توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 15199
دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۳۷
مشروح اولین کنفرانس خبری حسن روحانی
رئیس‌جمهور همه مردم ایران هستم/ شروط رئیس‌جمهور جدید برای مذاکره با آمریکا
رئیس‌جمهوری منتخب مردم ایران بر اجرای قانون به‌ویژه فصل سوم آن تأکید کرد و درعین‌حال گفت: من رئیس‌جمهور همه مردم هستم و از حقوق آنها دفاع خواهم کرد.
رئیس‌جمهور همه مردم ایران هستم/ شروط رئیس‌جمهور جدید برای مذاکره با آمریکا
رئیس‌جمهوری منتخب مردم ایران بر اجرای قانون به‌ویژه فصل سوم آن تأکید کرد و درعین‌حال گفت: من رئیس‌جمهور همه مردم هستم و از حقوق آنها دفاع خواهم کرد.

به گزارش خط نیوز به نقل از تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران در اولین نشست خبری خود پس از انتخابات به‌عنوان یازدهمین رئیس‌جمهور ایران که عصر امروز در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیر مقدم به خبرنگاران اظهار داشت: در ابتدا لازم می‌دانم از ملت بزرگ و هوشمند ایران به‌خاطر خلق این روزهای به یادماندنی در تاریخ این کشور تشکر کنم.

وی با بیان اینکه انتخابات روز ۲۴ خرداد تنها یک انتخابات و حضور نبود، گفت: این انتخابات اعلام اعتماد و مشارکت فعال و آغاز فصلی نو بود، گویی همه می‌گفتند غصه ها به سر آمده و مردم پای صندوق شرایط نوینی را خلق کردند و لذا پس از اعلام نتایج همه جشن گرفتند. چون همه پیروز شدند و ملت در برابر افکار عمومی جهان و صحنه تاریخ سرافراز و پیروز بود.

رئیس جمهور منتخب ایران تصریح کرد: همه آمده بودند. به خصوص جوانان عزیز که چه کردند! خیابان‌ها، ورزشگاه‌ها، مجامع و در فضای مجازی چه غوغایی کردند. درود بر جوانان پرشور وطن؛ سپاس می‌گویم به همه آنهایی که میانه روی و اعتدال را برگزیدند و آنها که تحقق اهداف و آرمان انقلاب و ملی را در مسیر اعتدال و عدل و نه افراط و تفریط و خودسری برگزیدند و آنها که اخلاق، ادب، احترام، وحدت، انسجام و همدلی را برگزیدند. من به همه آنها تبریک می‌گویم.

روحانی با بیان اینکه می‌خواهم به ملت بزرگ ایران بگویم که وعده‌های انتخاباتی را فراموش نخواهم کرد، گفت: از خدا می‌خواهم توفیق دهد که به همه آنها عمل کنم. البته ملت توجه دارد که همه کارها طبق زمان و اولویت‌ها دنبال خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: خدا را گواه می‌گیریم که در ایام انتخابات کمتر به فکر رقابت بودم و بیشتر تمرکز بنده بر روی مسائل کشور و سخنان زیبای ملت که در کوی و برزن می‌شنیدیم بود. کشور نیاز به همدلی، وحدت و اتحاد دارد. طعنه‌ها، توهین‌ها و تخریب‌ها را برای همیشه از یاد ببریم و فراموش کنیم و از جوانان یاد بگیریم که صادقانه، با صداقت، پاکی و با پاکدلی به فکر کشور باشند و کمتر به گذشته نگاه کنیم. فقط تجربه اندوخته گذشته و بیشتر به آینده و راه نجات کشور چشم بدوزیم.

رئیس جمهور منتخب ایران، ادامه داد: دولت شما یعنی دولت تدبیر و امید، طبق وعده در راه نجات اقتصاد کشور، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان و مشی اعتدالی و اهداف ملی را دنبال خواهد کرد.

روحانی اضافه کرد: جا دارد از همه سپاس‌گذاری کنم و از همه عزیزانی که این ایام به بنده و یا ملت ایران اظهار محبت کردند، تبریک و تهنیت گفتند، سپاسگزاری کنم. از رهبر معظم انقلاب تا مراجع تقلید تا روحانیون و ائمه جمعه و همه احزاب و اقشار، اساتید و اندیشمندان، فرهیختگان و تک تک ملت ایران از زن و مرد، پیر و جوان سپاس می‌گویم و تشکر می‌کنم.

