توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 60493
شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۴
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه:
تعداد "مددجویان" روز به روز در حال افزایش است/ خیرین و واقفان پای کار بیایند
تعداد "مددجویان" روز به روز در حال افزایش است/ خیرین و واقفان پای کار بیایند
به گزارش خط نیوز؛ مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه جامعه هدف بهزیستی روز به روز در حال گسترش است، از همه دستگاه های استان خواست به هر نحو که میتوانند در حوزه خدمات رسانی به مددجویان بهزیستی کمک کنند.

فاطمه رضوان مدنی امروز (22 اردیبهشت) در جلسه شورای مشارکت های مردمی بهزیستی که در بیت امام جمعه کرمانشاه برگزار شد در تشریح خدمات بهزیستی، طیف گروه های هدف بهزیستی را وسیع عنوان کرد وافزود: هرچند برخی در جامعه، بهزیستی را صرفا نهادی خدمات رسان به معلولان می دانند، اما جامعه هدف بسیار متنوع و گسترده ای داریم که باید بیش از پیش به مردم معرفی شوند.

وی افزود: یکی از خدمات اصلی ما، خدمات رسانی به معلولان است و در حال حاضر هفت مرکز نگهداری معلولان در استان داریم که از این تعداد دو مرکز با 120 مددجو مخصوص نگهداری معلولان زیر 14 سال و پنج مرکز با 360 مددجو مخصوص نگهداری معلولان بالای 14 سال است.

این مسئول با اشاره به وجود یک شیرخوارگاه در استان با نگهداری 43 نوزاد، گفت: همچنین پنج خانه کودک و نوجوان در استان داریم که 67 کودک و نوجوان در آنها نگهداری می‌شود.

رضوان مدنی به وجود دو مرکز نگهداری بیماران مزمن در استان اشاره کرد و افزود: این مراکز با 370 مددجو برای مردان و زنان فعال است.

وی به نگهداری زنان و دختران فراری در مراکز بهزیستی اشاره کرد وافزود: در حال حاضر "خانه امن زنان" که برای نگهداری زنانی که یا از خانه فراری شده و یا در معرض آسیب هستند و نمی‌خواهند به خانه برگردند طراحی شده، 122 مددجو دارد.

رضوان مدنی تصریح کرد: در خانه سلامت دختران هم که مخصوص دخترانی است که از خانواده گریزان هستند هم اکنون 109 دختر نگهداری می شود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به وجود 12 مرکز نگهداری سالمندان در استان، گفت: در حال حاضر 320 سالمند زن و مرد در این مراکز نگهداری می شوند.

سال گذشته 11 هزار نفر در مراکز کاهش آسیب استان پذیرش شدند

رضوان مدنی به مراکز درمان و کاهش آسیب دراستان هم اشاره کرد و افزود: هم اکنون 22 مرکز ماده 15، هفت مرکز گذری (DIC)، دو مرکز موبایل سنتر و 10 مرکز درمان سرپایی در استان جهت درمان و کاهش آسیب در سطح جامعه فعال است که مجموع این مراکز سال گذشته به یازده هزار و 779 نفر خدمات رسانی داشته‌اند.

وی افزود: یک مرکز ماده 16 هم که با هدف ارائه خدمات درمانی، بازتوانی و کاهش آسیب در استان فعالیت می‌کند داریم که این مرکز نیز سال گذشته به 1363 نفر خدمات رسانی داشته است.

رضوان مدنی به وجود شش سرپناه شبانه در استان اشاره کرد و افزود: از این تعداد پنج مرکز مختص مردان و یک مرکز ویژه بانوان است و در این مراکز که زمان غروب بازگشایی می شوند علاوه بر تامین جای خواب، خدماتی مانند یک وعده غذای گرم، استحمام، وعده صبحانه ولوازم بهداشتی هم داده می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مهدهای کودک استان هم زیرمجموعه بهزیستی فعالیت دارند، گفت: در حال حاضر در سطح استان 309 مهدکودک و روستامهد داریم که 2300 کودک در این مراکز پذیرش شده‌اند.

سال گذشته 217 هزار نفر از اورژانس اجتماعی خدمت گرفتند

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به فعالیت اورژانس اجتماعی هم اشاره داشت و افزود: 13 پایگاه اورژانس اجتماعی در سطح استان فعال است که سال گذشته به 217 هزار و 665 نفر خدمات رسانی داشته اند.

