توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 71176
يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۸
سینمایی که دیگر سینما نیست
سینما پیروزی کرمانشاه قریب ۱۵ سال است تعطیل شده و با وجود وعده‌های چند باره در خصوص بازسازی آن، هنوز هیچ اقدام عملی برایش صورت نگرفته است.
سینمایی که دیگر سینما نیست
به گزارش خط نیوز به نقل از ایسنا، اواخر دهه ۸۰ بود که سینما پیروزی کرمانشاه که قدمتی بیش از نیم قرن داشت، بدلیل فرسوده بودن و مخاطرات احتمالی‌اش تعطیل شد. تعطیلی که حدود ۱۵ سال از آن می گذرد و با وجود وعده‌های بی شمار داده شده، خبری از تحقق آنها نیست.

بلاتکلیفی این سینما سالها و سالها ادامه دارد و در تمام این سالها «بی پولی» علت اصلی به سرانجام نرسیدن بازسازی آن عنوان شده و پروژه‌ای که روزگاری می‌توانست با حدود چهار میلیارد تومان نو نوار شود، اکنون اعتباری ۱۰۰ میلیارد تومانی می‌خواهد.

عباس سروری مدیر وقت حوزه‌ هنری کرمانشاه آذر ۱۳۹۱ یعنی زمانی که چند سالی از تعطیلی سینما پیروزی گذشته بود، از توقف بازسازی آن به علت کمبود اعتبار گفت و اینکه امسال هیچ اعتباری برای بازسازی این سینما تخصیص نیافته و به همین دلیل تاکنون برای بازسازی آن اقدامی انجام نشده است.

وی اعتبار مورد نیاز برای بازسازی سینما پیروزی را چهار میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: دو سالن سینمایی ۱۵۰ نفره، یک سالن ۴۰۰ نفره و بخش‌های مختلف دیگری برای این سینما پیش‌بینی شده که در صورت تخصیص اعتبار ساخته می‌شوند.

سروری مرداد ۱۳۹۳ هم در شرایطی که هنوز هم هیچ کاری برای بازسازی این سینما انجام نشده بود از اعلام آمادگی استانداری برای کمک به بازسازی سینما پیروزی خبر داد و گفت: استانداری کرمانشاه میل و رغبت خاصی برای بازسازی سینما پیروزی نشان داده و برای تامین اعتبار آن اعلام آمادگی کرده، اما این وعده هم راه به جایی نبرد.

سالهای می گذشت و همچنان هیچ خبری از بازسازی سینما پیروزی نبود. اعتبار مورد نیاز برای بازسازی سینما هم هر روز بیشتر می‌شد تا اینکه فروردین ۱۳۹۵ رئیس وقت حوزه هنری استان کرمانشاه عنوان کرد، سینما پیروزی کرمانشاه تا پایان سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری برسد.

عباس سروری ۱۸ فروردین همان سال در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت سینما پیروزی کرمانشاه، اظهار کرد: با پیگیری انجام شده مقرر شد این سینما با کمک حوزه هنری کشور بازسازی شود.

سروری گفت: قرار است سینما پیروزی به صورت یک مجتمع سینمایی با سه سالن سینما و سایر بخش‌های جانبی ساخته شود.

اما بهمن ۱۳۹۵ سروری بازسازی این سینما با همکاری حوزه هنری کشور را منتفی اعلام کرد و گفت: متاسفانه فعلا شرایط حوزه هنری برای این کار فراهم نیست.

وی عنوان کرد: حتی شرایط را برای ورود بخش خصوصی به بازسازی این سینما فراهم کردیم، اما مورد جدی پیدا نشد. از منابع استان نیز تاکنونی کمکی برای بازسازی سینما پیروزی نشده است.

سروری گفت: سینما پیروزی در وضعیت نامناسبی قرار داد و هر لحظه احتمال ریزش آن وجود دارد و اگر فکری به حال این سینما نشود، حادثه‌ای در آن محدوده اتفاق خواهد افتاد.

سینمایی که دیگر سینما نیست

این شرایط ادامه داشت تا زلزله بزرگ آبان ۱۳۹۶ تیر نهایی را بر پیکر کم جان سینما وارد کرد و با توجه به آسیب‌های جدی وارده به این سینما، مسئولین تصمیم گرفتند برای جلوگیری از اتفاقی ناگوار، سازه سینما را به کلی تخریب کنند.

حالا نوبت افشین آزادی رییس جدید حوزه هنری کرمانشاه بود که وعده‌ها در خصوص بازسازی سینما پیروزی را تکرار کند. البته وعده‌هایی بزرگ‌تر.

آزادی سال ۱۳۹۸ عنوان کرد: در طرحی که برای ساخت پردیس سینما پیروزی داریم قرار است این پردیس در هشت طبقه ساخته شده و علاوه بر چندین سالن سینمایی، ساخت یک پلاتوی نمایش استاندارد، یک استودیوی خوب موسیقی و سایر اماکن فرهنگی و هنری مورد نیاز شهر نیز در آن لحاظ شود.

وی اعتبار مورد نیاز ساخت این پردیس را هم ۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در صورت تامین این اعتبار، ظرف دو سال آینده می‌توان ساخت پردیس سینما پیروزی را تا مراحل نهایی پیش برد.

این بار اما کرونا به جنگ سینما پیروزی آمد و مانعی شد تا این سینما به سرانجام نرسد. افشین آزادی مرداد ۱۳۹۹ در خصوص آخرین وضعیت پروژه گفت: برای ساخت پردیس سینمایی پیروزی مدت ها به دنبال جذب سرمایه گذار بودیم تا نهایتا سال گذشته یک سرمایه گذار کره ای و یک سرمایه گذار داخلی برای سرمایه گذاری در این پروژه اعلام آمادگی کردند.

وی عنوان کرد: همه چیز خوب پیش می رفت و قرار بود اوایل امسال کار کلنگ زنی این پروژه انجام شود که متاسفانه با آمدن کرونا همه چیز به هم ریخت. با شیوع این بیماری عملا سینماهای کشور در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند و همین امر سرمایه‌گذاران پروژه را از سرمایه‌گذاری در ساخت این پردیس سینمایی منصرف کرد.

رییس حوزه هنری کرمانشاه دی ماه ۱۴۰۰ هم با اشاره به قول مساعد مسئولین حوزه هنری کشور برای مشارکت در ساخت این پروژه گفت: حوزه هنری نیمی از هزینه‌های ساخت این پروژه را متقبل می‌شود.

آزادی اظهار کرد: در صورتی که دولت یا سرمایه گذار بخش خصوصی در این زمینه ورود کند، حوزه هنری هم حاضر است در ساخت این پروژه مشارکت کند.

سینمایی که دیگر سینما نیست

در این کش و قوس‌ها بود که مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان کرمانشاه از راه‌اندازی اولین سینما خودرویی غرب کشور در محل سینما پیروزی کرمانشاه خبر داد.

محمدجواد کنجوری با اشاره به پیگیری ساخت یک پردیس سینمایی در محل سینما پیروزی، گفت: تا زمان پای کار آمدن سرمایه گذار و شروع پروژه در نظر داریم از زمین سینما استفاده فرهنگی کرده و آن را بلااستفاده رها نکنیم که در همین راستا راه‌اندازی سینما ماشین یا سینمای خودرویی در محل زمین این سینما در دستور کار قرار گرفته است.

کنجوری ظرفیت در نظر گرفته شده برای این سینما را ۳۰ خودرو اعلام کرد، اما این وعده هم کمی بعد رنگ باخت و خبری از آن نشد.

اما مهر ۱۴۰۱ بود که رییس حوزه هنری استان کرمانشاه از کلنگ زنی پردیس سینما پیروزی تا پایان سال خبر داد.

افشین آزادی با اشاره به حضور یک سرمایه گذار در پروژه ساخت پردیس سینما پیروزی گفت: سال گذشته این سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده و مذاکرات اولیه هم صورت گرفته و در حال حاضر در مرحله طراحی نقشه است.

وی افزود: اگر نظر سرمایه‌گذار برنگردد و اگر مشکل خاصی ایجاد نشود، تا پایان امسال کلنگ پردیس سینما پیروزی کرمانشاه به زمین زده می‌شود.

بهمن همام سال هم آزادی از امضای تفاهم‌نامه ساخت پردیس سینما پیروزی با سرمایه‌گذار بخش خصوصی خبر داد و گفت: انعقاد تفاهم‌نامه گام اول در اجرای این پروژه است و امیدواریم بتوانیم در آینده‌ای نزدیک این تفاهم‌نامه را به قرارداد تبدیل کنیم.

آزادی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال قرارداد ساخت پروژه منعقد شود.

سینمایی که دیگر سینما نیست

۲۶ مرداد ۱۴۰۲ کار جدی‌تر شد و مسئولین حوزه هنری استان به همراه چند سرمایه‌گذار بخش خصوصی پشت یک میز نشستند تا تفاهم‌نامه احداث پردیس سینمایی تجاری پیروزی را با برآورد سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان در حضور خبرنگاران به امضا برسانند.

افشین آزادی در آن مراسم گفت: از حدود یک سال پیش با یک سرمایه‌گذار بومی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت می‌کند، وارد رایزنی شدیم و مکررا جلساتی را برگزار کردیم و در نهایت توافق برای احداث یک پردیس سینمایی حاصل شد.

وی تاکید کرد: طبق یک مدل جدید ساخت سینماها در کشور، «پردیس سینمایی تجاری» احداث می‌شود که فرهنگ و اقتصاد در کنار هم قرار گرفته‌اند که با توجه به اینکه یک مدل موفق بوده، برای بازسازی سینما پیروزی کرمانشاه هم این مدل را می خواهیم اجرایی کنیم.

عیسی مرادی سرمایه‌گذار بخش خصوصی این پروژه هم گفت: پردیس سینما پیروزی کرمانشاه در ۹ طبقه شامل دو طبقه پارکینگ، سه طبقه تجاری، یک طبقه رستوران، یک طبقه گردشگری و شهربازی و دو طبقه سینما خواهد بود.

وی افزود: طبقات سینمایی این پروژه هشت سالن خواهد داشت و بنا داریم یک سالن سینمایی روباز را هم روی پشت بام آن داشته باشیم و جمعا حدود ۱۲۰۰ صندلی به تعداد صندلی‌های سینمایی کرمانشاه اضافه می کند.

به گفته این سرمایه گذار زیربنای هرکدام از این طبقات هزار مترمربع است و در صورتی که دستگاه‌های متولی در بحث صدور مجوزها همکاری کنند، حدود یک ساله به اتمام می‌رسد.

آبان ۱۴۰۲ هم افشین آزادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به انعقاد قرارداد ساخت سینما پیروزی گفت: خوشبختانه برای ساخت این پروژه سرمایه‌گذار خوبی پای کار آمده و قرارداد هم بسته شده و در حال حاضر در حال اخذ مجوزهای ساخت از شهرداری هستیم.

وی رقم سرمایه‌گذاری این پروژه را با قیمت‌های فعلی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با تحویل پروژه، اعتبارات لازم از حوزه هنری مرکزی برای تجهیز این پردیس سینمایی به استان اختصاص داده می‌شود.

مدیر حوزه هنری استان کرمانشاه با ابراز امیدواری نسبت به کلنگ‌زنی پردیس سینمایی پیروزی در آینده‌ای نزدیک، گفت: اگر شهرداری همکاری کرده و مجوزها سریع‌تر صادر شود، تا پایان سال این پروژه کلنگ‌زنی می‌شود.

آزادی گفت: آن طور که سرمایه‌گذار قول داده در صورت کلنگ‌زنی، ساختمان پروژه ظرف یک سال آماده تحویل می شود و پس از آن کار تجهیز سینما هم نیازمند زمان شش ماهه است، بنابراین اگر بتوانیم پروژه را تا پایان امسال کلنگ زنی کنیم، ظرف دو سال آینده برج سینمایی پیروزی به بهره برداری می رسد.

حالا وارد سومین ماه سال ۱۴۰۳ شده ایم و هنوز هم خبری از بازسازی سینما پیروزی کرمانشاه نیست و باز هم باید منتظر ماند و دید چه زمانی گره کور آن که به دلیل کمبود فضاهای تفریحی در کرمانشاه به شدت به آن نیاز داریم، باز خواهد شد.
Share/Save/Bookmark