به گزارش خط نیو به نقل از رجانیوز: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با استناد به برخی اتهامهای بیاساس، در پیامی توئیتری بار دیگر زبان به تهدید توخالی علیه ایران گشود.
«پولیتیکو» دیروز به نقل از برخی منابع واشنگتن مدعی شده بود که ایران قصد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را دارد و تهدید ترامپ هم در واکنش به همین ادعا است.
به گزارش رجانیوز؛ وی در این باره نوشت: هرگونه حمله علیه آمریکا به هر شکل که باشد، با حمله متقابل به ایران مواجه خواهد شد که ۱۰۰۰ بار شدیدتر است.
وی تهدید خود را بر خبری دروغ پایه گذاشته است و آن را نه مستند به منابع اطلاعاتی و امنیتی که به خاطر آنچه رسانهها ادعا کردهاند عنوان کرده است. همین مساله به خوبی میتواند نشان دهد که این صحبت یک شوی تبلیغاتی در آستانه انتخابات این کشور است.
ترامپ به عنوان فردی که در قبلا با بهانه پزشکی از جنگ ویتنام فرار کرده بود در بلوفزنی دستی توانا دارد. او بارها تهدیدهایی کرد که بعدا نه تنها آن را عملیاتی نکرد که باعث شده بود تا از آنها عقب نشینی کند و با فرافکنی از کنار آن بگذرد.
دولت آمریکا بارها مدعی شد که نفتکشهای ایرانی را توقیف خواهد کرد. این تهدید برای جلوگیری از فروش بنزین به ونزوئلا انجام میشد اما در عمل هیچگاه عملیاتی نشد. تنها زمانی که دولت ونزوئلا به خواست خودش مسئولیت انتقال محموله سوخت را پس از پرداخت هزینهی آن برعهده گرفت آمریکا به خود اجازه دست اندازی داد. در غیر از این صورت نتوانست به هیچ کشتی که مسئولیت آن بر عهده جمهوری اسلامی ایران بوده است دستاندازی کند.
این بلوفهای آشکار در ماجرای ساقط کردن پهپاد غولپیکر آمریکا نیز دیده میشد. ابتدا دولت ترامپ این مساله را تکذیب کرد و بعد از اثبات درستی موضوع سعی کرد که آن را فراموش کند. هر چند دست به تهدیدهای توخالی میزد.
جان بولتن در این خصوص میگوید: بعد از سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک، رئیس ستاد ارتش آمریکا پیشنهاد داد که آمریکا به 3 پایگاه ایران درخط ساحلی حمله نظامی کند ولی من و پمپئو معتقد بودیم که باید پاسخی شدیدتر از اصل اقدام بدهیم؛ نهایتا بر سر زدنِ همان 3 پایگاه توافق کردیم. البته این اتفاق هیچ وقت رخ نداد و آمریکا نظارهگر بی حیثیتی خود شد.
انفجارها در کشتیهای اماراتی و ژاپنی در خلیج فارس نیز انگشت اتهام آمریکا و تهدیدهای آنها را به سمت ایران برد اما منجر به اتفاق خاصی نشد.
بولتون در کتابش در این مورد نیز مینویسد: ترامپ بعد از حمله به کشتی ژاپنی گفت، ما باید بلافاصله بعد ازحمله به نفتکشها [توسط ایران] یک جایی را میزدیم، ارتش من هیچ گزینه ای به من نمیدهد! این صحبت نیز به خوبی نشان میدهد که ارتش ایالات متحده آمریکا به خوبی از قدرت بازداندگی و پاسخ احتمالی ایران آگاه است و به همین دلیل هیچ گزینهای برای رویایی با ایران را به رئیسجمهور آمریکا ارائه نداده است.
در ماجرای ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس نیز آمریکا برای جلوگیری از زدن سیلی بزرگ به ایران خط و نشانهای فراوانی کشید. نکته جالب در آن مساله اینکه مقامات بسیاری از ترامپ و پمپئو تا نظامیان و رسانههای آمریکا برای ترساندن ایران به تهدید روی آوردند. اما درنهایت هیچ کدام از آنها محقق نشد.
مروری بر برخی تهدیدهای امریکاییها به خصوص رئیس جمهور این کشور پیش از حمله ایران به پایگاه مجهز عین الاسد میتوان سطح گزافه گویی مقامات این کشور را نشان دهد. آمریکاییها بر خلاف ادعاهای خود اما نه تنها هیچ پاسخی به ایران ندادند که حتی تا 24 ساعت رئیس جمهور این کشور سخنی در این خصوص نگفت. حتی صحبتهای هراسان ترامپ پس از این اتفاق نیز دستمایه تحلیلهای فراوانی شد.
برخی اظهارات دونالد ترامپ قبل از حمله موشکی ایران:
درصورت پاسخ، به 52 نقطه از ایران حمله میکنیم!
رئیسجمهور آمریکا یکشنبه 15 دیماه: رژیم ایران به صراحت از انتقام گرفتن از ما و هدف گرفتن دارایی های آمریکا سخن می گویداین را هشدار تلقی کنید: اگر ایران به شهروندان یا دارایی های آمریکا حمله کند، ما ۵۲ مکان ایران را در نظر داریم که برخی در سطح بسیار بالا و مهم برای ایران و فرهنگ ایرانی هستند. (عدد ۵۲ اشاره ای است به ۵۲ آمریکایی که ایران سالها پیش گروگان گرفت.) در صورت حمله ایران به شهروندان یا دارایی های آمریکا، این مکان ها و خود ایران با سرعت و شدت بسیار هدف حمله قرار خواند گرفت. آمریکا دیگر تهدید نمی پذیرد.
