کد مطلب: 13428
جمعه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۴۷
تا انتخاب یازدهم ؛
رضایی: با ملت ایران ائتلاف کردهام/ به هوادارانم توصیه کردم قانون را رعایت کنند
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه علمیاتی دارم که در مدت زمان کوتاهی سقوط ارزش ملی متوقف شود.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از ثبتنام در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری خود، ابتدا بیانیهای را قرائت کرد و پس از آن به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
متن کامل بیانیه محسن رضایی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد
ملت عزیز و شریف ایران
اینک که ایران عزیز در نتیجه یک رویارویی نابرابر در مقابل شدیدترین تحریمهای اقتصادی غرب و برخی سوء تدبیرها و ناکارآمدیهای مدیریتی در داخل، دست و پنجه نرم میکند، برای عبور از این شرایط، نیازمند خلق حماسههایی بزرگ هستیم که از دل یک آسیبشناسی صادقانه، درک درست و واقعبینانه از شرایط کنونی کشور و حرکت جمعی برآمده از خیزشی همدلانه برای پیشرفت آینده ایران بزرگ اسلامی و ملت سرافرازمان بیرون آید.
در جمهوری اسلامی، اقدمات عظیم و البته اشتباهات بزرگی صورت گرفته است. دستیابی به استقلال و آزادی، کسب قابلیت بازدارندگی و بسط نفوذ ایران در منطقه، بخشی از موفقیتها و کمتوجهی به جان و مال و آبروی مردم، توجه بیش از حد به سیاست و امنیت و آماده نساختن نسلهای جوان برای مدیریت کشور و اداره جامعه از جمله اموری است که مورد غفلت واقع شده است.
زمان آن فرا رسیده است که اشتباهات را سریعا جبران و موفقیتها را به حوزههای نوین گسترش و تداوم بخشیم. درک درست شرایط امروز ایران خصوصاً از سوی دولت مردان، نخبگان، تصمیمسازان و تصمیم گیران، امری اجتناب ناپذیر و عدم شناخت دقیق وضعیت کنونی، موجب تحمیل هزینههای جبرانناپذیر دیگر و هدر دادن فرصتهای بزرگ فرا روی ملت عزیز ایران است.
وضعیت و شرایط ایران امروز دست خوش تغییرات بزرگی شده است. منطقهای که ما درآن زندگی میکنیم از ابعاد مختلف متحول شده است. رویارویی ما با غرب پس از سالها فراز و نشیب به شرایطی تعیین کننده رسیده است. مطالبات و علائق جامعه و جوانان ما تغییر کرده است. این تغییرات فرصتهای عظیم و در عین حال تهدیداتی بزرگ پیش روی ما قرار داده است.
امروز نه روز ساده اندیشی و نه روز ماجراجویی و شعاردادن و دشمن را دست کم گرفتن، بلکه روز خردورزی، تدبیر و عقلانیت در اداره امور است. در شرایط کنونی سپردن مدیریت اجرایی کشور به دست نامحرمان طلبکار و نااهلان پر مدعا، کشور را به سوی پرتگاه کشانده و فشارهای شدیدتری را بر مردم صبور ایران تحمیل خواهد کرد.
اکتفا کردن به دستاوردهای حداقلی و نادیده گرفتن ظرفیت بزرگ ملت ایران و جوانان دیگر جوابگوی آینده ما نیست. اینجانب به عنوان فرزند انقلاب ازنخبگان، علما، اندیشمندان، و بزرگان ایران اسلامی می خواهم که به داد ملت ایران و نظام اسلامی برسید و اجازه ندهید افکار کوچک و مقاصد بچهگانه وکینهتوزیهای جناحی بیحاصل، بیش از این به جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران آسیب وارد کند.
