سخنگوی قوه قضاییه از آغاز محاکمه مهدی هاشمی در مردادماه خبر داد.
به گزارش
خط نیوز، شصتوچهارمین نشست خبری حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای سخنگوی قوهقضاییه از دقایقی پیش با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف کشور، آغاز شد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه در خصوص پرونده بابک زنجانی، در حال حاضر ۴ نفر به غیر از متهم اصلی بازداشت شدهاند ادامه داد: تعدادی از مدیران بانک از جمله بانک ملت، مسکن، نفت و بانک مرکزی مدیران فعلی و قبلی به عنوان متهم برایشان قرار صادر شده ولی هنوز با قرار وثیقه آزاد هستند و تحقیق در این پرونده ادامه دارد.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه مدیر بانک مسکن بازداشت شده است، گفت: خود متهم به صورت مکتوب اعلام کرده که کل اموالش در داخل و خارج را شناسایی و لیست را تقدیم کند که اگر مشتری برای آن پیدا شد مایل است کل اموال را در اختیار دولت و وزارت نفت قرار داده یا به نام آن سند صادر شود؛ در اینجا وزارت نفت و دولت اگر مایل باشند اموالی که شناسایی میشود میتواند به نام آنها سند صادر شود که این بستگی به به اعلام آمادگی آنها دارد.
وی بیان کرد: ۳۴ هیئت کارشناسی برای ارزیابی اموال انتخاب و تعیین شدهاند که به بخشی را به مزایده گذاشته شده است.
تمایل برخی افراد برای تملک اموال بابک زنجانی با پرداخت بدهیها
وی ادامه داد: بخشی از اموال به مزایده گزاشته شده است ولی به فروش نرسیده است همچنین باید بگویم افرادی در داخل و خارج از کشور که سه دسته بودند پیغام دادند که بدهی بابک زنجانی را بپردازند. در واقع هم آنها پیغام داده و هم به صورت مستقیم مراجعه کردهاند تا بدهی بابک زنجانی را پرداخته و اموال به نام آنها صادر شود که این امر در حال بررسی است و باید دید چگونه این امر باید صورت بگیرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: زمینی که مربوط به ایران زمین در غرب تهران بود و قبل از بازداشت این متهم مورد بررسی قرار گرفته بود ابتدا کارشناسی شده بود که ۸۲۰ میلیارد تومان باشد ولی اعتراضی صورت گرفت و طبق کارشناسی هیئت ۳ نفره به ۱۷۰۰ میلیارد تومان رسید و اخیرا ۷۴۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در واقع کارشناسی متفاوت است و ما امیدواریم رسیدگی به این پرونده سرعت بخشد.
نیروی انتظامی با حرمتشکنان ماه رمضان برخورد میکند
دادستان کل کشور در خصوص ماه مبارک رمضان اظهار داشت: امیدواریم تمام جامعه حرمت این ماه را نگه داشته و از هرگونه هنجارشکنی دوری کنند؛ ممکن است برخی از افراد نتوانند روزه بگیرند ولی نباید تظاهر به روزهخواری کنند چرا که نیروی انتظامی با آنها برخورد خواهد کرد.
وی در خصوص هفته قوه قضائیه گفت: هر سال به مناسبت شهادت دکتر بهشتی و یاران امام و انقلاب هفتهای را در نظر میگیریم که فرصت خوبی است تا نقاط قوت و ضعف خود را ارزیابی کرده و براین اساس برنامهریزی صحیح داریم.
محسنی اژهای ادامه داد: یکی از برنامههای ما رسیدن به فرمایشات مقام معظم رهبری است که امسال با حضور جمعی از مدیران قوه قضائیه در نزد ایشان بسیاری از تاییدات و تاکیدات مطرح شد که در مجموع عملکرد قوه قضائیه را رضایتمند دانستند.
