کد مطلب: 30582
يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۶
سیدحسن نصرالله: تهدیدات هرگز بین ما و امام حسین (ع) جدایی نمیافکند
دبیر کل حزبالله لبنان در سخنانی با اشاره به برخی تهدیدات درباره برگزاری مراسم عزاداری امام حسین در لبنان گفت که تهدیدات هرگز بین ما و بین امام حسین علیه السلام جدایی نمیافکند.
به گزارش گروه بینالملل خط نیوز ، به نقل از شبکه تلویزیونی المنار، سید حسن نصرالله در سخنرانی خود به مناسبت ایام محرم با تسلیت به ملسمانان به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم گفت: در حالی وارد سال جدید می شویم که در منطقه ما با تحولات، حوادث، چالش ها و خطرات گسترده ای در عرصه های سیاسی، امنیتی،فکری، دینی، ایمانی، اقتصادی،اجتماعی و حیاتی روبروست. لبنان نیز بخشی از این منطقه است و از تحولات این منطقه متاثر می شود و می توان گفت لبنان یکی از میادین اساسی این منطقه است و آنچه که امروز در طرابلس می گذرد در این چارچوب قرار دارد. برادرانم می توانند درباره این تحولات در شب های آینده سخنرانی کنند ولی من امشب می خواهم به برخی از توصیه ها و نکات به عنوان مقدمه ای برای گرامیداشت این روزها و شب ها اشاره کنم.
وی ادامه داد: ما در این مناسبت شاهد برگزاری مجالس حسینی هستیم و در آن از حسین(ع) و حادثه کربلا یاد می کنند. همچنین در این مجلس از خداوند به کرات یاد و به پیامبر بزرگوار اسلام(ص) درود فرستاده و قرآن کریم قرائت و مفاهیم و آموزه های و حوادث امت اسلامی، منطقه و لبنان و مسئولیت های همه یادآوری می شود. بنابراین این مجالس برای علم، معرفت،جهاد و مسئولیت است و خداوند و پیامبر اسلام(ص) این مجالس را بسیار دوست دارند و هر یک از ما با حضور در این مجالس به خداوند نزدیک می شود. شعائر حسینی متنوع بوده و این مجالس یکی از شعائر حسینی است. در این مجالس که حوادث کربلا و عبرت های بیان می شود یکی از بهترین اشکال احیای این مناسبت و از بزرگ ترین شعائر حسینی است. بنابراین این مجالس از بهترین شعائر و سنت ها برای یادآوری شهادت اباعبدالله حسین(ع) و فداکاری های عظیم وی برای اسلام و مسلمانان و بشریت است.
دبیرکل حزبالله لبنان ادامه داد: حادثه کربلا و آنچه که برای امام حسین(ع) در روز دهم سال ۶۱ هجری قمری رخ داد در درجه نخست برای مسلمانان و بشریت در آن زمان و سپس در طول نسل های آینده مسلمانان بوده است. مطلوب نخست این است که این حادثه، رهبران، پیش زمینه ها، اهداف، چالش ها، توطئه ها و دستاوردهای آن شناخته شود. کربلا یک دستاورد دائمی و جاویدان تاریخی محقق کرد چرا که باعث حفظ اسلام شد. مردم مسئولیت دارند تا بدانند در کربلا چه رخ داده است.
همچنین از ابتدا این مسئله مورد نظر قرار داشت که انسان خود را به لحاظ فکری، ایمانی، روحی و قلبی به این حادثه مرتبط کند. حوادثی در تاریخ رخ داده است که می توان به آن واقف شد و از آن عبرت گرفت و به احترام از این حوادث یاد کرد و می توان درباره این حوادث مرکز مطالعاتی ایجاد یا کنفرانس هایی برگزار کرد ولی پیامبر اسلام(ص) قبل از حدوث حادثه کربلا خواست این حادثه وارد عاطفه، وجدان،قلوب و احساسات مردم وارد شود بنابراین مطلوب مورد نظر این است که این سطح از ارتباط را با این حادثه داشت و از آن متاثر، اندوهگین و دردمند شد و گریست. بنابراین از ابتدا برنامه اساسی این بود که این حادثه در وجدان امت اسلامی و بشریت در طول تاریخ تا قیامت زنده باشد و این که چگونه این حضور معنوی ، قلبی ، عقلی و فکری عمیق شود و استمرار داشته باشد.
