کد مطلب: 14188
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۳۶
جلیلی: نباید قول اضافی به مردم داد
سخنان دوستان در جهت اثبات گفتههایم در صداوسیما بود که بر آزاد کردن ظرفیتها تاکید میکردم، البته برخی از دوستان به من توصیه میکردند که اینگونه با مردم صحبت نکنم، اما این موارد باورهای من است و اگر غیر از این بگویم صادقانه نبوده است.
سعیدجلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در نشست هماندیشی با نخبگان و اساتید دانشگاهها در حوزه سیاستگذاری فناوری و صنایع دانش بنیان که صبح امروز برگزار شد، با اشاره به سخنان حاضران که در ابتدای جلسه دغدغههای خود را مطرح کردند، گفت: مباحثی که دوستان در این حوزه حتی حوزههای مشابه دیگر مطرح میکنند، این ضرورت را ایجاد میکند که کشور باید به این دغدغه ها پاسخ دهد و یکی از دلایلی که عنوان میشود به چه علت احساس تکلیف کردید، همین مباحث است.
وی ادامه داد: سخنان دوستان در جهت اثبات گفتههایم در صداوسیما بود که بر آزاد کردن ظرفیتها تاکید میکردم، البته برخی از دوستان به من توصیه میکردند که اینگونه با مردم صحبت نکنم، اما این موارد باورهای من است و اگر غیر از این بگویم صادقانه نبوده است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه با برآوردی که از ظرفیتهای کشور داریم، باورمان این است که اگر این ظرفیتها آزاد شود قدرت بسیار زیادی بوجود میآورد، گفت: این نکته مهم است که این ظرفیتها براساس چه رویکرد و گفتمانی میخواهند آزاد شود و اعتقاد بنده این است که باید در جهت گفتمان انقلاب اسلامی باشد. البته این ظرفیتها بدون حضور آحاد مردم آزاد نمیشود.
جلیلی اضافه کرد: نکته دیگر مربوط به رئیسجمهور میشود که وی باید به عنوان رئیسقوه مجریه تمام ظرفیت دستگاههای دولتی را در این جهت بهکار گیرد ودستگاههای دولتی اگر خیری نمیتوانند برسانند، شر نیز نرسانند. چرا که بسیاری از طرحها و برنامهها وقتی وارد اقدامات اداری میشود متوقف شدهاند. این سازوکار باید بهگونهای باشد که نه تنها متوقف کند بلکه باید مشوق نیز باشد.
وی با تاکید براینکه سازوکار دستگاههای دولتی نباید بهگونهای باشد که وقتی به آنها مراجعه میشود برای مردم مانع ایجاد کنند و آنها ناامید شوند، اظهارداشت: در عرصههای مختلف دولت باید تسهیلات لازم را فراهم کند و مرجع آنها باشد. باورم این است که ظرفیتهای خوبی در نیروی انسانی و نرمافزاری و سختافزاری داریم که به صورت حداقلی از آنها استفاده میشود، اما باید استفاده از ظرفیت آنها را به حداکثر افزایش داد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهارداشت: دانشآموخته ما نباید دنبال کار باشد، بلکه باید خودش کارآفرین باشد و این چرخه باید کاملا عوض شود که فردی که فارغالتحصیل میشود در دستگاه ها و ادارات دنبال کار باشد بلکه باید خودش کارآفرینی کند تا چند نفر دیگر را مشغول بهکار کند و این کار مهم و دشواری است و طبیعتا در برابر آن مقاومت خواهد شد و دستگاههای دیوانسالار در برابر این اقدامات مقابله میکنند.
جلیلی با تاکید بر اینکه باید این گفتمان، گفتمان غالب انتخابات شود، گفت: اگر این اتفاق بیفتد، بعد از انتخابات نیز از دولت منتخب این مطالبه به وجود خواهد آمد.
وی یکی دیگر از مشکلات اساسی را شفاف و مشخص نبودن اهداف و سرانجام برنامهها عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی این است که طرحها از ابتدا تا انتها و فرجامشان مشخص نیست و به همین علت نمیتوانند انگیزه لازم را برای تولید ایجاد کنند که اگر چیزی تولید شد، بازار آن چه در داخل و چه خارج از کشور وجود دارد. البته در برخی موضوعات که حتی خود دولت حاضر نیست مشتری شود، مانند چای تولید شده در داخل کشور.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هرکسی که منتخب مردم شود باید به وی کمک کرد، گفت: اگر میگوییم دیوانسالاری مقابله میکند و ضعیف است، نباید فقط بهصورت سلبی عمل کنیم بلکه باید ایجابی نیز نگاه کرد.