قوهقضاییه باید به تذکرات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند
دادستان کل کشور بیان کرد: در کنار این رهنمودها، تذکرات نیز وجود داشت که ما باید به آن جامه عمل بپوشانیم؛ مردم اطلاع دارند که کار قضا و قوه قضائیه کار سختی است و بسیاری از کسانی که به قوه قضائیه مراجعه میکنند ممکن است به نفعشان حکم صادر نشده باشد و ناراضی باشند بنابراین ما شاهد نارضایتی بسیاری از افراد هستیم که حکم به نفعشان نیست و یا در برخی موارد حکم به نفع برخی افراد وجود دارد.از طرفی دیگر برخی از افراد حکم به نفعشان است ولی باز هم ناراضی هستند بنابراین این موارد به دلیل تاخیر در رسیدگی است که باید بدانیم کار دستگاه قضا بسیار سخت است که البته در سالیان طولانی تلاش شده است که زمان رسیدگی کوتاهتر شود.
وی با بیان اینکه ما با کمبود قاضی و کادر اداری مواجه هستیم، عنوان کرد: در تاخیر رسیدگی به پروندهها مواردی از جمله کار کارشناسی و معاینات پزشکی باید مدنظر قرار گیرد چرا که این دو مورد باعث تاخیر در رسیدگی پرونده شده است؛ در بسیاری از پروندهها نیاز به امر کارشناسی است (گاهی اختلاف فاحش بین کارشناسان وجود دارد) که خود زمانبر است؛ یکی دیگر از موارد معاینات پزشکی است که بسیاری از پروندهها بر اثر تصادف و نزاع تشکیل میشود و تا اینکه پزشک نظر بدهد بسیار زمان میبرد بنابراین تاخیر در سیدگی پروندهها به این ۲ مورد برمیگردد.
محسنی اژهای ادامه داد: ما نیاز به تلاش مضاعف ضابطان برای دستگیری ممجرمان داریم چرا که گاهی مجرمان مشخص نیستند و این امر زمان میبرد و شاکی ناراضی می شود بنابراین قوه قضائیه به تنهایی نمیتواند در این زمینه اقدام کند.
وی ادامه داد: از جمله مواردی که قوه قضائیه نمیتواند زیاد دخالت داشته باشد، مربوط به پروندههایی است که نیاز به رد مال دارد در واقع در این موارد مردم باید دقت کنند؛ مردم میگویند که ما به پولمان نمیرسیم و اموال شناسایی نمیشود بنابراین نارضایتی به وجود میاید (یکی از بخشهایی که موجب نارضایتی مردم میشود همین امر است).
دادستان کل کشور بیان کرد: یک مسالهای که ما هیچ وقت منکر آن نیستیم این است که ممکن است ایراداتی وجود داشته باشد ولی این ایرادات از طریق نظرسنجی به طور وسیع، میدانی و با لحاظ تمام مسائل باید مدنظر قرار گیرد.در واقع نظرسنجی یک طرفه نباید باشد چرا که این امر درست نیست.
حکم ۲۲ نفر از متهمان بانک ملی در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی قطعی شد
وی همچنین در خصوص پرونده فساد مالی سه هزار میلیاردی نیز گفت: احکامی که قطعی شده در مرحله اجراست برخی به صورت جزای نقدی وصول شده و بخشی از رد مال نیز تا به حال انجام شده و در حال انجام است.ضمن اینکه برادر متهم اصلی این پرونده (مهرگان) که در ایران نیست برای وی حکم غیابی صادر شده و تشریفات این حکم به پایان رسیده است.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در مورد متهمان بانک ملی در این پرونده مشخصا ۲۲ نفر محاکمه و حکم آنها قطعی و در مرحله اجرای احکام است.در مورد آن فردی که فراری شده بود و اخیرا به ایران مسترد شد کیفرخواست صادر شده و پرونده در حال تکمیل است.همچنین در مورد این پرونده دو تا سه نفر محکوم در حال حبس هستند و تقاضای آزادی مشروط سه نفر خانم که در این پرونده متهم به حبس شده بودند و بخشی از حبس خود را گذراندند در حال بررسی است که به لحاظ همکاری که داشتند و شرایط خانوادگیشان شرایط آزادی مشروط سنجیده شده و به احتمال قوی پذیرفته میشود.
وی افزود: در مورد متهم متواری بانک ملی که آن کشور هنوز حاضر به استرداد وی به ایران نشده و پلیس اینترپل هم هنوز موفق نشده اما مقدمات محاکمه غیابی فراهم است.
