توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 65431
سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۴
همچنان تدبیری در کار نیست
ذوق زدگی آشکار پشت سر سیل پیام‌های دولتمردان به دولت منتخب آمریکا/ «استقلال اقتصادی» ایران فدای سیب و گلابی‌های برجام
بسیاری از کارشناسان با توجه به اطلاعاتی که از سوی نزدیکان بایدن دریافت شده است عنوان می کنند که وی نیز مانند ترامپ به دنبال ارتقای برجام خصوصا در حوزه موشکی و امتیازات بیشتر به نفع ایالات متحده است.
ذوق زدگی آشکار پشت سر سیل پیام‌های دولتمردان به دولت منتخب آمریکا/ «استقلال اقتصادی» ایران فدای سیب و گلابی‌های برجام
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: پس از اعلام پیروزی «جو بایدن» نامزد دموکرات آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حالا شاهد پیام ها و پالس های مختلفی از سوی دولتمردان ایرانی به آمریکایی ها هستیم. در این راستا از رئیس جمهور و وزیر خارجه کشورمان گرفته تا سخنگو و رئیس دفتر رئیس جمهور هر کدام درباره بازگشت آمریکا به برجام و مذاکره مجدد برای احیای این سند هسته ای سخن گفته اند.

حسن روحانی در همین رابطه، تاکید کرد: «امیدواریم مردم آمریکا شرایط را به گونه ای رقم بزنند که شاهد این باشیم کاخ سفید بر مبنای منافع مردم آمریکا و بدون تحقیر دیگر ملت ها و با پایبندی به تعهدات خودش به مسیر صحیح و درست بازگردد. البته ما هر کجا ببینیم که شرایط برای لغو تحریم آماده است، از این فرصت استفاده خواهیم کرد و هدف ما این است که تحریم ظالمانه لغو شود و ایران بتواند به راحتی در تعامل با جهان باشد و فشار تحریم را از روی شانه مردم برداریم و هر فرصتی مناسب باشد ما اقدامات خود را انجام می دهیم.»

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ کس حق ندارد فرصت سوزی کند، گفت: «هر فرصت مناسبی که به وجود می آید باید بر مبنای منافع ملی و وحدت ملی استفاده کنیم. در این ۷ سال و در یک دوره ای بر مبنای تعامل و مذاکره با دنیا پیش رفتیم و ملت ایران ثمره آن را در سال های ۹۵ و ۹۶ دید به گونه ای که شرایط ما جزو بهترین شرایط در ۴۰ ساله بعد از انقلاب بر مبنای شاخص های اقتصادی بود.»

با اعلام پیروزی بایدن که هنوز قانونی نشده است به یکباره سیل پیام های دولتمردان به سمت واشنگتن دی سی کاخ سفید که «حسن روحانی» رئیس جمهور کشورمان به مردم گفته بود که لعن و نفرین های خود را به این آدرس بفرستید، جاری شد. با حضور «دونالد ترامپ» در کاخ سفید، آمریکا از برجام خارج شد به طور کل این سند هسته ای حتی با حضور اروپایی ها هم نتوانست راهگشا باشد و خسارت های بسیاری به کشورمان وارد شد.

نزدیکان بایدن پیش از انتخابات ریاست جمهوری بیان داشتند که وی قصد دارد به برخی از پیمان نامه های بین المللی که ترامپ از انها خارج شده مانند برجام باز گردد اما موضوع اینجاست که آمریکا از این پیمان خارج شده است و باید پاسخگوی خسارت ها باشد. بسیاری از کارشناسان با توجه به فکت ها و اطلاعاتی که از سوی نزدیکان بایدن دریافت شده است عنوان می کنند که وی نیز مانند ترامپ به دنبال ارتقای برجام و امتیازات بیشتر به نفع ایالات متحده است. خصوصا در حوزه موشکی نیز آمریکایی ها و غربی ها همواره سعی می کردند که کشورمان را خلع سلاح کنند.

رهبر معظم انقلاب بارها در سخنرانی فرموده بودند که غربی ها به دنبال برجام های دیگر خصوصا در حوزه موشکی هستند. حالا این اشتیاق و ذوق زدگی زاید الوصف دولتمردان سئوال اساسی پیش می آورد که اگر هم مذاکرات مجددی صورت گیرد سرنوشت آن چه خواهد شد. با این دست فرمان و استقبال دولتمردان از بایدن به نظر می رسد که این طرف آمریکایی است که با ناز و غمزه سیاسی به طرف مذاکرات هسته ای جدید روی بیاورد.

این درحالی است که کشورمان باید پیش شرط های مختلفی را برای ورود آمریکا به برجام مشخص کند. پیش شرط هایی که باید به طور واضح پیام آن به طرف غربی اعلام شده و به طور جد بر روی آن پافشاری شود. اما با وجود این ذوق زدگی ها و سخنرانی هر یک از دولتمردان در این حوزه به نظر نمی رسد که پاستورنشینان اصلا پیش شرط جدی و عملی در این حوزه داشته باشند؛ هر چند که در لفظ برخی از آنها از این شرط و شروط ها سخن می گویند.

نکته حائز اهمیت اینجاست که آمریکایی ها با توجه به اینکه با سیل عظیمی از تحریم ها علیه ایران سعی کردند فشار حداکثری خود را بر کشورمان وارد کنند، سعی می کنند از این تحریم هایی که ترامپ و خصوصا اوباما آنها را وضع کرده است، نهایت استفاده را کنند. واقعیت این است که تحریم های شدیدی که ترامپ با شدت تمام پیگیری کرد در زمان اوباما علیه کشورمان وضع شد و دموکرات های آمریکایی بیشترین فشار تحریمی را برای کشورمان تدارک دیدند. حالا اگر نگاه ناجی و فرشته گونه به آنان آنهم از سوی سیاسیون و مسئولان دولتی صورت گیرد متاسفانه در بالاترین درجه اجرایی کشور شاهد نادیده گرفتن اصل موضوع خواهیم بود که بیم آن می رود که دوباره از همین نقطه ضربه جدی به کشورمان وارد شود.

بسیاری از کارشناسان در زمان مذاکرات برجام هم به جد تاکید می کردند که بایستی با نگاه به توان داخلی ابزار تحریم ها را از امریکایی ها بگیریم و با اعطای کمترین امتیاز خواسته خودمان را به آنها دیکته کنیم اما روندی که دولت روحانی در پیش گرفته است و متاسفانه همه تخم مرغ ها را بیش از هفت سال است که در سبد مذاکره با کدخدا چیده امروز بیشتر از پیش اقتصاد کشور شرطی و وابسته به مذاکرات با آمریکا شده است.

نمونه جدی آن که هشداری برای استقلال اقتصادی کشورمان محسوب می شود، رکود شدید بازار و درواقع قفل شدن کشورمان پیش از برگزاری انتخابات اخیر آمریکا و حتی اکنون که چندی از این انتخابات می گذرد است. این انتظار سیاسی اقتصادی هنوز هم وجود دارد و با وجود راهیابی بایدن به کاخ سفید وابستگی افزون تری نیز پیدا کرده است. حالا بیشتر بازار منتظر تحولات میان ایران و آمریکا بعد از حضور بایدن در کاخ سفید است که این موضوع بسیار حساس و هشدار آمیز است.
Share/Save/Bookmark