وی افزود: افراد می توانند هرنوع کودک آزاری، همسر آزاری، اقدام به خودکشی و هرنوع آسیب دیگر را در تماس با شماره 123 با کارشناسان اورژانس اجتماعی درمیان بگذارند که بلافاصله کارشناسان این مرکز اعزام شده و از آسیب تا حد توان پیشگیری می‌کنند.

رضوان مدنی تصریح کرد: در کنار اورژانس اجتماعی، 33 پایگاه سلامت اجتماعی هم در محلات پرخطر استان فعالیت داشته که کار ارائه مشاوره و آموزش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را در این محلات برعهده دارند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به فعالیت 26 مرکز مشاوره و مداخله طلاق در زیرمجموعه بهزیستی استان گفت: سال گذشته 5605 پرونده به این مراکز ارسال شد که 715 مورد آن به سازش منجر شد.

وی به فعالیت های مراکز مشاوره بهزیستی هم اشاره کرد وافزود: مرکز مشاوره تلفنی بهزیستی با شماره 1480 سال گذشته بیش از 19 هزار تماس داشته است.

رضوان مدنی تصریح کرد: همچنین 60 مرکز مشاوره حضوری که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند نیز سال گذشته 34 هزار و 360 نفر مراجعه داشته اند.

27 هزار "معلول" مستمری‌بگیر داریم

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه این نهاد به بخشی از مددجویان خود مستمری پرداخت می کند، گفت: 27 هزار و 636 معلول تحت پوشش بهزیستی استان مستمری دریافت می‌کنند، علاوه بر اینها به 3718 نفر از بیماران روانی مزمن استان هم مستمری پرداخت میشود.

رضوان مدنی افزود: همچنین به 2777 دانش آموز و دانشجوی مددجو کمک هزینه تحصیلی پرداخت شده و 575 مددجوی ضایعه نخاعی هم هزینه حق پرستاری دریافت می کنند که در این زمینه پشت نوبتی‌های فراوانی داریم، اما اعتبار نداریم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: در راستای پیشگیری از معلولیت غربالگری شنوایی و بینایی نوزادان و کودکان هم انجام میشود و در این زمینه سال گذشته کار شنوایی سنجی 27 هزار و 219 و بینایی سنجی 68 هزار و 218 کودک انجام شده است.

وی توزیع وسایل توانبخشی میان معلولان نیازمند را بخش دیگر وظایف بهزیستی برشمرد و افزود: در این راستا سال گذشته 4935 مورد وسایل توانبخشی میان معلولان استان توزیع شده است.

تعداد "مددجویان" روز به روز در حال افزایش است

رضوان مدنی در ادامه با ابراز نگرانی از افزایش جامعه هدف بهزیستی، گفت: روز به روز جامعه هدف ما در حال گسترده شدن است و هزینه های خدمات رسانی به این افراد هم در حال افزایش است.

وی افزود: گروه های هدف ما عمدتا اقشار آسیب پذیر هستند و نیاز است همه دستگاه‌ها برای کمک به مددجویان پای کار بیاند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به کم بودن تسهیلات اشتغال مددجویان اشاره کرد وافزود: همچنین اعتبارات لازم برای تامین مسکن مددجویان بهزیستی نیز پایین است.

وی با اشاره به ساخت دو مرکز توانبخشی خیرساز در مناطق زلزله زده، گفت: در حال حاضر اعتباری برای تجهیز این دو مرکز نداریم که معلولان بتوانند از خدمات آن بهره مند شوند.

رضوان مدنی از استاندار کرمانشاه خواست تا جهت کمک به مددجویان به مدیرکل بهزیستی جهت هزینه‌کرد درآمد مشارکت‌های مردمی با نیت عام تفویض اختیار کند.

وی همچنین از امام جمعه کرمانشاه خواست تا بهزیستی را به عضویت شورای زکات استان درآورد تا این نهاد هرچه بهتر از عواید زکات برای خدمات رسانی به مددجویان بهره گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه همچنین از رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خواست تا در هزینه های درمانی مددجویان درصدی تخفیف لحاظ کند.

رضوان مدنی افزود: همچنین پیشنهاد داریم که با اخذ رضایت کارمندان دولت، چهار رقم آخر حقوق کارمندان که نهایتا هزار تومان می شود را کسر کرده و به حساب بهزیستی واریز شود.
Share/Save/Bookmark