توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 30465
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۸
روحانی: امر به معروف و نهی از منکر وسیله‌ای برای تفرقه نباشد/ پیام کربلا مذاکره بود
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در اجتماع پرشور مردم زنجان در ورزشگاه کارگران با اشاره به آموزه‌هایی از قیام ابا عبدالله الحسین(ع) در آستانه ماه محرم، گفت: پیام کربلا و امام حسین(ع)، پیام امر به معروف و نهی از منکر است و مسیر حرکت ایشان مسیر دعوت جامعه به خیر و صلاح و سعادت و نجات جامعه بود و آنچه ما باید از کربلا بیاموزیم این است که همدیگر را به خیر و صلاح و معروف و عمل صالح و شایسته دعوت کنیم و فردی و یا جامعه‌ای خدای ناکرده از مسیر هدایت فاصله گرفته، از منکرات نهی کنیم.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه قانون اساسی ما درباره امر به معروف و نهی از منکر می‌گوید که باید همه را به خیر و نیکی دعوت کنیم، اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر طبق آموزه‌های اسلام و طبق نص قانون اساسی کشورمان یک عمل همگانی و متقابل است و این نکته ای است که باید به خوبی به ذهن‌ها سپرده شود.

*امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است

رییس جمهوری افزود: اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است بدان معناست که ۷۵ میلیون جمعیت کشور آمر به معروف و ناهی از منکر هستند و باید به یاد داشته باشیم که این فریضه الهی یک عمل متقابل نیز محسوب می‌شود.

دکتر روحانی تصریح کرد: مبادا روزی کلمه امر به معروف و نهی از منکر که باید وسیله ارتباط نزدیک‌تر جامعه به یکدیگر و دعوت همگان به خیر و نیکی باشد، به‌ وسیله‌ای برای تفرقه و جدایی تبدیل شود.

رییس جمهوری اضافه کرد: طبق فرموده قرآن کریم باید در مسأله امر به معروف و نهی از منکر موضوع محبت و اخوت و اینکه هرکس نسبت به یکدیگر حالت سرپرستی دلسوزانه داشته باشد، مد نظر قرار بگیرد و همه نسبت به هم احساس محبت و ولایت کرده و آنگاه به امر به معروف و نهی از منکر بپردازند و این موضوعی است که در قانون اساسی هم به آن اشاره شده است.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه از دیدگاه اسلام، تنها یک گروه آمر به معروف و ناهی از منکر نیستند، بلکه همه مردم این وظیفه را بر دوش دارند، به بررسی موضوع امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مبادا - که البته نخواهد بود - تحت لوای شعار زیبای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ناامنی آغاز شود.

*دروغ، تهمت، رشوه‌خواری و بورسیه‌های تقلبی مبادا منکر پنداشته نشوند
رییس جمهوری تصریح کرد: اساس امر به معروف و نهی از منکر ایجاد امنیت، برادری، کرامت انسانی و احترام به یکدیگر است و مبادا که منکر تنها به یک مسأله خلاصه شود و دروغ، تهمت، رشوه‌خواری و بورسیه‌های تقلبی منکر پنداشته نشوند و از صبح تا شب فقط یک مسأله و آن هم بدحجابی به عنوان منکر مطلق تلقی گردد.

دکتر روحانی تصریح کرد: زنان ایران با عفت و همه آنها طرفدار حجاب هستند.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه نباید چند نفر در کشور خود را متولی اخلاق بپندارند، اظهار داشت: درس عاشورا برای ما آن است که همه به دنبال امر به معروف و نهی از منکر باشیم و قیام امام حسین(ع) برای همین موضوع بود.

*منکری بالاتر از بیکاری و فقر وجود ندارد
دکتر روحانی اظهار داشت: منکری بالاتر از بیکاری و فقر وجود ندارد، اگر به دنبال ترویج معروف در جامعه هستیم باید دست به دست هم دهیم و با فقر مبارزه کرده و برای جوانان اندیشمند و متخصص کشورمان شغل و کار مناسب فراهم کنیم.

رییس جمهوری گفت: توسعه کشور، بالاترین امر به معروف است و باید کاری کنیم که کشورمان در مسیر توسعه قرار گیرد، چرا باید اینگونه باشد که وقتی یک ایرانی مسلمان به یک کشور صنعتی غربی می‌رود، حسرت زندگی غربی را داشته باشد؟

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: ایران دارای استعدادهای انسانی و طبیعی فراوانی است که باید از همه آنها در مسیر پیشرفت کشور استفاده کنیم.

*از بالاترین منکرات، دامن زدن به اختلاف و تفرقه در جامعه است
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه یکی از بالاترین منکرات، اختلاف و تفرقه در جامعه و دامن زدن به این موضوعات است، اظهار داشت: نباید بگذاریم در جامعه تفرقه، اختلاف و شکاف ایجاد شود. دکتر روحانی اضافه کرد: گویا زندگی یک عده تنها در شکاف و تفرقه بین مردم و دولت، مردم با مردم و بین جناح‌های مختلف در کشور است.

رییس جمهوری گفت: اگر اشکال و گناهی بوده به تفرقه دامن نزنیم و از آن بگذریم، چرا که ما تابع همان حسینی هستیم که توبه حر را هم قبول کرد.