وی تصریح کرد: امیدوارم به کمک یکدیگر، با برادری و وحدت دست به دست یکدیگر نهاده و برای عزت و سربلندی، راه سعادت کشور را در پیش گیریم.



**تشکیل کمیته مشترک با دولت فعلی برای رسیدگی به نیازهای فوری مردم

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر اینکه یکی از شعارهای اصلی شما اعتدال بود و با توجه به این شعار، مصداق اعتدال در عرصه سیاسی و اقتصادی چه مواردی است، اظهار داشت: اعتدال همان مشی و شیوه‌ای است که در زمینه اقتصادی و سیاسی و چه در زمینه فرهنگی راه تندروی، افراط، شعار، خودمحوری و خودشیفتگی را نمی‌پیماید.

وی افزود: عقلانیت و اعتدال متکی بر مشورت و خرد جمعی است و برآورد هزینه‌ها و فایده‌ها متکی بر مسیر قانون‌گرایی است و ما آن را دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور منتخب مردم تصریح کرد: البته درباره مصداق، در جای آن توضیح خواهیم داد که چگونه می‌توانیم با مشی اعتدال به هدفمان دست یابیم . مثلا به جای اینکه در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دولت مستقیما دخالت کند، باید بیشتر از انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی بهره ببرد و ما این کار را انجام خواهیم داد و با بهره‌برداری از نظرات کارشناسان و صاحبنظران و با مشورت آنها تصمیم خواهیم گرفت و در مقام عمل کار به خود مردم سپرده خواهد شد.

روحانی در پاسخ به این سوال که مهمترین برنامه دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصاد و معیشت مردم چیست، گفت: اولین اولویت دولت یازدهم مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است و این کار ضروری و لازم باید در ۲ مرحله صورت گیرد. باید در مرحله اول به فکر نیازهای فوری و کالاهای اساسی مردم باشیم، چرا که هم‌اکنون در مرحله‌ای هستیم که ماه مبارک رمضان نزدیک است و باید با کمک دولت فعلی این کالاهای اساسی تامین شود. البته فعلا دولت یازدهم شروع به کار نکرده است و در این مرحله که ۴۴ روز از تشکیل دولت باقیمانده باید با دولت فعلی در تامین کالاهای اساسی همکاری صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: البته دوستان در این امور کمیته‌های مشترکی با دولت فعلی تشکیل خواهند داد تا به نیازهای فوری مردم رسیدگی شود.

رئیس جمهور منتخب مردم ادامه داد: همچنین باید در مرحله دوم برای حل مشکلات معیشتی مردم برنامه‌ریزی برای ثبات اقتصادی انجام شود و در این زمینه ما توجه کافی را خواهیم داشت تا ظرفیت‌های موجود اقتصادی فعال شود. ما معتقدیم واحدهای تولیدی و بخش‌هایی که فعال نیستند، باید فعال شوند و نقدینگی به سرعت کنترل و به سمت تولید هدایت شود. اگر این کار سامان یابد، اولین قدم‌ها برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی برداشته خوهد شد و آثار آن در ماه‌های اولیه در بازار نشان داده خواهد شد و آنگاه اثار این اقدام در بخش تورم و گرانی و اشتغال ظاهر خواهد شد.

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت شما از موقعیت بوجود آمده در حماسه ۲۴ خرداد در تعامل با حوزه بین‌المللی چگونه استفاده خواهد کرد اظهار داشت: دولت جدید احساس می‌کند که فرصت جدیدی برای تعامل با سطح دنیا بوجود آمده است و این فرصت توسط مردم کشورمان بوجود آمد و آنها با حضور و مشارکت فعال خود این فرصت را بوجود آوردند.

وی ادامه داد: امیدوارم همه کشورها از این فرصت استفاده کنند، چرا که استفاده از این فرصت منتج به منافع متقابل خواهد شد و با توجه به اینکه تنش‌های زیادی در جهان و منطقه وجود دارد و قطعا تعامل با جمهوری اسلامی ایران نه تنها به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود بلکه به نفع جهان و منطقه خواهد بود.

رئیس جمهور منتخب مردم در پاسخ به این سوال که ملک عبدالله پادشاه عربستان جز اولین کسانی بود که به رئیس‌جمهور منتخب مردم تبریک گفت و بر این اساس در دولت شما روابط با کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس چگونه خواهد بود، گفت: اولویت دولت تدبیر و امید در سیاست خارجه روابط دوستانه و نزدیک با همسایگان خواهد بود و این جزو اولویت‌های این دولت است.

