زی مجلس شورای اسلامی از برنامههای خوب کمیسیون کشاورزی مجلس برای ساماندهی بخش کشاورزی خبر داد و گفت: به زودی نتایج این برنامهها را خواهیم دید.
محمد رشیدی در نشست مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با فعالان بخش خصوصی استان با اشاره به مشکلات متعددی که بخش کشاورزی کشور با آن مواجه است، گفت: عامل اصلی این مشکلات گرفته شدن اختیارات از وزارت جهاد کشاورزی و واگذاری بخشی از آنها به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از همان روزهای نخست فعالیت، کاری را برای ساماندهی بخش کشاورزی آغاز کرد که طی 40 سال اخیر کم سابقه بود و یکی از اولین خروجیهای مجلس جدید بود و با قید دو فوریت از کمیسیون کشاورزی به صحن علنی مجلس آمد.
به گفته نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، بر اساس این طرح شورایی متشکل از خانواده کشاورزی در بخش خصوصی شامل نظام مهندسی کشاورزی، تعاون روستایی، کشاورزان خبره و همچنین مسئولین حوزه کشاورزی تشکیل شده تا برای محصولات کشاورزی خصوصا قیمتگذاری محصولاتی مانند گندم، جو، دانههای روغنی، چغندر و ... تصمیمگیری کنند.
رشیدی یادآور شد: در قالب این کمیسیون همه موارد از جمله نرخ تورم، هزینههای تولید، نرخ محصولات مشابه خارجی، افزایش قیمت نهادهها و ... دیده شده و حتی سیاستهای صادرات و واردات محصولات کشاورزی نیز لحاظ میشود.
وی با بیان اینکه پیش از این قیمت تضمینی خرید محصولات کشاورزی صرفا در شورای اقتصاد و بدون حضور نماینده کشاورزان تعیین میشد، خاطرنشان کرد: بسیار تلاش کردیم خروجی این طرح به قیمت خرید تضمینی امسال برسد که موفق نشدیم، اما نتایج آن را به زودی خواهیم دید.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه به انتقاداتی که درباره قیمت پایین خرید تضمینی گندم برای امسال مطرح است نیز اشاره کرد و یادآور شد: پیشنهاد دولت برای خرید تضمینی هرکیلو گندم 3200 تومان و پیشنهاد ما 4600 تومان بود که پس از فشار فراوان توانستیم آن را به چهار هزار تومان برسانیم.
رشیدی بر لزوم واقعی شدن قیمت محصولات کشاورزی تاکید کرد که باعث ترغیب کشاورزان میشود و گفت: برای نمونه در دهه 70 حدود دو سال قیمت واقعی برای خرید تضمینی گندم اعلام شد و آن زمان در تولید این محصول خودکفا شدیم.
وی با انتقاد از اینکه قرار نیست یارانه بخش کشاورزی از جیب کشاورزان باشد، گفت: اگر همین محصولات را بخواهیم از خارج کشور وارد کنیم، قیمت تمام شده بسیار بیشتری خواهد داشت.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم حذف ارز ترجیحی تاکید کرد و گفت: این ارز باعث فساد و رانت است و باید فکری به حال مدیریت آن کرد.
رشیدی حذف ارز ترجیحی را باعث ایجاد تورم در کالاهای مختلف دانست و گفت: برای اینکه اقشار جامعه کمتر از این تورم آسیب ببینند، باید حمایتهایی برای شش دهک پایین جامعه در نظر گرفته شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود به سال پایانی فعالیت دولت هم اشاره کرد و گفت: قرار نیست به دلیل اینکه سال آخر است سرعت انجام کارها کم شود و مدیران دستگاهها موظفند در این شرایط سخت اقتصادی تسهیلگری لازم را برای حمایت از فعالین اقتصادی انجام دهند.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه فزود: در حالی که شرایط سخت اقتصادی به بخش خصوصی فشار وارد میکند، نباید بروکراسی پیچیده اداری نیز مزید علت مشکلات آنها شود.