کد مطلب: 20122
سه شنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۰
سرمقاله سیاست روز
ریشههای یک هوچیگری
با توجه به شرایط سوریه و منطقه و اذعان جهانیان بر ناتوانی آمریکا برای اقدام نظامی این سوال مطرح است که چرا سران آمریکا همچنان به حفظ ادعای فضای جنگ تاکید دارند.
تحولات سوریه بویژه آشکارتر شدن صف بندی حامیان و دشمنان سوریه موجب شده تا افکار عمومی جهان کاملا معطوف به سوریه گردد و سایر تحولات منطقه از جمله مسائل مصر و بحرین در حاشیه قرار گیرد.
در جمع این تحولات یک اصل اساسی مشاهده می شود و آن زنجیره رفتارهای مقامات و رسانههای آمریکایی است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در کنار عقب گرد از حمله سریع به سوریه ادعاهای ساختگی مبنی بر استفاده سوریه از سلاح شیمیایی را تکرار کرده است. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز مدعی استفاده سوریه از گاز سارین شده است. سایر مقامات آمریکایی در کنار محافل رسانهای این کشور نیز همچنان بر طبل جنگ میکوبند و تلاش دارند تا همچنان ادعای اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه را زنده نگاه دارند.
با توجه به شرایط سوریه و منطقه و اذعان جهانیان بر ناتوانی آمریکا برای اقدام نظامی این سوال مطرح است که چرا سران آمریکا همچنان به حفظ ادعای فضای جنگ تاکید دارند.
در پاسخ به این پرسش بررسی ابعاد تحولات سوریه و منطقه امری مهم می باشد. در حوزه داخلی سوریه، مردم و ارتش بر حمایت از نظام در برابر حملات خارجی تاکید کردهاند که عملا فضای حمله برای آمریکا را محدود میسازد بویژه اینکه جریانهای تروریستی حامی غرب نیز در سوریه از شرایط نامناسبی برخوردارند.
در حوزه منطقهای و جهانی نیز همراهی با آمریکا بسیار محدود میباشد. ازیک سو ملتهای جهان به شدت مخالفت اقدام علیه سوریه هستند و از سوی دیگر به جز صهیونیستها، ترکیه و چند کشور عربی در کنار فرانسه ، سایر کشورها در صف مخالفان آمریکا قرار دارند. این را نیز نباید از نظر دور داشت که ارکان مقاومت شامل ایران ، حزب الله و گروههای فلسطینی در کنار روسیه بر پاسخ گویی هرگونه تهدید علیه سوریه تاکید کردهاند. جالب توجه آنکه شرایط جهانی موجب شده تا متحدان آمریکا از جمله انگلیس، آلمان و کانادا نیز بر عدم اقدام نظامی علیه سوریه تاکید کنند.
در حوزه سازمان ملل نیز مسلما آمریکا توان دریافت مجوز از شورای امنیت را ندارد و چین و روسیه هر اقدامی را وتو خواهند کرد.
با توجه به این شرایط میتوان گفت که فضای جهانی در چارچوب اهداف آمریکا نمیباشد و اوباما در صورت حمله به سوریه تنها خواهد ماند. مجموع این تحولات سندی دیگر بر انزوای جهانی آمریکا و تلاش جهانی برای مقابله با این کشور است که شکستی سخت برای اوباما و ایالات متحده را رقم زده است.
در این شرایط مقامات و رسانههای آمریکایی تلاش دارند تا با ایجاد فضای رعب و وحشت و استمرار فضای تهدید علیه سوریه بر ناتوانیها و رسواییهای خود سرپوش گذارند. به عبارت دیگر اقدام تهدید آمریکا نه نشانه قدرت بلکه برگرفته از چالشها و ناتوانیهای این کشور است که صرفا با ادعاهای جنگ طلبانه به دنبال پنهان سازی این ناکامیها میباشند.
منبع: سیاست روز/علی تتماج