روحانی تاکید کرد: ۱۵ کشور در حوزه خلیج‌فارس حضور دارند که ما رابطه بسیار نزدیکی با آنها با حسن همجواری و با دوستی و روابطی متقابل بر اساس احترام و روابط دو جانبه خواهیم داشت.

وی افزود: خلیج‌فارس همواره ویژگی‌های خاص خود را داشته است چرا که یک منطقه استراتژیک است. لذا ما نه تنها با کشورهای خلیج فارس همسایه هستیم، بلکه دوست و برادر نیز هستیم. با کشور عربستان نیز نه تنها دوست و برادریم، بلکه این کشور قبله‌گاه مسلمانان است و کشوری است که رابطه نزدیکی از لحاظ فرهنگی و منطقه‌ای با ما دارد.

رئیس جمهور منتخب مردم با تاکید بر اینکه سالانه صدها هزار نفر برای زیارت خانه خدا به کشور عربستان می‌‌رود و تعداد زیادی از اتباع این کشور به جمهوری اسلامی ایران سفر می‌کنند، گفت: زمینه رابطه سیاسی و فرهنگی بین دو کشور آماده است و بنده خوشحالم که اولین تفاهم‌نامه امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان با امضای بنده در سال ۱۳۷۷ صورت گرفت و امیدوارم در دولت آینده روابط بسیاری خوبی با همسایگان به ویژه با عربستان صعودی داشته باشیم.

روحانی همچنین در خصوص مسائل سوریه اظهار داشت: حل مسائل سوریه به عهده مردم سوریه است و تصمیم‌گیرنده نهایی نسبت به سرنوشت سوریه ملت این کشور هستند. البته ما با تروریسم، با جنگ داخلی و دخالت کشورهای دیگر در امور سوریه مخالفیم و اینکه برخی می‌خواهند در امر سوریه دخالت کنند، مورد مخالفت ماست.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک همه کشورهای منطقه صلح و آرامش به سوریه برگردد و آنچه هدف و نظر ملت سوریه است محقق شود.



**رقم بیکاری در سال اول تک رقمی شود جشن می‌گیریم

روحانی رئیس جمهور منتخب ملت ایران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در تبلیغاتتان اعلام کردید که زمانی‌که جوانان شاغل شوند جشن می‌گیرید، این در چه زمانی صورت خواهد گرفت، گفت: با کمک مردم هر چه زودتر؛ اشتغال مسئله بسیار مهمی است که امروز دغدغه اکثریت خانواده‌های ایرانی عزیز است.

وی با بیان اینکه حتی فارغ‌التحصیلان مراکز آموزش عالی همین مشکل را دارند، افزود: حل اساسی اشتغال با رونق اقتصادی صورت می‌گیرد و رونق اقتصادی وقتی درست می‌شود که محیط کسب و کار بهبود پیدا کند. البته باید قدم به قدم نرخ بیکاری تنزل پیدا کند و به رقم قابل قبول تک رقمی که آرزوی ماست برسیم.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با تاکید بر فراهم کردن زمینه برای رونق اقتصاد، اظهار داشت: در اولین قدم باید قانونی که مجلس در زمینه بهبود مستمر فضای کسب و کار تصویب کرده، بلافاصله دولت آیین‌نامه اش را تدوین، تصویب و ابلاغ کند و این اولین قدم است. البته مشکلاتی هم در بخش‌های تولیدی، صنعت و خدمات وجود دارد که دولت باید با برنامه‌ریزی آن را قدم به قدم حل کند تا ما شاهد آن باشیم که در همان سال اول رقم بیکاری تک رقمی شود تا جشن کوچکی بگیریم و وقتی نرخ بیکاری به نرم جهانی رسید، جشن ملی بگیریم.

