مدیرعامل بانک مسکن از طرح پرداخت وام ۶۰ میلیونی برای خرید خانه توسط افرادی که تا کنون اقدام به خرید خانه نکرده اند، خبر داد و گفت: تامین مالی مسکن مهر دوشنبه پیش در شورای پول و اعتبار تعیین تکلیف شد.
به گزارش
خط نیوز ، محمدهاشم بت شکن امروز در نشست خبری در وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه طرح آزمایشی پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی به زوج های جوان (۵۰ میلیون تومان وام به اضافه ۱۰ میلیون تومان جعاله) به افرادی که برای اولین بار اقدام به خرید واحد مسکونی می کنند، تسری خواهد یافت، افزود: اگر بررسی منابع و مصارف بانک مسکن ما را به این نتیجه برساند که می توانیم وام خرید مسکن زوج های جوان را گسترش دهیم، این طرح به خرید و تامین مسکن افرادی که برای اولین بار اقدام به خرید واحد مسکونی می کند، تسری می یابد.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به جلسه هفته گذشته شورای پول و اعتبار گفت: شورا در این جلسه تصمیم گرفته شد اضافه برداشتهای بانک مسکن از بانک مرکزی را به یک خط اعتباری ۲۰ ساله با تنفس ۳ ساله تبدیل کند تا شرایط مناسبی برای این بانک به وجود آید.
وی ادامه داد: از محل این خط اعتباری و تنفس ۳ ساله کل پروژه های ناتمام مسکن مهر به اتمام خواهد رسید. بر این اساس ۴۵۰ هزار میلیارد ریال خط اعتباری برای مسکن مهر تعلق می گیرد و همچنین می توانیم سقف قراردادهای جدیدی به مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد ریال منعقد کنیم.
بت شکن در ادامه با اعلام یک خبر خوش برای خریداران مسکن مهر، اظهارداشت: مدت بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن مهر از ۱۵ به ۲۰ سال افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک مسکن از آغاز اجرای طرح های جدید سپرده پذیری بانک مسکن به زودی خبر داد و با بیان اینکه اولین شرکت تامین سرمایه نظام مالی کشور توسط سه بانک مسکن، کشاورزی و صنعت و معدن به زودی تاسیس می شود، گفت: بانک مسکن دارای شرکت سرمایه گذاری ساختمان است که به زودی پروژه های خود را در خدمت سپرده گذاران مسکن قرار خواهد داد.
وی در ادامه با اعلام اینکه صندوق زمین و ساختمان بانک مسکن با اخذ مجوز از بورس به زودی کار خود را آغاز می کند، تصریح کرد: سهام گروه سرمایه گذاری بانک مسکن به زودی در بورس عرضه می شود.
مدیرعامل بانک مسکن با اعلام اینکه در سال ۹۴ سقف تسهیلات مسکن جوانان به ۴۵ میلیون تومان افزایش خواهد یافت، گفت: این رقم هم اکنون ۳۵ میلیون تومان است و می تواند در آینده به ۷۷ میلیون تومان برسد.
وی با اعلام این که بانک مسکن در بانک های بزرگ ترکیه، کره و چین قراردادهای کارگزاری دارد، گفت: ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به عنوان عاملیت دریافت کرده ایم.
بت شکن در مورد اظهار نظرهای اخیری که در خصوص ورشکسته شدن بانک مسکن صورت گرفته است، اظهارداشت: بانک بزرگ دولتی هیچگاه ورشکسته نمی شود، این در حالی است که با اعلام این گونه خبرها هیچگونه خروج منابعی از بانک نداشته ایم بلکه پس از مصوبه شورای پول و اعتبار با ورود منابع جدید به بانک نیز مواجه بودیم.
وی در مورد شکسته شدن انحصار پرداخت تسهیلات خرید مسکن توسط این بانک گفت: در حال حاضر هیچ انحصاری در اعطای تسهیلات مسکن وجود ندارد و همه بانک های تجاری می توانند اعطای تسهیلات مسکن داشته باشند اما این اقدام در قالب عقود مبادله ای و فروش اقساطی صورت می گیرد و سررسیدهای آن ۱۰ تا ۱۵ ساله است بنابراین بانک های تجاری علاقه ای به این گونه تسهیلات دهی ندارند. طبق بسته سیاستی بانک مرکزی بانک های می توانند ۲۵ درصد منابع را به تسهیلات مسکن اختصاص دهند.
مدیرعامل بانک مسکن قیمت خرید اوراق مسکن را متعادل دانست و افزود: مانده تسهیلات اعطای این بانک به ۹۱۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی ادامه داد: کمترین مطالبات معوق در نظام بانکی به بانک مسکن تعلق دارد زیرا تسهیلات اعطایی این بانک به صورت خرد است و در اختیار آحاد مردم قرار گرفته. همچنین این بانک برای خرید و ساخت واحد مسکونی وام می پردازد.
بت شکن ادامه داد: بر اساس آمارهای بانک مرکزی در طول ۲۰ سال گذشته سالانه ۲۳ درصد قیمت زمین و ساختمان افزایش یافته و میزان مطالبات غیرجاری بانک مسکن به ۲.۲درصد رسیده است.
وی در مورد امکان افزایش سقف خرید وام مسکن گفت: به دلیل اثرگذاری وام های خرید مسکن کلیه افزایش ها با مصوبه شورای پول و اعتبار صورت می گیرد و این شورا سقف وام مذکور را نبسته است.
وی ادامه داد: بر اساس شاخص های بانک مرکزی از تاریخ۹۲/۴/۱ تا ۹۲/۸/۱ حجم معاملات مسکن نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۵۵ درصد کاهش داشته است بنابراین با توجه به حجم پایین معاملات و رکود حاکم بر این بخش حجم تسهیلات بانک مرکزی اعطای تسهیلات را افزایش داد تا رونق نسبی در بخش مسکن ایجاد کند. بنابراین افزایش سقف ها پس از بررسی کارشناس ی و در شورای پول و اعتبار قابل انجام است.
مدیرعامل بانک مسکن خاطرنشان کرد: مانده منابع بانک ۳۰۰ میلیارد تومان است که در سال جاری رشد ۳۰۰ درصدی را داشته و افزایش سقف ها باعث ورود منابع جدید به بانک شده و قدرت اعطای تسهیلات را بالا برده است.
مهر