ملت عزیز ایران؛ در شرایط حاضر همانگونه که یاس و ناامیدی بیانگر انحرافی بزرگ است، توجیه وضع موجود نیز بزرگترین آسیب و مانع بروز توانمندیهای ملی ما ست. تدبیر، اقتدار، شجاعت، صداقت و توان اجرایی و عملیاتی بالا در اداره امور کشور، نیاز ضروری امروز ایران بزرگ است. دست یافتن به چنین قابلیتی، مستلزم تحول در شیوه اداره حکومت و جامعه بوده که آنهم بدون نوسازی درجمهوری اسلامی و در نتیجه یک جنبش اجتماعی توحیدی در مردم، امکان پذیر نیست. اگر چنین خیزش و جنبش مهمی را با هم شکل دهیم، شاهد ظرفیتسازی انسانی، مدیریتی و اداری جدیدی در جامعه و اداره کشور خواهیم بود.
ما معتقدیم با بازگرداندن مردم به صحنه مدیریت و اداره امور کشور، سالهای آینده سالهای پیروزی ملت ایران است و هیچ چیزی جای آنرا نمیگیرد. سالهای پیروزی صداقت و عشق بر قدرت طلبی، عوامفریبی و ثروتاندوزی است . سالهای کارآمدی مجدد نظام اسلامی در زندگی، اقتصاد و اخلاق است.
از نظر اینجانب برخی از سازوکارهای تحقق قابلیتها و ظرفیتهای جدید در جامعه و حکومت بدین قرار است:
۱. جمهوری اسلامی در بعد سیاسی از جمله سیاست، امنیت و دفاع قدرت اول منطقه و جزء ده قدرت برتر جهان است. ولی همواره از دو مساله مهم رنج می برد که آسیب آن متوجه مردم و نظام است؛ اولاً؛ از بعد زندگی، اقتصاد و اخلاق پیشرفت قابل ملاحظهای نداشتهایم. این معضل سبب عدم توازن و موجب نارضایتی درجامعه شده است.
ثانیاً؛ نظام مدیریتی و اجرایی جمهوری اسلامی پا به پای افزایش قدرت خود از عقلانیت، مدیریت مطلوب و خرد جمعی برخوردار نبوده است. فرصتها و تهدیدات جدیدی فراروی آن هویدا شده است که تدبیر و برنامهریزی متناسب با این فرصتها و تهدیدها صورت نپذیرفته است. بنابراین نیارمند تحول در دو حوزه مهم زیر میباشیم:
الف- دولت آینده به لحاظ تجربه ، توانمندی، اقتدار و کارآمدی، ظرفیت اداره ایران بزرگ را داشته باشد. درایت، عقلانیت جمعی، داشتن برنامه راهبردی و برخورداری از قدرت پیشبینی حوادث مهم و حیاتی، از ویژگیهای مدیریت آینده و نوین کشور است. برای تحقق این اصل مهم، ما با کمک شما مردم، یک دولت فراگیر را تشکیل خواهیم داد که درآن، یکپارچگی همراه با حفظ علایق و سلایق مختلف رعایت خواهد شد. ساختار اداری کشور را متناسب با مسئولیتها و استفاده ازهمه تواناییهای شما مردم عزیز در نقاط مختلف کشور، اصلاح خواهیم کرد. هرکسی را در جای خود و متناسب با توان، تخصص و تجربه اش بکارمی گیریم. به رشوه خواری، فساد اداری، پارتیبازی و تبعیض پایان میبخشیم. به منازعات بیحاصل سیاسی خاتمه داده و هماهنگی لازم را در مدیریت کشور بوجود میآوریم. خوبیها و نقاط قوت دولتهای قبلی را ادامه و اقدامات اشتباه آنها را بدون از دست دادن فرصت کنار میگذاریم. بسیاری از تجارب و نیروهای کارآمد آنها را سرمایه ملی میدانیم و از توان و مشورت آنها در راستای تحرک بخشیدن به پیشرفت کشور بهره خواهیم برد.