دکتر روحانی اظهار داشت: من در جامعه کسی را نمی‌شناسم که گناهی بالاتر از گناه حر و عظیم‌الشأنی را در تاریخ بعد از پیامبر(ص) و امام علی(ع) جز ابا عبدالله الحسین(ع) نمی‌شناسم که در برابر سری که حر در برابرش خم کرد، گذشت کرده و او را در آغوش کشید. رییس جمهوری تصریح کرد: باید درس برادری، محبت و وفاق را از امام حسین(ع) بیاموزیم و دست در دست یکدیگر در این مسیر حرکت کنیم.

*تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین
دکتر روحانی تصریح کرد: درس و پیام امام حسین(ع) درس برادری، وحدت، گذشت و قبول توبه از یکدیگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین می‌باشد.

رییس جمهوری افزود: در شب تاسوعایی که شما مردم زنجان بزرگترین مراسم گرامیداشت را برای آن برگزار می‌کنید به طوری که مایه افتخار و غرور همه ایرانیان است، امام حسین(ع) خیمه‌ای برپا کرد و عمر سعد را به مذاکره دعوت نمود؛ امامی که آگاه است که فردا او و یارانش توسط همین عمر بن سعد و یاران نادانش به شهادت خواهند رسید، اما خواست که با دنیا اتمام حجت کند و از همین‌رو در آن شب، ساعت‌ها با عمر سعد مذاکره کرد، تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود.

*باید به گونه‌ای رفتار کنیم که دنیا منطق ما را در صحنه مذاکره پیروز بداند
دکتر روحانی اظهار داشت: این به معنای آن نیست که امام حسین(ع) از شهادت می‌ترسید، بلکه امام حسین(ع) از شهادت استقبال هم می‌کرد اما با این حرکت خود به ما یاد داد که حتی با دشمن خود باید به گونه‌ای رفتار کنیم که دنیا منطق ما را در صحنه مذاکره پیروز بداند.

رییس جمهوری تصریح کرد: امروز در سایه تعامل سازنده با قدرت‌های بزرگ در حال مذاکره هستیم و در اولین گام‌هایی که در این مسیر برداشتیم، پیروزی‌هایی نیز کسب کردیم و به امید خدا و با اتکال به ارواح طیبه ائمه اطهار و لطف امام عصر(عج) ‌و به پشتیبانی شما مردم و هدایت‌های مقام معظم رهبری که اصلی‌ترین پشتوانه ماست، به مذاکره برای حل مشکل ادامه خواهیم داد.

*ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد
دکتر روحانی با بیان اینکه ملت بزرگ ایران بداند که ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد، گفت: در عین حال با همه قدرت در پی آن هستیم و می‌خواهیم تا دیوار ظالمانه تحریم را برای همیشه از میان برداریم. رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: مردم غیور زنجان بدانند که دولت معتقد است گر چه به عنوان خادم همه ملت ایران تلاش می‌کند، اما این تلاش‌ها در برابر ایثار و کرامت و حضور همیشه در صحنه مردم کار بزرگی نیست.

*اجرای۷۱ پروژه در زنجان تا پایان سال ۹۴ با اعتبار ۳۸۷ میلیارد
دکتر روحانی با بیان اینکه به زنجان آمده‌ایم تا پیشنهادات و مطالبات زنجانی‌ها را شنیده و با هم برای توسعه فردای زنجان همفکری کنیم، افزود: ان‌شاء الله در تصمیماتی که در جلسه فردای شورای اداری استان جزئیات بیشتری از آن اعلام می‌‌شود خواهیم گفت که چگونه ۷۱ پروژه در زنجان تا پایان سال ۹۴ با اعتبار ۳۸۷ میلیارد تومان اجرا شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.
رییس جمهوری تصریح کرد: اینکه از اعلام پایان سال ۹۳ برای به اتمام رسیدن این طرح‌ها خودداری می‌کنم ناشی از ملاحظه آب و هوایی است. همچنین چندین طرح مهم و بزرگ دیگر نیز در طول مدت باقیمانده از فعالیت دولت یازدهم اجرایی شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند که اولین آنها دوخطه کردن راه‌آهن زنجان به قزوین است.

دکتر روحانی تصریح کرد: در تهران و در جمع وزرا این طرح را جزو طرح‌های اولویت‌دار اعلام کرده و وزارت راه را مکلف کردم اجرای آن را به سرعت آغاز کند. همچنین توسعه دانشکده‌های صنعتی مورد نیاز در زنجان از دیگر طرح‌های بزرگی است که طراحی و اجرای آنها تا پایان دولت یازدهم در زنجان صورت خواهد گرفت.

*ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی در زنجان
رییس جمهوری گازرسانی به همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان زنجان که فاقد گاز شهر هستند، توسعه پتروشیمی استان، که موانع استفاده از فاینانس ۲۶۵ میلیون یورویی آن برطرف شده و قرار گرفتن ۲۵ هزار هکتار زمین تحت آبیاری مدرن تا پایان سال ۹۴ و ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی در زنجان که لایحه آن به مجلس ارایه شده را از دیگر طرح‌های بزرگ دولت برای استان زنجان برشمرد و تأکید کرد: دولت بنا دارد زنجان را به یک نقطه آماده برای کشور بویژه برای غرب و مرکز کشور تبدیل کند.





Share/Save/Bookmark