محسنی اژهای همچنین در خصوص برخی متهمان فراری فتنه گفت: تعداد دیگری از متهمان فراری فتنه به صورت غیابی محاکمه شدند اگهیها چاپ و زمان آن تمام شد. لذا پرونده به اجرای احکام میرود اما تعدادی در مرحله آگهی است که بعد از اتمام زمان آن اقدامات صورت میگیرد. همچنین در مورد این پرونده دو سه نفر ممنوع الخروج شدند و دو نفری که به خارج رفته و در حال حاضر در بازداشت هستند، کیفرخواست صادر شده و در انتظار محاکمه میباشند. سه نفر نیز در این پرونده محکوم بودند و بعد از آزادی از زندان مجددا اقدامات مجرمانه داشتند که پرونده انها مجددا در حال بررسی است.
شکایت بیش از ۱۵ هزار نفر از متهمان پرونده نگین غرب
وی همچنین در خصوص پرونده نگین غرب و طولانی شدن زمان رسیدگی به آن نیز گفت: پرونده نگین غرب که وقت زیادی از قوه قضاییه گرفته دو متهم اصلی دارد اما چون حکم آنها صادر نشده نام آنها را نمیبریم. در مجموع ۱۵ هزار و ۴۲ نفر در مورد این دو متهم شکایت کردند که یکی از متهمان ۱۲ هزار و ۸۰۳ شاکی و متهم دیگر ۲ هزار و ۲۳۹ شاکی دارد.
محسنی اژهای افزود: تا امروز از ۱۵ هزار ۴۲ شاکی، با ۶ هزار و ۳۰۲ نفر کاملا تسویه شده و مبلغ ریال وجه نقد پرداخت شده است و تعداد ۴ هزار و ۹۸۲ نفر نیز تسویه کردهاند. در مورد متهم دوم برای تعداد ۱۶۰ نفر ۹۹ میلیارد و ۴۶۶ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۷۵۸ ریال به آنها داده و تسویه شده است.
دادستان کل کشور ادامه داد: نکته این پرونده این است که اگر بعضی از شکات متن قرارداد را درست میخواندند و کمی دقت میکردند این مشکلات را نداشتیم. ضمن اینکه بسیاری از اموال در دو یا سه مرحله کارشناسی شده، در پارهای موارد معارض و در برخی موارد مشکل انتقال داشته علاوه براین اگر دادگاه متهمان را محکوم میکرد به زندان میرفتند و دست شکات به جایی نمیرسید لذا قوه قضاییه برای رعایت حال شاکیان کارهایی را انجام داده که در اقدام اولیه وظیفه قضاییاش نبوده و بیشتر از وظیفه ذاتی خود تلاش کرده است.
محسنی اژهای افزود: تا امروز از ۱۵ هزار ۴۲ شاکی، با ۶ هزار و ۳۰۲ نفر کاملا تسویه شده و مبلغ وجه نقد پرداخت شده است و تعداد ۴ هزار و ۹۸۲ نفر نیز تسویه کردهاند. در مورد متهم دوم برای تعداد ۱۶۰ نفر ۹۹ میلیارد و ۴۶۶ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۷۵۸ ریال به آنها داده و تسویه شده است. به ۸۹۲ نفر نیز ملک تحویل شده است. امیدواریم تا پایان سال ۹۳ تعداد شاکیانی که با آنها تسویه شده به ۱۳ هزار نفر برسد.
وی تصریح کرد: همکاری متهمی که تعداد شاکیان بیشتری دارد در مدت اخیر خوب بوده و بیشتر توانسته رضایت شکات را بگیرد اما نفر دوم زیاد همکاری نمیکند و امیدواریم دادگاه زودتر به این مسئله رسیدگی کند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در مورد رسیدگی به پرونده موسسه مالی و اعتباری توسعه نیز گفت: پرونده به مرحله کیفرخواست نرسیده و در مرحله مقدماتی است.
وی در مورد برخورد با زمین خواری گسترده نیز تصریح کرد: ضروری است که در مورد جنگلها، مراتع، حریم رودخانهها و ساحل همه مردم و مسئولان مراقبت کنند چرا که تخریب آنها به ضرر همه است؛ در این مورد عزم دولت جزم است و دستگاه قضایی به دادستانها گفته که اگر در این موارد بدون ضوابط تغییر کاربری داده شده مراقبت شود و دادستان ها به عنوان مدعی العموم وارد موضوع شوند و کوتاهیها را جبران کنند.دادستان تهران نیز اعلام کرده که یک مجتمع ویژه برخورد با زمین خواری تشکیل شده که به صورت تخصصی و سریع به این موارد رسیدگی کنند. ضمنا دادستان تهران همچنین به شهرداری و نیروی انتظامی دستور داده که با کسانی که در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر ساختوساز میکنند جلوگیری شود ضمن اینکه در سالهای گذشته با اقداماتی که انجام شده بسیاری از این زمینها به دولت بازگشته است.