ب- تولید ثروت و فرهنگ که پشتوانه واقعی سیاست و اقتدار کشور و زندگی مردم است، با حرکتی کند و لاک پشتی روبروست و به هیج وجه جوابگوی شرایط امروز و آینده ما نیست. ما نیازمند یک اقدام جهشی و انقلابی دراقتصاد کشور هستیم. به تعبیر دیگر اگر جمهوری اسلامی نتواند در مسابقه تولید ثروت و فرهنگ ازکشورهای دیگر خصوصا رقبای منطقهای پیشی بگیرد، در حوزههای دیگر نیزشکست خواهد خورد. اگر سهم مناسبی از بازارهای داخلی، بینالمللی و تجارت منطقهای را دراختیار نداشته باشد، قدرت سیاسی و نظامی خود را هم از دست میدهد. به منظور دستیابی به جایگاه مطلوب، با کمک نسل جوان و تجربه نسلهای گذشته، به نوسازی اقتصاد ملی خواهیم پرداخت. آنرا به تعمیرگاه عقلانیت، تخصص و تجربه جهانی برده و به دست توانمند علم و اندیشه میسپاریم و نوسازی شده و کارآمد به ملت ایران تقدیم مینماییم.
۲. امروز در نتیجه تشدید تحریمها و البته بیش از آن سوء مدیریت و ناکارآمدی در عرصه مدیریت اجرایی و اقتصادی، شاهد کاهش چشمگیر ارزش پول ملی هستیم. ارزش داراییهای مردم طی کمتر از یک سال به یک سوم تقلیل یافته است. ارزش یک هزار تومان مردم به سیصد تومان رسیده است. اینجانب با کمک تعدادی از متخصصین با تجربه در حوزه اقتصاد، با طراحی یک برنامه عملیاتی، در مدت زمان کوتاهی ضمن توقف سقوط ارزش پول ملی که آنرا در حد دفاع از مرزهای کشور مهم میدانیم، در آینده نزدیک پول ملی مردم ایران را به یکی از معتبرترین پولهای منطقه و حتی دنیا مبدل خواهیم ساخت.
۳. جامعه ما نیازمند یک جنبش اجتماعیِ توحیدی است که فرهنگ و اقتصاد را با کمک آن ساخته و زندگی آرمانی و مطلوبی برای مردم پدید آوریم. چنین جامعهای دور از دسترس نیست. این جنبش بر دو پایه ارزشهای الهی و مردم استوار است. ارزشهای الهی فطرت توحیدی مردم را بیدار و زندگی آنها را متحول میسازد. فساد، ظلم، تفرقه، نزاع و بیتفاوتی را ازجامعه دور میکند. تولید ثروت و فرهنگ بدون چنین نهضتی امکان پذیر نیست و بدون تولید ثروت و فرهنگ هم زندگی مناسبی برای مردم و اقتدارپایداری برای حکمرانی بوجود نمیآید. اما تولید ثروت و فرهنگ نیازمند استقرار نظم سیاسی پایدار و نظام اجتماعی کارآمد است. در کشور ما اولی به مقدار زیادی استقرار یافته اما دومی درابتدای راه است.
جنبش اجتماعیِ توحیدی میتواند آن نظم مورد نظر و مطلوب را مستقر نماید و به تحول اساسی در نهادهای اجتماعی مانند خانواده، مالکیت، فرهنگ کسب و کار، نهاد دولت، آزادی و حقوق شهروندی، منجر شده و سبک زندگی و الگوی پیشرفت را تغییر دهد. متاسفانه خلأ چنین تحولی در سالهای اخیر توسط سیاست پر شده است. بسیاری از امور غیر سیاسی به سیاست زدگی دچار شده اند. حتی دین و اخلاق نیز سیاست زده شده است. از ورزش گرفته تا اقتصاد و فرهنگ و هنر و حتی علم، همگی دچار طاعون سیاستزدگی گشته است. درحقیقت خلأ دین در امور غیر سیاسی را سیاست پر کرده و بجای بعد سوم اسلام یعنی اسلام اجتماعی نشسته است. در سالهای آینده حداکثر تلاش خود را برای تحقق یک جامعه توحیدی که به کاستی های موجود پایان بخشد، به کار خواهیم بست. جامعه توحیدی جامعه امید، نشاط و سر زندگی است.
