کد مطلب: 65347
سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۹
ماسکهایی که خودشان عامل بیماری هستند
رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی استان کرمانشاه درباره ماسکهای غیراستاندارد که در شبکههای زیرزمینی تولید و به بازار عرضه میشود هشدار جدی داد و گفت: این ماسکها خود میتوانند به شیوع بیماری دامن بزنند.
دکتر علیرضا سالکی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا وضعیت کمبود ماسک خصوصا بین کادر درمان بسیار حاد و جدی بود، اظهار کرد: آن زمان تعدادی از واحدها برای تولید ماسک پای کار آمدند.
وی ادامه داد: مجموعه خود ما ( ابزارسازان درمانگر) تنها واحدی در استان بود که کلین روم (اتاق تمیز) مورد نیاز برای تولید ماسک استریل را داشت و در همان زمان با خرید تجهیزات بسیار گران قیمت که چند برابر شرایط عادی به فروش میرفت خط تولید ماسک را راهاندازی کردیم.
رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه تعداد دیگری از واحدها نیز در شرایط قابل قبول تولید ماسک را آغاز کردند، یادآور شد: در آن زمان حتی حجم عظیمی از ماسک را به دلیل شرایط بحرانی مردم و کادر درمان به صورت رایگان وارد بازار کردیم.
سالکی یادآور شد: افرادی که در زمینه تولید ماسک کار میکردند در آن روزها دشواری بسیاری را متحمل شدند و گاهی حتی آنقدر در قرنطینه بودیم که 45 روز خانوادههای خود را نمیدیدیم تا بتوانیم ماسک استریل برای مردم تهیه کنیم.
وی با انتقاد از اینکه همه شرایط سخت روزهای نخست بیماری اکنون فراموش شده، ادامه داد: امروز با ورود ماسک غیراستاندارد از چند کانال مواجهیم که نه تنها این ماسکهای غیراستاندارد کمکی به کنترل بیماری نمیکند، بلکه میتواند خود منشا شیوع و گسترش بیماری باشد.
سالکی با بیان اینکه بخشی از ماسکها از شبکههای زیرزمینی غیراستاندارد دیگر استانها به کرمانشاه میآید، تاکید کرد: برخی از ماسک ها نیز در همین شبکههای زیرزمینی داخل کرمانشاه تولید میشود و شاهد عرضه آن در مراکز پخش متعدد ماسک و بین مردم هستیم.
وی گفت: این ماسکها در نایلون و یا جعبههایی به مردم عرضه میشود که هیچ برند و یا نشانی روی آن وجود ندارد و حتی افراد نمیدانند که آدرس کارخانهای که ماسک را تولید کرده، کجاست.
رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کرمانشاه ورود این ماسکهای بدون هویت و غیراستاندارد را خطری جدی برای سلامت مردم و عاملی برای گسترش بیشتر بیماری کووید 19 دانست و یادآور شد: تنها ماسکی که میتوان از سلامت آن مطمئن بود ماسکی است که در اتاق تمیز تولید میشود، زیرا این اتاق شرایط بسیار ویژهای مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت دارد.
سالکی از فیلمهای غلطی که درباره آزمایش ماسک استاندارد بین مردم رایج شده که با آتش زدن لایهای از ماسک سلامت آن را امتحان میکنند نیز یاد کرد و گفت: متاسفانه این فیلمها به هیچ عنوان پایه علمی ندارد و راه تشخیص درست نیست.
وی تنها راهکار را خریداری ماسکهای معتبر و دارای برند از سوی مردم دانست و گفت: معتقدم هیچ ایرادی ندارد که حتی مردم سراغ کارخانهای بروند که ماسک را تولید کرده و آن را از نزدیک ببینند.
مدیرعامل شرکت ابزارسازان درمانگر با بیان اینکه این واحد تنها مجموعه دارای اتاق تمیز در استان برای تولید ماسک استاندارد است، افزود: اگرچه ظرفیت تولید 450 هزار ماسک استاندارد در روز را داریم، اما به دلیل ورود ماسکهای غیراستاندارد به بازار اکنون با ظرفیت کمتری کار میکنیم و با ادامه این روند بعید نیست که خط تولید ماسک را متوقف کنیم.