روحانی در پاسخ به این سوال که شما که در شعارهایتان بحث کاهش تحریم‌ها را مطرح کرده‌اید چه زمانی و چطور تحریم‌ها را کم می‌کنید، گفت: مسئله تحریم معضلی است که امروز با آن مواجه هستیم و همه می دانیم که این تحریم‌ها ظالمانه است و ملت ایران کاری نکرده که استحقاق تحریم داشته باشد. کار ما قانونی و در چارچوب مقرارت بین المللی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ابزار تحریم یک ابزار ارتجاعی است که دوره‌اش گذشته است، گفت: این ابزار مخصوصا در دنیای امروز که غرب با معضلات اقتصادی مواجه است به ضرر آنهاست و اگر این تحریم ها سودی داشته باشد، برای اسرائیل دارد و برای هیچ کس دیگر سودی در دنیا ندارد. بنابراین اساس تحریم نمی‌تواند مبنای درستی داشته باشد.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران، با بیان اینکه دو اقدام برای رفع تحریم‌ها انجام خواهد گرفت، اظهار داشت: اولین اقدام، قدم گذاشتن در مسیر شفافیت بیشتر است. البته برنامه‌ ما کاملا شفاف است، ولی حاضریم شفافیت بیشتری نشان دهیم و برای همه دنیا روشن کنیم که اقدامات ما کاملا در چارچوب‌ مقررات بین‌المللی است و دومین اقدام نیز ارتقای اعتماد متقابل بین ایران و سایر کشورها خواهد بود و هر جا احتمال اینکه اعتماد خدشه دار شود، تلاش می کنیم این اعتماد به سر جای خود باز گردد.

روحانی با تاکید بر اینکه راه‌حل پایان دادن به تحریم‌ها اعتماد متقابل و شفافیت بیشتر در چارچوب مقررات و موازین بین‌المللی است، تصریح کرد: ما در هر دو زمینه قدم بر می‌داریم و تحریم ها را کاهش می‌دهیم. البته اول باید تلاش کنیم تحریم جدیدی صورت نگیرد و پس از آن به دنبال کاهش تحریم‌ها تا جایی برویم که به طور کامل تحریم‌ها رفع شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما همچون سایر روسای جمهور کشورها که گفت‌وگوی منظم با رادیو به طور ثابت و یا فصلی گفت‌وگو خواهید داشت، گفت: اصل‌اش که حتما. به هر حال سخن گفتن و گزارش دادن به مردم برای بنده و دولت خدمتگزار و دولت تدبیر و امید فخر و افتخار خواهد بود، اما اینکه به طور منظم یا فصلی برنامه داشته باشم کمی زود است، ولی اگر این برنامه منظم باشد، بهتر است.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران، با بیان اینکه از طریق رسانه ملی و رادیو در مقاطع مختلف با ملت عزیز ایران حرف می‌زنم و گزارش می‌دهم اظهار داشت: از این طریق نکاتی را با ملت حتما در میان خواهم گذاشت.

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اولین اقدام اقتصادی شما چیست و اینکه آیا پروژه مسکن مهر و یارانه‌ها را دنبال می‌کنید، گفت: راه‌حل اقتصاد در رونق تولید و هدایت پس‌اندازهای مردم و نقدینگی به سمت تولید است، زیرا ما امروز حدود ۳۴ درصد پس‌انداز داریم که این رقم خوبی است.

وی با اشاره به هدایت این نقدینگی‌ها به سمت تولید، تصریح کرد: بانک‌ها باید به صورت بنگاه‌هایی که سرمایه لازم را برای تولید مهیا می‌کنند، آماده شوند و در کنار آن برای پس‌اندازهایی که به سمت تولید می‌روند تشویق صورت بگیرد. این مشوق‌ها اولین قدم برای این حرکت است.

منتخب ریاست جمهوری ملت ایران با اشاره به ظرفیت‌هایی که در تولید خالی مانده است، گفت: ما باید از یک طرف بهره‌وری و از یک سوی دیگر این ظرفیت‌ها را به کار بگیریم. این دو قدم حرکت اول را بوجود می‌آورد که منجر به بهبود فضا و رونق اقتصاد می‌شود.

روحانی تاکید کرد: اینکه می‌گویم تولید، مقصودم تنها صنعت و کشاورزی نیست. صنعت توریسم نیز جزو یکی از مسائلی است که می‌تواند اشتغال‌زا باشد.

وی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: اصل آن باید تکمیل و اشکالاتش مرتفع شود. از لحاظ مکان و امکانات اشتباهاتی صورت گرفته که آن را کاری نمی‌توان کرد، ولی برای آینده باید تصحیح شود. بضعی جاها مسکن مهر به صورت یک خوابگاه درآمده و ما باید آن را به یک شهرک تغییر دهیم.