۴. جنبش اجتماعیِ توحیدی ملت ایران، ضمن آنکه به یک انقلاب اقتصادی و تحول فرهنگی منجر میشود، به اصلاحات سیاسی نیز توجه ویژه دارد. اصلاحات سیاسی با هدف پاکسازی حوزهها و امور غیر سیاسی از سیاستزدگیها، تقویت نهاد آزادی و مردمسالاری، تقویت و تحکیم رفتار قانونی و قانون مداری و برخورد محکم و البته همگانی با قانون شکنی صورت میپذیرد.
آزادیخواهی یک گرایش، تلاش و خواسته مطلوب و مورد احترام است اما نهاد آزادی یک مجموعه ارزشها، هنجارها، قواعد و مقررات است که تازمانی که پیاده نشود، آزادی شعاری بیش نخواهد بود. اینجانب سازوکار تشکیل و تقویت چنین نهادی را در دولت آینده پیشبینی نمودهام.
۵. کشور ما نیازمند یک تجدید نظر اساسی در شیوه مدیریت کشور است. تمرکززدایی و واگذاری اختیارات کافی به استانها، شایستهسالاری واقعی و قراردادن افراد در سرجای خود، برقراری نظم، حسابرسی و نظارت دقیق بر امور، تلاش برای ریشهکن ساختن فساد و رشوهخواری که به معضل بزرگی در سیستم اداری تبدیل شده است و رواج فرهنگ عذرخواهی و جبران خسارات ناشی از سوء مدیریرت و ناکارآمدی، از مهمترین برنامههای ما در دولت فراگیر آینده است. در کنار چنین تحولی، نیازمند داشتن یک برنامه جامع و عملیاتی با تاکید براقتصاد میباشیم. اقتصاد تک محصولی و دولتی ایران نه تنها کشور را آسیب پذیر نموده بلکه در بهترین شرایط، زندگی مناسبی را برای مردم بوجود نمیآورد. ما اقتصاد ایران را چند محصولی و مردمی خواهیم کرد. اقتصاد خانواده، شهر و روستا را مبنای تولید ملی قرار خواهیم داد. با کمک نسل جوان و تجربه نسلهای گذشته به نوسازی اقتصاد ملی خواهیم پرداخت. اینجانب سالهاست با کمک متخصصین و افراد مجرّب در عرصه اقتصاد، بر روی چگونگی نجات اقتصاد ملی تمرکز نموده و با آمادگی کامل و به دور از سعی و خطاهای گذشته، در طول یک برنامه زمانبندی مشخص، اقتصاد ایران را متحول خواهم ساخت.
۶. ریشه کن کردن فقر و بیکاری و فساد، مهار تورم و گرانیها، رسیدگی به اقشار آسیبپذیر، توجه جدی به فرهنگیان و دانشگاهیان به عنوان رکن اصلی تحول و توسعه در کشور، کارگران ، کشاورزان و بازنشستگان، رونق دادن به محیط کسب وکار، تقویت کار آفرینی و حمایت جدی از تولید ملی از مهم ترین برنامه های دولت آینده است. در برنامههای دولت آینده محیط کسب و کار متحول و کار آفرینی مورد توجه جدی است.
۷. سیاست خارجی و از آن مهمتر دیپلماسی و روابط خارجی ما نیازمند یک آسیب شناسی سی ساله است که در آن، از افراط و تفریط جلوگیری و منافع ملی و ارزشهای انقلاب بطور کامل دیده شود. ما در دولت آینده ضمن آنکه بسوی ایران بزرگ اسلامی در حوزه تمدنی ایران فرهنگی حرکت میکنیم، در منطقه با تمامی کشورها روابط دوستانه را گسترش داده و اتحادیه مناسبی با شورای امنیت مشترک منطقهای و با حفظ احترام و منافع متقابل، تشکیل خواهیم داد.
