توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 72626
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۵
پیشنهاد برجام موشکی و منطقه‌ای در روزنامه دولت/ ترامپ تحت فشار است؛ وقت زیادی برای مذاکره با ما ندارد/ نگرانی آمریکا و اروپا را باید رفع کنیم
موسویان اذعان می کند که توافق جدید هم ضمانتی ندارد و ممکن است آمریکا از آن هم خارج شود و یا به آن عمل نکند پس بهتر است درباره چند موضوع توافق کنیم! به عبارت واضح تر، فقط بحث برجام هسته‌ای نباشد و برجام موشکی و برجام منطقه‌ای هم این بار در آن بگنجانیم!
پیشنهاد برجام موشکی و منطقه‌ای در روزنامه دولت/ ترامپ تحت فشار است؛ وقت زیادی برای مذاکره با ما ندارد/ نگرانی آمریکا و اروپا را باید رفع کنیم
روزنامه دولت یادداشتی از حسین موسویان، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در زمان دبیری روحانی در شورای عالی امنیت ملی منتشر کرده و تیتر آن در صفحه نخست خود نیز جا داده است.

خلاصه یادداشت موسویان در روزنامه ایران آن است که وضع فقر و فساد در کشور روزافزون است و باید راه جدیدی هم در این باره انتخاب کنیم اما راه موسویان نه تنها جدید نیست بلکه کاملا تکراری و البته مملو از حماقت است اگر آن را خیانت ندانیم.
کانال ایتا جهان نیوز
موسویان نوشته است: «به هر حال در شرایط فعلی همه مسئولین کشور در مورد اوضاع نابسامان اقتصادی کشور، رشد روزافزون فقر و فساد و تورم و گرانی اتفاق‌نظر پیدا کرده و رسماً نیزاعلام کرده‌اند. آنچه که از گذشته مغفول و مفقود مانده، یک راه‌حل واقع‌بینانه است و در صورت استمرار شیوه موجود هم امیدی به راه‌حلی مؤثر نیست. نهایت اینکه مسئولین کشور باید بپذیرند که شیوه گذشته قابل استمرار نیست و ضروری است برای اصلاح تصمیمات بزرگ و شجاعانه‌ای در حوزه روابط خارجی و سیاست‌های داخلی اتخاذ کنند».

این چهره اصلاح طلب نزدیک به روحانی که سوابق محکومیت در محاکم قضایی هم دارد، در ادامه پیشنهاد می دهد که ایران همزمان با روی کارآمدن ترامپ سریعا از باب مذاکره با رئیس جمهور جدید آمریکا استفاده کند و فرصت زیادی هم برای این کار ندارد چون ترامپ تحت فشار است.

البته موسویان اذعان می کند که توافق جدید هم ضمانتی ندارد و ممکن است آمریکا از آن هم خارج شود و یا به آن عمل نکند پس بهتر است درباره چند موضوع توافق کنیم! به عبارت واضح تر، فقط بحث برجام هسته‌ای نباشد و برجام موشکی و برجام منطقه‌ای هم این بار در آن بگنجانیم!

در یادداشت موسویان آمده است: «ترامپ ظرف حدود یک‌ماه دیگر رسماً آغاز به کار می‌کند. احتمال این وجود دارد که او در ابتدای کار برای گفت‌و‌گوی مستقیم و سطح بالا با ایران اعلام آمادگی کند. اگر ایران بپذیرد و گفت‌و‌گوهای جامعی آغاز شود، احتمال توافق وجود دارد با اینکه هیچ تضمینی نخواهد بود که حتی در صورت توافق، آمریکا بدان پایبند باشد. چنین تضمینی را امریکا به هیچ کشوری در قراردادهای دوجانبه و بین‌المللی نداده است. منتهی اگر واقع‌بینانه بنگریم کشورها برای تأمین منافع ملی خودشان و در شرایط خاص در انتخاب بین بد و بدتر تصمیم می‌گیرند. البته اگر توافق جامع باشد به پایداری آن می‌توان بیشتر خوشبین بود. اگر توافق تک‌موضوعی باشد، احتمال بدعهدی امریکا بسیار زیاد خواهد بود... برداشت من این است که ترامپ در صورت اعلام آمادگی، بیشتر ازچند ماه منتظر پاسخ تهران نخواهد ماند، چون قادر به تحمل فشار مخالفین مذاکره با ایران از داخل امریکا و متحدین منطقه‌ای نخواهد بود. از طرف دیگر، روابط ایران و اروپا در بدترین وضعیت بعد از انقلاب قرار گرفته و اروپایی‌ها هم رسماً اعلام کرده‌اند که قبل از مهرماه آینده از مکانیزم ماشه استفاده خواهند کرد که موجب اعمال مجدد تحریم‌های بین‌المللی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران خواهد شد.»