منتخب ریاست جمهوری ملت ایران در خصوص تداوم پرداخت یارانه نقدی گفت: یارانه نقدی فعلی ادامه پیدا می‌کند و برای ادامه مسیر از فردا مصمم هستم کمیته مشترکی بین دوستان اقتصادی خودمان و نمایندگان مجلس برای اینکه مراحل بعدی یارانه‌ها پیگیری شود، تشکیل دهیم.

**دوره تعلیق گذشته است

رئیس‌جمهور منتخب ایران در پاسخ به سوال به خبرنگار فرانس ۲۴ درباره اینکه آیا شماتصمیم دارید غنی‌سازی اورانیوم را تعلیق کنید؟ گفت: این دوره گذشته است. الان در شرایط خاصی هستیم و راه‌های اعتمادساز فراوانی داریم.

وی خاطرنشان کرد: ما با آقای شیراک در مذاکرات سال ۲۰۰۵ به توافق نهایی رسیدیم که چگونه اعتماد ببین المللی جذب شود و غنی سازی ادامه یابد و آلمان نیز موافقت کرد، اما انگلیس با فشار آمریکا موافقت نکرد و کار ناقص ماند. یکی از راه حل ها همین توافقات من با آقای شیراک است. این توافق من با آقای شیراک می‌تواند یکی از راه‌حل‌ها باشد.

رئیس‌جمهور منتخب ایران در پاسخ به این سوال که نماد شما در انتخابات کلید بود، از این رو اولین قفل که کلید روحانی آن را باز می‌کند چه خواهد بود، با خنده اظهار داشت: اولین قفل باز شد. مهمترین مسئله سرمایه اجتماعی است که با حضور و مشارکت مردم ارتقاء یافت و بعد از پایان انتخابات شاهد شادمانی مردم در سراسر کشور بودیم. معتقدم اعتماد مردم مشارکت مردم و نشاط مردم، ایران باز هم برترین هست.

روحانی همچنین درباره اینکه پیگیری مطالبات اصلاح‌طلبان در دولت آینده چگونه خواهد بود افزود: من باید از همه آنهایی که از من حمایت کردند تشکر کنم. البته پیش از این تشکر خود را از اشخاص اعلام کردم، اما من در حال حاضر رئیس‌جمهور منتخب همه مردم ایران هستم و از خداوند می‌خواهم که این توفیق را به من بدهد تا از مطالبات به حق مردم دفاع کنم البته دولت همواره نیازمند به کمک یکایک مردم است.

وی اضافه کرد: دولت آینده دولت امید خواهد بود به شرط آنکه همه دست به دست هم دهیم؛ مردم در صحنه هستند و بنده نیز مطالبات قانونی همه اعضا و جناح‌ها را مدنظر قرار خواهم داد.

رئیس‌جمهور منتخب ایران تاکید کرد: به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم ایران به این نکته اشاره می‌کنم که قانون را به طور کامل اجرا می‌کنم، مخصوصا فصل سوم قانون اساسی را .

روحانی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه راهکاری برای نظام باشگاه‌سازی تدارک دیده‌اید، افزود: من جا دارد برای تیم ملی ایران آرزوی موفقیت کنم. در خصوص مسئله ورزش باید بگویم که اقداماتی انجام شده است. اما ما حوزه ورزش را نه تنهابه عنوان بحث ورزش، بلکه به عنوان سلامت جامعه، نشاط جامعه و غرور ملی مورد توجه قرار خواهیم داد.



**مذاکرات با ۱+۵ را فعال‌تر خواهیم کرد/ راه‌حل موضوع هسته‌ای اعتماد متقابل است، نه تحریم

رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره اینکه اگر به دولت شما از طرف ۵+۱ پیشنهاد شود که بخشی از غنی‌سازی را تعلیق کنید، موافقت می‌کنید یا نه؟ گفت: این سوالات جزئی است، البته مسئله هسته‌ای و حل مسائلی که ما داریم با ۱+۵ اصلش آن است که مذاکرات با ۱+۵ را انشاءالله فعال‌تر خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: معتقد هستیم که موضوع هسته‌ای صرفا و صرفا راه‌حل مذاکراتی دارد و نه تهدید و نه تحریم و راه حل، اعتقاد متقابل است.این کار قبلا انجام شده است. بنابراین از تجربیات گذشته استفاده و بهره‌برداری خواهد شد.

رئیس جمهور منتخب ایران با بیان اینکه باید حقوق مسلم ملت ایران همواره مدنظر دولت آینده باشد، اظهار داشت:‌ ما در دولت آینده تلاش خواهیم کرد که تحریم‌ ظالمانه را قدم به قدم از سر مردم رد کنیم و بتوانیم روابط بهتری را با کشورهای جهان برقرار کنیم به ویژه با همسایگان.

