در صورتی که اصلاحطلبان یا به عبارت دیگر اکثریت جریان اصلاحات، از من حمایت کنند حضور خواهم داشت، چون ممکن است کسی بخواهد کاندیدای مستقل باشد و به حمایت احزاب احساس نیاز نکند اما در مورد من ماجرا متفاوت است.
خط نیوز - اسحاق جهانگیری وزیر صنایع دولت اصلاحات، نماینده مجلس در دورههای دوم و سوم در گفتگو با "روزنامه شرق" به تشریح مواضع خود و وضعیت اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری آینده پرداخت.
اخیرا بحث کاندیداتوری جهانگیری جدیتر شده است. هرچند خود او معتقد است که به صورت فردی در انتخابات حاضر نخواهد شد و تنها اگر از سوی جبهه اصلاحات به او ماموریت داده شود، حاضر خواهد بود وارد رقابتهای انتخاباتی شود.
وی معتقد است که صحنه انتخابات منهای اصلاحطلبان، صحنه زیبایی برای کشور نیست.
در ادامه گزیده این گفتگو را می خوانید:
* شرطم(برای حضور) این است که اصلاحطلبان ازمن بخواهند وارد صحنه شوم، اگر آنان نخواهند دلیلی برای ورود شخصی و مستقل ندارم. معتقدم در صورتی که اصلاحطلبان یا به عبارت دیگر اکثریت جریان اصلاحات، از من حمایت کنند حضور خواهم داشت. چون ممکن است کسی بخواهد کاندیدای مستقل باشد و به حمایت احزاب احساس نیاز نکند اما در مورد من ماجرا متفاوت است. به نظر من کسی باید کاندیدای اصلاحطلب باشد که حداقل، اکثریت احزاب و شخصیتهای اصلاحطلب در مورد او به تفاهم رسیده باشند و مورد حمایت آنان باشد.
* اگر آقایان هاشمی و خاتمی- که در حال بررسی شرایط هستند - حضور پیدا کنند حتما من نامزد نخواهم ماند. سال ۸۴ هم جمع زیادی از دوستان اصرار کردند نامزد بشوم اما با همین پیشفرض که در مقابل پیشکسوتتر و بزرگتر از خودم -که آن موقع هاشمی و کروبی درصحنه بودند - اعلام کردم نامزد نمیشوم. در حال حاضر هم اگر این بزرگواران حضور پیدا بکنند نه تنها کاندیدا نمیشوم.
*آرزوی همه چهرههای انقلابی وچهرههایی که دوست دارند ایران همیشه سربلند باشد این است که به حصرها خاتمه داده شود.
*صحنه انتخابات منهای اصلاحطلبان، صحنه زیبایی برای کشور نیست.
*متاسفانه دولت مدتی است که مصالح کشور را رها کرده. اینکه سفرهایی انجام میشود معنایش این نیست که دولت تصمیمگیریهایی برای رفع آسیب و مشکلات مردم انجام میدهد. کاری که در حال حاضر دولت انجام میدهد، بیشتر تبلیغات حزبی است. به نظر میرسد دولت این روزها تمام هم و غمش را برای تبلیغات نامزد خودش به کار گرفته تا از فرصتها برای رساندن پیام تبلیغاتی نامزد موردنظرش استفاده کند.
*تردیدی نیست که انتخابات پیچیدهای پیشروی ماست، دولت الان در شرایط خاصی قرار گرفته و اقدامات خاصی هم انجام میدهد.
*فکر میکنم برای تصمیمگیری در مورد کاندیدای جدید خیلی زمان را از دست دادهایم.
سوال) پیش از عید امسال طرح برنامه دولت اصلاحات برای اداره کشور منتشر و از سوی خاتمی هم تایید شد. آیا خاتمی و مشاورانش در آن زمان به انتخابات فکر میکردند؟
بله. این جریان حدود شش، هفتماه قبل تشکیل شد. من هم عضو این جمع بودم. از همان موقع هم این جمع صرفا برای انتخابات تشکیل شد تا ببینیم برای آن چه باید بکنیم. در اولین جلسه قرار شد گزارشهایی، در حدی که امکان دسترسی به اطلاعات و آمار کشور داریم، از وضع موجود بخشهای مختلف کشور تبیین شود. چندین کمیته ایجاد شد. در زیرمجموعه این جمع حدود ۵۰نفره، مثلا کمیته اقتصادی، کمیته سیاستهای خارجی، کمیته سیاستهای داخلی، کمیته فرهنگی و انواع کمیتههایی که لازم بود، در آن جمع فکر شده بود. بنابراین کمیتهها بعد از یک بررسی، یکی، دوماهه گزارشهای خودشان از وضع موجود را در آنجا تبیین کردند. بعد جمع کوچکتری انتخاب شد که ضمن تطبیق این گزارشها مشخص کند با توجه به وضع موجود چه کارهایی میتوان انجام داد. نتیجه کار هم، همان گزارشی است که منتشر شد. آن جمع، بعد از اینکه گزارش در هیات عمومی منتشر شد، امضا کردند که با موافقت آقای خاتمی به اطلاع مردم برسد. البته به دنبال آن حتما باید گزارشهای دیگری هم تهیه میشد که دومین آن هم، چند روز پیش منتشر شد. در واقع این گزارش نشان میدهد اگر جریان اصلاحات بیاید، با مشکلاتی که در بخشهای مختلف کشور وجود دارد، چه تدابیری را اجرا خواهد کرد.