توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 28917
چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۴
اوباما:
"نیازی به اجازه کنگره ندارم"
کاخ سفید اعلام کرد رئیس‌جمهور این کشور در دیدار با سران کنگره به آن‌ها اعلام کرده است که اختیارات کافی برای اقدام نظامی علیه داعش را دارد و در این زمینه نیازی به اخذ مجوز کنگره وجود ندارد.
"نیازی به اجازه کنگره ندارم"
به گزارش خط نیوز ، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه برای بررسی مسئله گروه تروریستی «داعش» و گسترش دامنه اقدام نظامی آمریکا در خاورمیانه، با نمایندگان ارشد کنگره، دیدار کرد.
کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای این دیدار را «سازنده» خوانده و افزوده است: «او به سران کنگره گفت که اختیارات لازم را برای انجام مأموریتی که در سخنرانی فردا شب تشریح می‌کند، دارد.»
آمریکا از بیش از یک ماه قبل به بهانه تحرکات گروه تروریستی داعش در نزدیکی شهر «اربیل» مرکز منطقه کردستان عراق، حملات هوایی به مواضع این گروه را آغاز کرده است. 



اوباما که چندی قبل گفته بود راهبردی برای مقابله با داعش ندارد، قرار است روز چهارشنبه از راهبرد خود برای «رویارویی، تضعیف و نهایتا نابودی» داعش، رونمایی کند.
در روزهای اخیر و با قوت گرفتن احتمال گسترش حملات نظامی آمریکا، برخی از نمایندگان کنگره تأکید کرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از هر اقدامی، از کنگره مجوز بگیرد.
براساس قطعنامه اختیارات جنگ سال ۱۹۷۳ ، رئیس جمهور می بایست پیش از استفاده از نیروهای مسلح در جنگ ها با کنگره مشورت کند اما درعین حال به رئیس جمهور اجازه می دهد برای مدت ۶۰ روز پیش از آنکه وی مجوز کنگره را برای اقدام بگیرد ، این نیروها به عملیات ادامه دهند.

با این وجود، کاخ سفید در بیانیه خود اشاره‌ای به مجوز نکرده و تنها اعلام کرده است که «رئیس‌جمهور و تیمش به دنبال ادامه رایزنی‌های فشرده با کنگره هستند.»
نشست روز سه‌شنبه با حضور روسا و رهبران اقلیت در مجلس نمایندگان و سنا برگزار شده است.



دفتر «جان بینر» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از این دیدار با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که وی در نشست با اوباما، از برخی طرح‌های مد نظر او از جمله تقویت نیروهای نظامی عراق و همچنین آموزش مخالفان «میانه‌رو» سوریه حمایت کرده است.
در جریان بیش از سه سالی که از بحران سوریه می‌گذرد، آمریکا اصلی‌ترین حامی تسلیحاتی و دیپلماتیک مخالفان سوری بوده و همچنان نیز اصرار دارد که تنها راه پایان دادن به بحران، تقویت بیش از پیش مخالفان مسلح دولت سوریه است.
بنا به اعلام رسانه ها، کشورهایی که زمانی پشتیبان گروه هایی همانند داعش بودند در حال حاضر به هدفی برای این گروه ها تبدیل شده اند. آنها اکنون به این توافق رسیده اند که هر چه زودتر باید جلوی گسترش این افراط گرایی ها و خشونت ها را گرفت و منطقه را از آتش آنها پاک کرد؛ با این حال کارشناسان معتقدند که این رویکرد آمریکا و همپیمان او، راهی برای دخالت نظامی مجدد در عراق است.
Share/Save/Bookmark