روحانی همچنین در خصوص فردو فقط به این مطلب بسنده کرد: این مسائل جزئی است.



**اجازه نمی‌دهم در دولت آینده به کسی توهین شود

رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران،در پاسخ به خبرنگار شبکه تلویزیونی ان اچ کی ژاپن که پرسید شما تصمیم گرفتید سوریه را تسلیح کنید، نظر شما در این مورد چیست، گفت: من راجع به سوریه قبلا صحبت کرده‌ام. سوریه با رای و نظر مردم سوریه حل و فصل خواهد شد. در سوریه آنچه موجب نگرانی مردم ماست جنگ داخلی است که باید پایان بپذیرد. البته مداخلات خارجی نیز باید پایان بپذیرد.

وی ادامه داد: دولتی که فعلا بر سوریه حاکم است باید تا انتخابات بعدی باید به عنوان دولت مورد نظر کشورهای جهان باشد. در انتخابات ۲۰۱۴ باید هرچه که رای و نظر مردم بود، حاکم شود.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید برنامه شما برای حل مشکل نابینایان و معلولان چیست و اینکه من یک احمدی نژادی هستم و به خاطر حفظ نظام و سربلندی ایران پا به رکاب دولت شما دولت شما قرار داده‌ام و آیا شما قصد دارید مدیران شایسته دولت دهم را درو کنید، گفت: از این برادر خوب و عزیزمان تشکر می کنم که با احساس مطالبشان را بیان کردند. ما گفتیم کلید داریم،‌ داس نداریم. دولت آینده،‌دولت کارآمد و شایسته سالاری را مناط کار خودش قرار می دهد.

روحانی ادامه داد: همه کسانی که در این ۸ سال کار کرده‌اند و مدیر شایسته‌ای هستند من در برابر آنها تواضع می‌کنم و از آنها استفاده خواهم کرد. البته اگر کسی اتوبوسی و بدون بلیط آمده باشد، خودش بلیط نگرفته است.

وی در ادامه افزود: امیدوارم که در دولت آینده از همه مدیران شایسته و متعهد بهره‌برداری شود. بنده به همه آنها احترام خواهم گذاشت و قول می‌دهم که اجازه ندهم در دولت آینده به کسی توهین شده و یا تهمت زده شود. اخلاق،‌ برادری و محبت در این کشور مستقر خواهد شد. بنده معتقدم که با محبت و برادری و یگانگی می‌توانیم کشور را پیش ببریم.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران، در ادامه با اشاره به اینکه باید در همه عرصه‌های داخلی و خارجی سربلند باشیم و با دشمنان بجنگیم، تصریح کرد: البته ما باید در داخل تلاش کنیم که اگر کسی فاصله گرفته است، جذب شود. جذب اولین قدم ماست. مردم ما خیلی خوبند، اما ممکن است در گوشه‌ای استثناهایی هم باشد.

روحانی در همین زمینه اظهار داشت: اگر مردم نقد یا نظری دارند، نباید آنها را دشمن تلقی کنیم. ملت ما دوست کشور و نظام هستند و زیر خیمه ایرانیت، اسلامیت و ولایت فقیه هستند. اگر کسی گله‌ای دارد باید جذب شود.

وی در ادامه و در پاسخ به همین سوال تاکید کرد: در مورد خارجی‌ها هم باید بگویم که اگر در خارج دشمنی داریم، حداکثر تلاش بنده این است که به دشمن بفهمانیم که ناچار است در برابر ملت ایران سر فرود آورد و دشنه نشان ندهد که البته ملت ما با این حضور خود در انتخابات این قدرت و عظمت را به دشمن نشان داد.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران در ادامه اظهار داشت: بیش از ۷۲ درصد حضور مردم پای صندوق‌های رای و خوشحالی آنها نشان داد که عظمت ملت ایران به دنیا ثابت شده است. بنده وقتی سفرهایی به استان‌ها و شهرستان‌های مختلف داشتم، شور و هیجان در جوانان نشان می‌دهد که آنها عاشق کشور و سربلندی توسعه آن هستند. دشمن این قدرت را دید و اگر دشمنی هم هست بر او تاثیر گذاشته است.