در عرصه روابط بینالملل نیز یک بازیگر موثر، فعال و نقشآفرین خواهیم بود. تعامل موثر و سازنده اساس کار ما درسیاستخارجی است. با چنین رویکردی به سوی حل و فصل منطقی و معقول مشکلات موجود در روابط خارجی حرکت نموده و به برخی بیاحترامیها و اهانتها به ایرانیان پایان میبخشیم. موضوع پرونده هستهای را مهمترین دستور کار دستگاه دیپلماسی میدانیم. با کمک و مشورت مجربترین و متخصصترین دیپلماتها و کارشناسان کشور، با تدوین یک استراتژی دقیق و در قالب مذاکره موثر با گروه۱+۵ و با رعایت عزت، حکمت و مصلحت کشور، این پرونده را با اقتدار به نفع منافع ملت ایران مختومه خواهیم ساخت.
۸. امید به آینده روشن با آماده ساختن نسلهای سوم و چهارم انقلاب برای مدیریت کشور ممکن است. باید در دولتهای گذشته به این مهم توجه جدی میشد که نشده است. در دولت آقای هاشمی باید نسل دوم، در دولت آقای خاتمی باید نسل سوم و در دولت آقای احمدی نژاد باید نسل چهارم برای مدیریت و ساختن آینده کشور آماده میشدند که چنین اتفاقی نیفتاده است. از این رو ده سال از تحقق چنین امر مهمی عقب بوده و در این راستا ده سال دیگر بیشتر فرصت نداریم. برنامه اینجانب در دولت فراگیر آینده، آمادهسازی جوانان برای مدیریت کشور و ساختن آینده است که تحرک، نشاط و امیدواری جوانان در ترکیب با تجارب بزرگ نسلهای قبلی، کلید دستیابی به این توفیق مهم است. ما معتقدیم، جامعه امید جامعهای است که در آن نسل جوان با روحیه، با نشاط و امیدوار به آینده بهتر زندگی میکند. با ملت و جوانان عزیز عهد میبندیم که چنین محیطی را از بعد شغل، سلامت، ورزش، تفریح، عبادت و معنویت برای جوانان ایران فراهم سازیم.
۹. نظام جمهوری اسلامی نظم سیاسی جدیدی را به جای نظم استبدادی و شخصی شاهنشاهی پدید آورد. همه باید بتوانند از این نظم و مواهب آن استفاده کنند. نظام، ارکان و ارزشهای آن ازجمله ولایت فقیه، بر خلاف تصورعدهای تنگ نظر، درانحصار گروه و سلیقه خاصی نیست. رهبری در جامعه ایران اسلامی، به همه ملت ایران تعلق دارد. نباید به بهانههایی از دسترسی سلایق و گروههایی از جامعه، به رهبری جلوگیری کرد.همانگونه که عبور از خطوط قرمز نظام و قانون اساسی جایز نیست، انحصار میراث شهدا و امام در دست افراد وگروههای خاص نیز شایسته نیست.
ما در تحقق چنین رویکردی، بدون ملاحظات قومی، سیاسی و قشری، با محوریت قانون و رهبری، دولتی فراگیر تشکیل خواهیم داد که حس همبستگی، وفاق و همدلی را به سرتاسر جامعه منتقل نماید. به هیچ گروه سیاسی خاصی باج نخواهیم داد اما زمینه برادری و همکاری تمامی افراد توانمند، با تجربه و وفادار به نظام را برای خدمت صادقانه در دولت فراهم خواهیم ساخت.
لازم به ذکر است کتاب جامع برنامه تحول در اقتصاد، سیاست و مدیریت کشور که حاصل بیش از دو دهه کنکاش و تلاش عالمانه و محققانه جمع کثیری از فرزندان فرهیخته، متخصص، متعهد و مجرب شما برای نخستین بار در تاریخ مدیریت کلان کشور است، تدوین و طراحی گردیده و به عنوان سند راهبردی اداره دولت فراگیر و جامعه امید و برنامه اصلی انتخاباتی اینجانب، تقدیم میگردد و در دسترس عموم ملت فهیم ایران عزیز می باشد.