به ما حمله کنند حمله متقابل میکنیم
دونالد ترامپ: آنها [ایران] به ما حمله کردند(ادعای حمله به سفارت آمریکا در عراق) و ما هم متقابلا حمله کردیم. اگر دوباره حمله کنند-که توصیه من به آنها این است که چنین نکنند-حمله ای متقابل خواهیم کرد؛ شدیدتر از هر حمله ای که تاکنون به آنها شده است.
اگر پایگاه ما را بزنند تجهیزات زیبای خودمان را سمتشان می فرستیم
دونالد ترامپ یکشنبه 15 دیماه: ایالات متحده دو تریلیون دلار صرف خرید تجهیزات نظامی کرده است. ما در جهان بزرگترین و بهترین تجهیزات نظامی را داریم! اگر ایران به یک پایگاه آمریکایی یا یک شهروند آمریکایی حمله کند، ما بی درنگ بخشی از این تجهیزات زیبای جدید را به سمتشان خواهیم فرستاد.
اگر ایران حمله کند حتی به شکل نامتناسب حمله خواهیم کرد
دونالد ترامپ دوشنبه 16 دیماه: این پست های رسانه ای جهت آگاهی دادن به کنگره ی ایالات متحده است: اگر ایران به هر فرد یا هدف آمریکایی حمله کند، ایالات متحده به سرعت و به طور کامل پاسخ خواهد داد؛ شاید به شکل نامتناسب. به رغم آن که آگاهی دادن در این خصوص ضرورت قانونی ندارد، این آگاهی داده می شود.
باران موشک بر سر مدرنترین پایگاه آمریکا
حمله موشکی ایران در اولین ساعات شروع روز چهارشنبه انجام شد. موشک های ایرانی درست در ساعت یک و بیست دقیقه بامداد یعنی زمان شهادت سپهبد سلیمانی بر سر نیروها و تجهیزات آمریکایی فرود آمد.
رایزنی ترامپ با مشاوران
استفانی گریشام، سخنگوی کاخ سفید چهارشنبه 18دیماه ساعاتی پس از حمله ایران به عینالاسد خبر از مشاوره گرفتن ترامپ از تیم امنیت ملی کاخ سفید است: «ما از گزارش حمله به تأسیسات نظامی ایالات متحده در عراق آگاهیم. رئیس جمهوری آمریکا نیز اطلاع یافته و وضعیت فعلی را به دقت زیر نظر دارد، و مشغول مشاوره با تیم امنیت ملی خود است.»
واکنش اول: شرایط مطلوب است!
اولین واکنش رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه 18دیماه ساعاتی پس از حمله ایران به عینالاسد جالب توجه است. وی شرایط را عادی توصیف می کند اما حاضر نمیشود در مقابل دوربین حاضر شود و اعلام کند که به تهدیدهای خود عمل خواهد کرد. : «شرایط مطلوب است! موشک هایی از ایران به دو پایگاه نظامی در عراق شلیک شد. ارزیابی میزان خسارات مالی و شمار قربانیان در جریان است. تاکنون، اوضاع مساعد گزارش شده است. ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش سراسر جهان را داریم! من فردا صبح بیانیه ای صادر خواهم کرد.»
شروع سخنرانی ترامپ؛ پایان هیمنه آمریکا
سخنرانی ترامپ پس از بیست ساعت از سیلی موشکی آغاز شد. در حالی اعلام که برخی انتظار داشتند تا ترامپ در این سخنرانی به تهدیدها و وعده های خود عمل کند و اعلام کند که مراکز نفتی و فرهنگی ایران مورد حمله قرار خواهد گرفت که صدای لرزان او حکایتی دیگر داشت. او با صدایی هراس آلود پشت تریبون قرار گرفت و حتی از امکان صلح با ایران سخن گفت. ترامپ از پرداختن به تلفات و خسارت های وارد شده به امریکا طفره رفت.
عدم توانایی ترامپ در ادای کامل بعضی از کلمات در سخنرانیاش باعث شده کاربران آمریکایی او را به تمسخر بگیرند. ترند شدن عبارت "slurring" به معنای بریده بریده و باعجله حرف زدن در فضای توییتری آمریکا این مساله را نشان میدهد.
صدای بلند نفسهای ترامپ هم که شدت ترس او را نشان میداد از دید رسانهها دور نماند. او در این سخنرانی ۸ دقیقهای ۵۸ بار نفس عمیق کشید!
«بیل پالمر»، تحلیلگر آمریکایی درباره وضعیت روحی ترامپ اینطور نوشته است: «دونالد ترامپ حین سخنرانی امروزش انگار در بهترین حالت نیمهجان به نظر میرسید. مرتب، کلماتش را بریده بریده اداه میکرد و ظاهراً نفس کم میآورد. لغات را بد تلفظ میکرد.»
این سابقه به خوبی نشان میدهد که این کشور برای هیچ مقابله رودررویی برای ایران آمادگی ندارد. جناحهای مختلف این کشور اعم از رادیکال یا میانهرو به خوبی به قدرت دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی ایران پی بردهاند و به زمینگیر شدن خود در منطقه در صورت هرگونه تقابل نظامی و امنیتی آگاه هستند و به همین دلیل تاکنون جنگ مستقیمی علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد نکردهاند.