**آمریکایی‌ها در امور داخلی ایران دخالت نکنند و حقوق ایران را به رسمیت بشناسند

رئیس جمهور منتخب مردم همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه جامعه بین المللی نسبت به دولت تدبیر و امید امیدوار است،آیا سیاست‌های شما به سیاست‌های قبل از ۲۰۰۵ بازمی‌گردد،گفت:اساس سیاست تعامل سازنده با دنیاست و حتما با این انتخابات و مشارکت و حضور گسترده مردم حتماً شرایط جهان عوض شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رسانه ها،مردم جهان و سیاستمداران به گونه ای دیگر به ایران نگاه می کنند،اظهار داشت:جوی که بر دنیا حاکم شده،‌حتماً تأثیرگذار است و این جو فعلی و جو جدید حتمابه فرصت نو تبدیل می‌شود و امیدوارم روابط بهتری با دنیا در آینده داشته باشیم.

رئیس جمهور منتخب مردم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه توقع روزنامه نگاران از شما این است که انجمن صنفی روزنامه نگاران را احیا کنید،گفت: امید را من برنگرداندم، امید را مردم برگرداندند و مردم با حضور و نشاط خود و مشارکت خود این امید را برگرداندند و هرچه داریم از این مردم است.

روحانی تصریح کرد:نه تنها آن انجمن را (انجمن صنفی روزنامه نگاران) بلکه معتقدم باید هر انجمنی را طبق قانون‌فعال کنیم، چرا که این انجمن‌های صنفی بهترین راه اداره مسائل جامعه است و اداره مسائل جامعه باید به خود صنف و انجمن حرفه ای و صنفی برگردد و من در این راه تلاش خود را خواهم کرد.

وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جایگاه کشورهای آمریکای لاتین در برنامه شما چیست؟ گفت: آمریکای لاتین هم جزو کشورهایی است که ما به دنبال توسعه روابط با آنها خواهیم بود. البته اولویت در قدم اول همسایگان ،کشورهای اسلامی و کشورهای غیرمتعهد خواهد بود و بنابراین در همین چارچوب با همه کشورها ازجمله آمریکای لاتین به دنبال توسعه روابط خواهیم بود.

رئیس جمهور منتخب مردم در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در کابینه خود دولت وحدت ملی تشکیل خواهید داد و از اصولگرایان استفاده می‌کنید؟ اظهار داشت: همانطور که قبلا در برنامه های انتخاباتی اعلام کردم،دولت آینده‌،دولت فراجناحی خواهد بود و در آن دولت همه نیروهای شایسته از اعتدال‌گرایان، اصلاح‌طلبان و اصولگرایان حضور خواهند داشت و هیچ محدودیتی در این زمینه نخواهد بود. بنده تعریف ائتلافی را خیلی نمی‌پسندم و دولت من فراجناحی و شایسته سالار خواهد بود.

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی آمریکا مبنی بر اینکه اگر آمریکا بخواهد وارد مذاکرات و تعامل مستقیم با ایران شوند، شما می‌پذیرید؟،گفت: سوال سختی را از من پرسیدید؛مسئله رابطه ایران با آمریکا مسئله پیچیده و دشواری است و مسئله ساده ای نیست.

وی تصریح کرد: یک زخم کهنه‌ای وجود دارد که باید برای درمان آن تدبیر شود. البته ما دنبال ادامه، توسعه و افزایش تنش نخواهیم بود.‌ عقل سلیم هم حکم می ‌کند که هر دو دولت و هر دو ملت به فکر آینده باشند و برای گذشته ها راه حل پیدا کنند و ضمن ترمیم آن به فکر آینده باشند.

رئیس جمهور منتخب مردم خاطرنشان کرد: هرگونه سخن‌ گفتن با آمریکا علاوه بر اینکه باید بر مبنای منافع و احترام متقابل و از موضع برابر باشد، حتما دارای شرایطی است که آن شرایط باید عمل شود.

روحانی افزود: اولا آمریکایی ها همانگونه که در بیانیه الجزایر قید شده باید تصریح کنند‌که در امور داخلی ایران هرگز مداخله نخواهند کرد؛ ثانیا تمام حقوق حقه ملت ایران و از جمله حقوق هسته‌ای را به رسمیت بشناسند و ثالثا سیاست‌های یکجانبه‌گرایی و زورمدارانه نسبت به ایران را کنار بگذارند و البته در این شرایط زمینه آماده می شود، اگر احساس شود که طرف مقابل حسن نیت دارد زمینه متفاوت می‌شود اما همه باید بدانند‌که دولت آینده از حقوق حقه ملت ایران هرگز کوتاه نخواهد آمد و براین مبنا آماده‌ایم تنش‌ها کاهش یابد و حتی اگر حسن نیتی دیدیم می شود در زمینه سازی اعتماد در چارچوب جمهوری اسلامی ایران قدم برداشت.



