توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 18982
چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۸
چگونه ارزش تغذیه‌ای فست فود را افزایش ‌دهیم
این روزها فست فودها کم کم جای غذای سنتی را در سفره‌ها گرفته‌اند ‌که نه تنها ارزش غذایی چندانی ندارند بلکه چربی زیادی را به بدن تحمیل می‌کنند ولی با افزودن یکسری مواد مانند سبزیجات به آن می‌توان تا حدی به ارزش غذایی این غذاها افزود.
مریم زارعی، کارشناس ارشد تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: منظور از فست فود غذای آماده‌ای است که معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى‌شود و غذاى انگشتى به حساب مى آید. فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند که خیلی آسان و سریع تهیه می شوند و شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ کرده ،ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ کرده هستند.

وی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه فست فودها می‌تواند مشکلاتی را برای سلامت ایجاد کند افزود: چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف این مواد است زیرا این نوع غذاها با کالرى، نمک و چربى به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنى اندک، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند.

وی گفت: نان‌های مورد استفاده در غذاهای آماده نیز غالباً بدون سبوس است که به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن منجر می‌شود.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه این غذاها معمولاً دارای نمک زیادی هستند. نمک به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصیت ضد باکتریایی) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می‌کند. جذب کلسیم در بدن با مصرف زیاد این غذاها به علت نمک بالای آنها کم شده و فرد در معرض کمبود کلسیم قرار می‌گیرد.

وی استفاده از میوه‌ها و سبزی‌های سالم و تازه (گوجه فرنگی، خیار،کاهو،کلم ،فلفل دلمه‌ای) همراه فست فودها را راهکاری برای افزایش ارزش غذایی فست فودها برشمرد و گفت: مصرف مقادیر مناسب این مواد می‌تواند ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن تأمین کرده و فیبرموجود در آنها با کاهش جذب چربی از اضافه وزن و چاقی پیشگیری می‌کند.

زارعی توصیه کرد تا در کنار فست فودها به جای سس مایونز از سس گوجه فرنگی که چربی کمتری دارد استفاده شود تا چربی کمتری مصرف شود و به جای سیب زمینی سرخ شده هم می‌توان از سیب زمینی تنوری استفاده کرد.
Share/Save/Bookmark