وی تاکید کرد: شکی در این نیست این مجلس به عنوان یکی از شعائر حسینی می تواند این هدف را محقق کند چرا که در این مجلس حوادث عاشورا را یادآور می شویم و به لحاظ فکری و معرفتی این حادثه را بررسی می کنیم و حادثه کربلا را به صورت موثر یادآور می شویم و می گرییم و ارتباط عقلی، فکری و عاطفی و قلبی ما با این حادثه برقرار می شود.
سید حسن نصرالله در ادامه افزود: محبان اهل بیت در طول تاریخ برای حفظ شعائر حسینی با چالش ها و خطرات زیادی روبرو شدند. شاید در این دوره زمانی با خطراتی برای حفظ این مناسبت و شعائر روبرو باشیم ولی در دوره سلاطین بی امیه و بنی عباس اگر یک فردی یکی از فضائل اهل بیت(ع) را ذکر می کرد حداقل از حقوق مدنی و حمایت های مالی و از حق شهادت و شکایت در برابر دستگاه قضایی محروم می شد و ممکن بود کشته و زندانی شود و بسیاری نیز کشته شدند و تنها جرم آنان این بود که یکی از فضائل اهل بیت(ع) را روایت کردند. مسئله جالب این که دشمنی با کربلا نتیجه بسیار بزرگی در حفظ این حادثه در زندگی مردم داشته است. در طول قرن ها یاد و زنده نگاه داشتن امام شهید به صورت مخفی در منازل برگزار می شد. این امام شهید نوه پیامبر امت اسلامی و سید جوانان اهل بهشت و مشمول آیه تطهیر و ذوی القربی در قرآن کریم است.
محبان اهل بیت در طول تاریخ تلاش زیادی برای حفظ شعائر حسینی داشتند و تهدیدات، خشونت، بازداشت و قتل و سربریدن نتوانست ارتباط این محبان را با اباعبدالله حسین(ع) قطع کند و ما نیز هر ساله این شعائر را با وجود برخی از تهدیدات گرامی می داریم.
وی با اشاره به اجر معنونی زیارت اباعبدالله الحسین(ع) در ایام محرم به تهدید برخی از گروه های تکفیری به مجالس حسینی اشاره کرد و گفت: کسانی که این تهدیدات را مطرح می کنند ماهیت واقعی خود را نشان می دهند و این تهدیدات بیشتر جنگ روانی است تا مردم بترسند و شاید برخی از صاحبان مراسم عذا به فکر لغو آن بیافتند و برخی از رسانه ها نیز به این تهدیدات کمک می کنند. همان طور که قبلا گفتم این تهدیدات نمی تواند ما را بترساند و نمی تواند میان ما و حسین(ع) ما فاصله ایجاد کند. این تهدیدات در سال گذشته به ویژه در روز دهم بسیار خطرناک بود ولی شاهد آن بودیم که مردم در همه روستاها و شهرها حضور پرشورتری در مقایسه با سالهای گذشته داشتند و امسال نیز چنین پیش بینی داریم. ما باید قطع نظر از این حجم و سطح این تهدیدات برای مقابله با آن با یکدیگر همکاری کنیم.
سید حسن نصرالله تاکید کرد: از تلاش های ارتش و نیروهای امنیتی لبنان تشکر می کنیم و در همه مناطق تصمیماتی را اتخاذ و حزب الله و جنبش امل و گروه های دیگری نیز تدابیری را اتخاذ کردند. گرامیداشت ایام شهادت اباعبدالله الحسین(ع) دارای فواید دنیوی و اخروی است و باید از این فرصت و مناسبت استفاده کنیم و بتوانیم از حداکثر برکات این ایام بهره ببریم.
دبیر کل حزب الله لبنان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این شب ها و روزها با سلامت و امن برگزار شود و برای سکنه لبنان در طرابلس و شمال این کشور که با مشکلاتی روبرو هستند دعا می کنیم و از مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی و احزاب و علما می خواهیم با همکاری با یکدیگر با شبح فتنه در این شهر مقابله کنند. باید برای حل این مشکل باید صبر و حکمت داشت و به خوبی این مشکل را حل کرد.