جلیلی نگاههای متفاوت را مشکل دیگر دانست و گفت: مشاهده میکنیم که در یک دستگاه نگاههای متفاوت وجود دارد که باید در ابتدا خود آنها انسجام داشته باشند، اما متاسفانه میبینیم که در یک دستگاه معاونین مختلف رویکردهای متفاوت دارند و هرکدام یک راه را میروند.
وی تصریح کرد: وقتی وارد بحث اقتصاد دانشبنیان میشویم، نباید فقط ذهنمان را به سمت یکی دو دستگاه خاص ببریم. به نظر بنده حتی یکی از کار ویژههای وزارت خارجه نیز می تواند کمک کردن به این موضوع باشد و از شما میخواهم این جلسات را ادامه دهید تا در انتها هر کس که منتخب مردم شد، این مباحث به وی منتقل شود تا روی آنها کار کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نتیجه کار باید نقطه هدف باشد، گفت: اگر فردی قرار باشد که نان بخرد و به خانه ببرد، اگر به جای آن یک گزارش مفصل و قانع کننده بدهد، هیچکس از آن قبول نمیکند و آن فرد وظیفه خود را به خوبی انجام نداده است، چرا که به هدف نرسیده است و نباید قولهای اضافی و فراتر از توان داد چرا که مثلا اگر در ۴ سال خیلی خوب کار کنیم مثلا میتوانیم به اندازه ۸ و یا حداکثر ۱۰ سال کار کنیم و نمیتوان به اندازه ۵۰ سال کار کرد. اما در بعضی موارد کارهایی در حد ۵۰ سال تعریف میشود و ادعا میشود که میتوان در ۴ سال آنها را انجام داد که به نظر بنده یک درک نادرست و یا بیصداقتی است.
وی با اشاره به ارتباط سیاست خارجی و اقتصاد مقاومتی، گفت: یکی از ضعفها و ایراداتی که سیاست خارجی کشور ما دارد، این است که با توجه به اینکه بنا به گفتمان انقلاب اسلامی منافع و پارادایمی را تعریف میکنیم، اشتراک پارادایمها با دیگر کشورها نقاط فرصت انتخابات را مشخص میکند و اگر اتفاقا خوب مشاهده کنید، میبینید که در سیاست خارجی با بسیاری از کشورها نقاط اشتراک و خوبی داریم، اما به خوبی از آنها استفاده نمیکنیم. دیوانسالاری تنها به چند کشور خاص نگاه میکند که درست نیست.
جلیلی ادامه داد: با بسیاری از کشورها نقاط مشترکی داریم که میتوانیم رقابت را در این زمینه دنبال کنیم. بهطور مثال زمانیکه بنده در وزارت خارجه بودم، یک واکسن مورد نیاز را از سوییس وارد میکردیم در حالیکه کشور کوبا نیز همین فناوری را داشت و حاضر بود این فناوری را به ما منتقل کند، اما دستگاهها مقاومت میکردند و بعد از اینکه این امر محقق شد هم فناوری به کشور منتقل شد و هم اینکه قیمت تهیه واکسن به یک پنجم رسید.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اینکه حرف از اقتصاد مقاومتی میزنیم، به این معنا نیست که نمیتوانیم از ظرفیتهای جهانی استفاده کنیم. اتفاقا میتوان با استفاده از فرصتهای مشترک همافزایی ایجاد کرد.
وی با تاکید بر استفاده از خرد جمعی و تخصص کارشناسان اظهار داشت: در هر عرصه حتما باید از افرادیکه تعهد و تخصص خوبی دارند، استفاده کرد و ظرفیت بالایی از این افراد داریم و دولت در هر عرصه نباید مجرد بنشیند و تصمیمگیری کند، بلکه باید تصمیمگیری ها با هماهنگی کارشناسان هر بخش اتخاذ شود. امیدوارم این ایرادات حذف و بدنه دولت مشوق این قضیه باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم