به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس ضمن گرامیداشت ولادت حضرت علی (ع) و با اشاره به روایتهای متفاوتی که از حوادث در طول تاریخ وجود دارد، گفت: در ۳۱ شهریور ۵۹ جنگ بر کشور ما تحمیل شد و ۳۰ هزار کیلومتر از سرزمین کشورمان مورد اشغال دشمن قرار گرفت، اینجا حق دفاع فردی، مشترک و دفاع یک کشور از سرزمین خود حقی است که در منشور ملل متحد و در تمام قوانین بینالمللی به رسمیت شمرده شده است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: جریان دفاع از سرزمین و ایستادگی در مقابل اشغالگران از جای جای ایران اسلامی آغاز شد و باید معلوم شود صدام در این میدان یک عامل و مباشر این جریان است؛ اما کشورهای مختلفی به صدام از نظر اطلاعاتی، سیاسی، اقتصادی، تسلیحاتی و رسانهای کمک کردند.
رئیسی افزود: در مقابل جریان مؤمنانه ایران اسلامی، همه کفار و همه کسانی که معاند با جمهوری اسلامی بودند ایستادند.
رئیس دستگاه قضا افزود: در اینجا نقش مهم سازمان ملل بنابر منشور ملل متحد آن است که اگر جنگ شد متجاوز شناخته شود، حال سئوال این است که چرا سازمان ملل متحد در زمان خود نسبت به اعلام متجاوز اقدام نکرد و این سئوال را باید جامعه حقوقی دنیا از سازمان ملل متحد داشته باشند.
رئیسی گفت: چرا شورای امنیت سازمان ملل به موجب وظایف مصرح قانونی در زمان قانونی، متجاوز را از تجاوز نسبت به ایران اسلامی ممانعت نکرد و چرا قدرتهای سلطهگر و آمریکا و قدرتهای غربی اجازه ندادند بیانیههایی که لازم است در زمان خود برای ممانعت متجاوز از تجاوز به ایران اسلامی منتشر شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه زمانی جهل در مقابل عقل و زمانی در مقابل علم است و جاهلیت مدرن در مقابل تعقل است، افزود: امروز جامعه و جوامع بشری باید قدرت تعقل و تحلیل پیدا کنند تا نظام سلطه به نام حمایت از مردم، به دنبال منافع خود نباشد و کشور و مردمی را بیچاره کند.
رئیسی در بخش دیگری از اظهاراتش در تبیین مناسب دفاع مقدس با نگارش خاطرات رزمندگان و شهدا، تهیه فیلم و ساخت مستندهای مرتبط با دفاع مقدس تاکید کرد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: بسیار کار شده و بسیار باید کار شود. باید جریان دفاع مقدس، انقلاب شکوهمند اسلامی و ایستادگی ملت ایران بیشتر از این به تصویر کشیده شود و به عالمیان و عصرها و نسلها معرفی گردد؛ چون امروز جاهلیت مدرن نمیخواهد نسل جوان، دانشجو و طلبه ما قدرت تحلیل پیدا کند، لذا میخواهد روایت خود را منتقل و راوی گری کند.
رئیسی بیان داشت: ما باید نقض حقوق انسانها توسط آمریکاییها و غربیها را در دوران دفاع مقدس به جهانیان ارائه کنیم و برای مردم سراسر جهان تبیین کنیم که آمریکاییها و غربیها چگونه در زمان جنگ تحمیلی برای دستیابی به امیال و بر مبنای شیطنتهای خود، حقوق بشر را زیر پا گذاشتند.
رئیس دستگاه قضا گفت: در دوران جنگ تحمیلی، صدام مباشر بود، اما ضرورت دارد نقش شریکان جرم نیز در آن دوران تبیین شود و باید شرکای جرم در آن دوران به عالم معرفی شوند.
رئیسی با بیان اینکه فهرست کمکهای سیاسی، تسلیحاتی و مالی ارائه شده به صدام توسط غربیها در دوران جنگ تحمیلی فهرست بلند بالایی است، گفت: در صورت تنظیم کیفرخواست و قید تمامی جرایم آمریکاییها و برخی دیگر از کشورهای مدعی غربی نظیر آلمان و فرانسه در دوران جنگ تحمیلی، شاهد خواهیم بود که این کیفرخواست بسیار قطور و بلند خواهد بود و این کیفرخواست باید پیش روی همه حقوقدانان در عالم قرار گیرد تا آنها احساس شرمندگی کنند.
رئیس قوه قضاییه افزود: مدعیان حقوق بشر و حقوقدانان در عالم باید به کنار بستر جانبازان و ایثارگران جنگ تحمیلی ما بروند و مشاهده کنند که این قهرمانان چگونه ۳۰ سال است بر روی بستر و تخت نشستهاند و عوارض و دردهای حاصل از بمبارانهای شیمیایی و سلاحهای عصبی را تحمل میکنند و پرستاران آنها که همان مادران و همسرانشان هستند در کنار این عزیزانشان سختیها را میگذارند.
رئیسی تأکید کرد: ما در دستگاه قضایی همانطور که در قبال همه پروندهها و تضییع حقوقها مسئولیت داریم نسبت به این پرونده بزرگ نیز که مدعی آن هزاران و میلیونها نفر از انسانهای آزاده مورد آسیب قرار گرفته هستند، خود را مسئول میدانیم؛ اگرچه به لحاظ سلطهگری نظام سلطه شاید در حال حاضر زمینه دادرسی عادلانه برای پیگیری و احقاق حق ایثارگران و جانبازان آسیب دیده ما از جنگ تحمیلی در عرصه جهانی وجود نداشته باشد، اما قطعاً این جنایت صورت گرفته با مشارکت کشورهای سلطهگر قطعاً باید در یک محکمه عادلانه مورد رسیدگی قرار گیرد.