یا اباالفضل یا اباالفضل یا اباالفضل
پس از پایان قرائت بیاینه، رضایی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
این داوطلب انتخابات یازدهم، ورزش و اقتصاد وعلم و اخلاق و ... را سیاست زده دانست و با بیان اینکه "من یک رزمنده ام و غبار شلمچه را به ۱۰ سال ریاستجمهوری نمیدهم"، گفت: از محل راهپیمایی با شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل به محل ثبت نام آمدم؛ من به دولتمردان غرب هشدار میدهم که جریانی افراطیتری از القاعده در سوریه در حال شکلگیری است که برای کشورهای عربی پیامدهای منفی به همراه دارد.
وی درخصوص حضور چند صد نفری هوادارانش گفت: به کسانی که به نفع من شعار میدادند، توصیه میکردم که در جهت شعارهای راهپیمایی امروز شعار بدهند.
رضایی درباره علت حضورش در انتخابات هم گفت: من یک رزمندهام و هر وقت احساس خطر کنم، جانم را فدای ملت ایران میکنم؛ من به خاطر تحریمها و فشارهای سنگین آمدهام که به داد ملت ایران برسم و ملت را از خطر نجات بدهم؛ در چارچوب قانون از ملت ایران دفاع میکنم و قانونشکنی را نوعی اهانت به ملت ایران میدانم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه طرحهایی در رابطه با نظاموظیفه داریم که بعد از گرفتن نظر ستادکل و نظام وظیفه در شورای عالی امنیت ملی آن را بررسی خواهیم کرد، گفت: در صورت تایید این موضوع توسط فرمانده کل قوا، آن را اجرایی میکنیم.
وی قانونشکنی در کشور را اساس فتنهها دانست و گفت: بر همین اساس هم به هوادارانم توصیه کردم که به قانون عمل کنند؛ اگر به قانون عمل شود، نه گروه انحرافی به وجود میآید و نه فتنهای شکل میگیرد، ولی قانون نواقصی دارد که فرق بین فعالیت انتخاباتی و تبلیغ را تفکیک نکرده است.
رضایی ادامه داد: همیشه در هر انتخابات ریاستجمهوری فعالیت انتخاباتی از ۶-۷ ماه قبل شروع میشود که به نظرم این مساله اشکالی ندارد، ولی تبلیغات مشکل دارد؛ چرا جلوی فعالیت بدون تبلیغات نامزدهای انتخاباتی را گرفتهاند؟ چرا نمیگذارند شور انتخاباتی در کشور شکل بگیرد؟
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه "با ملت ایران ائتلاف کردهام و به نفع کسی کنار نمیروم" به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: فشار اقتصادی در کشور بالاست و به هر شهرستانی رفتم، مشکل اصلی مردم اقتصاد است. چرا که بیش از ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور مربوط به سوءمدیریت،خودزنی و خودتحریمی است.
وی ادامه داد: کالاهای چینی به تولید کشور ضربه زده است؛ اقتصاد کشور بیمار است و نیاز به نسخه جدید دارد.
رضایی بار دیگر با تاکید بر اینکه به نفع هیچ کسی کنار نمیکشم، اظهار داشت: تکلیف خودم، دست خودم هست و آزادگیم را به هیچکس نمیفروشم.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام بالا رفتن ریسک در سرمایه گذاری و تولید را باعث خارج شدن نقدینگی از ریل اصلیاش خواند و تصریح کرد: ما با اطمینانبخشی به تولید و کاهش ریسک سرمایه گذاری و اعطای یارانه سبز به کشاورزان، بازدهی در تولید را بالا می بریم، ریسک تولید را کاهش میدهیم و بانک مرکزی را در مدیریت پول، قدرتمند و اختیاراتش را وسیع میکنیم که مدیریت پول از وضعیت فعلی خارج شود.