اصلاح طلبان به جای عذرخواهی به دلیل تحمیل خسارت سنگین به کشور دوباره پیشنهاد می دهند به همان دولتی که تعهدات خود را انجام نداد، مدتی بعد برجام را پاره کرد، سردار سلیمانی را ترور کرد و بنای براندازی جمهوری اسلامی را با شدیدترین تحریم‌ها داشت، دوباره توافق هسته ای داشته باشیم و این بار حتی سطح توافق هم بالاتر ببرد؛ البته که ممکن است آمریکا به این هم عمل نکند!

وی در بخش دیگری بیان می کند که مسأله امریکا مهم‌ترین مشکل سیاست خارجی ایران است اما امریکایی‌ها و اروپایی‌ها هم نگرانی‌هایی در باره ایران دارند! مضحک آنجاست که کشوری که هزاران کلاهک اتمی دارد و سابقه استفاده و کشتار هزاران نفر هم دارد از انرژی هسته ای ایران احساس نگرانی می کند.

موسویان همچنین می گوید که امریکا و ایران بپذیرند متقابلاً به منافع مشروع دوجانبه، منطقه‌ای(!) و بین‌المللی یکدیگر احترام بگذارند و از ضربه زدن به آن خودداری کنند. مضحک آنجاست که نویسنده یادداشت روزنامه دولت تاکید دارد که ایران باید منافع آمریکا که از آن سوی دنیا در منطقه غرب آسیا ورود کرده و پایگاه سازی انجام داده را رعایت کند! در حالی که منشأ بسیاری از ناامنی ها و آشفتگی ها منطقه حضور آمریکایی هاست. حمایت تمام قامت از رژیم جعلی صهیونیستی که فقط از مهر سال گذشته تاکنون 50 هزار فلسطینی بی گناه را به شهادت رسانده تا ترورها و جنگ افروزی‌ها و ساخت داعش و سرقت نفت سوری‌ها در زمان اسد و اینک سقوط دولت سوریه با ویترین تحریرالشام در یک تقشه تمام آمریکایی و .. بخش هایی از کارنامه امریکا در منطقه است که اخراج آنها را لازم می کند.

جنس مطلب موسویان اینگونه است که گویی خواسته های دشمنان ملت ایران از طریق دیگری در حال تئوریزه شدن است. نکته قابل تامل اینجاست که این یادداشت تاسف بار در روزنامه دولت منتشر شده است؛ هرچند که چندان این موضوع عجیب نیست چرا که مدیریت ارگانه رسانه ای دولت هم در اختیار اصلاح طلبان افتاده است؛ همان جریانی که «برجام پرخسارت را بزک کردند» و یا به دروغ تیتر می‌زدند که «وعده کری تضمین است»، «اسنپ بک دروغ است»، «ترامپ نمی تواند از برجام خارج شود»، «همه تحریم ها در روز اول لغو می شود» و از زمان پیروزی ترامپ هم در اقدامی عجیب و بر خلاف رویه سابق شان به استقبال از او رفته اند.

از همه جالب تر و البته افتخارآمیزتر قسمت ابتدایی یادداشت موسویان است که می گوید در سه سال گذشته یعنی دوران دولت شهید رئیسی از مصاحبه و نوشتن مقاله برای رسانه‌های داخلی اجتناب کرده‌ چون به توصیه‌های دلسوزانه(!) توجهی نمی‌شد.
Share/Save/Bookmark