**از رقبایم خواستم برنامه و افرادشان را معرفی کنند/ حضور عارف به خودش بستگی دارد

رییس‌جمهور منتخب ملت ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در کمپین انتخاباتی خود به از بین بردن فضای امنیتی و تبدیل آن به فضای سیاسی تاکید کردید و حال برای رفع محدودیت از برخی چهره‌های سیاسی که از سران انقلابی بودند چه خواهید کرد، گفت: فضا را که خود مردم عوض کردند قبلا. قرار بود دولت فضای دوستی، تعامل و فرهنگی برقرار کند.

وی افزود: البته خیلی از امور را نباید با عجله دنبال کنیم. آنها را باید به زمان خودش واگذار کنیم. علاوه بر این خیلی از امور به تنهایی کار رئیس جمهور و قوه مجریه نیست و باید سه قوه کامل کار کنند. البته کاملا امید دارم که فضا تغییر خواهد کرد و بسیاری از خواسته‌هایی که مدنظر است زمینه تحققش آماده خواهد شد.

رئیس‌جمهور منتخب ایران در پاسخ به این سوال که آیا قول پیگیری این مسائل را می‌دهید، گفت: پس اینهایی که گفتیم چه بود؟

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه راهکار شما برای افزایش مزد کارگران در شرایط کنونی که مزد کارگران ۶ درصد پایین‌تر از تورم است، چیست؟ گفت: این نه تنها قول بنده است، بلکه قانون نیز این را می‌گوید که باید حقوق کارگران مساوی با تورم باشد. شرایط کنونی باید رفع شود و دولت تلاش می‌کند قانون را عملیاتی و این نقص را رفع کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب یزد که مدعی شد که تماس‌های بسیاری برای معاون اولی عارف به این روزنامه صورت گرفته است آیا شما این کار را خواهید کرد، یادآور شد: فقط به آفتاب یزد گفتند یا به بقیه هم گفتند؟ من از همه عزیزانی که نامزد ریاست‌جمهوری بودند و به اصطلاح مردم رقیب بودند و پس از پایان شمارش آراء لطف کردند و تلفنی، حضوری و کتبی تبریک گفتند، خواستم که برنامه، نظرات و افرادشان را معرفی کنند، زیرا همه آنها برنامه و افرادی را مدنظر داشته‌اند.

رئیس‌جمهور منتخب ایران با اشاره به استفاده از برنامه دیگر کاندیداها اظهار داشت:‌ انشاءالله از همه نیروهای لایق و شایسته دعوت به همکاری می‌کنیم. البته این موضوع بسته به میل خودشان است که بپذیرند و یا نپذیرند. از آقای عارف نیز دعوت خواهیم کرد که البته قبول آن بستگی به خودشان دارد، زیرا ممکن است کسی تمایل به همکاری نداشته باشد.

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار چینی در خصوص رابطه آینده ایران و چین و راهکارهای رئیس‌جمهور ایران برای بهبود روابط گفت: بین ایران و چین همیشه رابطه خوبی برقرار بوده است این روابط اخیرا بیشتر بوده و ادامه پیدا خواهد کرد. البته دولت جدید ممکن است نکاتی را مدنظر داشته باشد و دارد که باید با مقامات چینی مذاکره و توافق صورت بگیرد اما ما در کلیت یک رابطه خوب با چین می‌خواهیم و آن را دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور منتخب ایران در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه دولت روحانی برای دانشگا‌ه‌ها و تخصیص بودجه تحقیقاتی گفت: نسبت به این موضوع قبلا سخن گفته‌ام و در برنامه‌ام آمده که تلاش می‌کنیم کیفیت دانشگاه‌های دولتی افزایش پیدا کند و برخی دانشگاه‌ها به سمت کاربردی شدن پیش رود. علاوه بر این رابطه دولت و صنعت را تقویت می‌کنیم و با سایر بخش‌های تولید برای اینکه دانشجویان بتوانند در پایان تحصیلاتشان زودتر به مشاغل دست پیدا کنند، همکاری می‌کنیم
Share/Save/Bookmark