دلایل انتقاد رئیس قوهقضاییه از صداوسیما
اژهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتقاد رئیس قوه قضائیه از عملکرد صداوسیما در هفته قوه قضائیه و انتقاد دادستان کل کشور از نحوه نظرسنجی برنامه پایش اظهار داشت: صداوسیما خدمات زیادی نسبت به قوه قضائیه ارائه کرده است که از این بابت تشکر میکنیم.
وی افزود: در برنامه پایش مسائلی مطرح شد که این مسائل مورد انتقاد رئیس قوه قضائیه قرار گرفت که علت آن نیز به چند موضوع مرتبط میشود؛ در مواردی شاهد بودیم که وضعیت ایران را با خارج از کشور تطبیق میدهند بدون اینکه مبانی آن مشخص باشد.
دادستان کل کشور ادامه داد: به عنوان مثال عنوان میشود که رتبه ایران در فساد چقدر است اما سوالی که مطرح است این است که آیا مبانی فساد در ایران و خارج از کشور یکسان است یا در مواردی شاهد هستیم که میگویند کشورهای اروپایی در هر ۱۰۰ هزار نفر چه تعداد زندانی دارند و ایران در هر ۱۰۰ هزار نفر چقدر زندانی دارد؛ این موضوع را بنده بررسی کردم و به این نتیجه رسیدم که حتی تعاریف ما از زندانی با یکدیگر متفاوت است.
نامه دادستانی به صداوسیما برای بررسی قصور احتمالی عوامل برنامه پایش
محسنیاژهای ادامه داد: در برنامه پایش نحوه سوالات مجری نیز مورد انتقاد قرار گرفت و دادستانی نامهای را به صداوسیما نوشته است تا صداوسیما این موضوع را بررسی کند تا اگر قصوری در جریان است با آن برخورد شود. اما اینکه ناظران قوهقضائیه در این مورد به صداوسیما تذکر دادهاند یا خیر؟ اطلاعی ندارم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بر اثر یارانهای که دولت گذشته اقدام به پرداخت آن کرد بسیاری از کشاورزان کشاورزی و مزارع را رها کرده و زندگی خود را با این یارانه ۴۵ هزار تومانی میگذرانند که این موضوع به تولید و کشاورزی کشور لطمه زده است، گفت: هیچ فردی به دلیل یارانه ۴۵ هزار تومانی دست از تولید نمیکشد. کدام کشاورز این کار را انجام داده است؟ این موضوع واقعیت ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در قوه قضائیه پروندهای برای رئیسجمهور سابق تشکیل شده بود و وی به جلسات دادگاه نیامد و از آن زمان تاکنون خبری در خصوص رسیدگی به پرونده منتشر نشده است، آیا قرار است مجدداً جلسات رسیدگی برگزار شود؟ گفت: پروندهای که برای برخی مقامات کشور تشکیل میشود نحوه رسیدگی به آن متفاوت است. اگر فردی در مقام رئیسجمهور مرتکب تخلف قانونی شده باشد دیوان عالی کشور به این موضوع رسیدگی میکند اما اگر جرائم وی عادی باشد دادگاه به این موضوع رسیدگی کرده و پرونده به دادسرا نمیرود.
وی افزود: در مورد این پرونده نیز باید بگویم که هماکنون دادگاه در حال رسیدگی به آن است و اگر افراد به جلسات دادگاه نیامدند نحوه برخورد با آنها به تشخیص قاضی بستگی دارد این پرونده هنوز به حکم نرسیده و در حال رسیدگی است بنابراین مختومه نیز اعلام نشده است.
محسنی اژهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه قوه قضائیه برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر چه تدابیری را در دست اجرا دارد و آیا تصمیم به حمایت ویژه از آنها ندارید، عنوان کرد: پرونده آمران به معروف و ناهیان از منکر به خوبی رسیدگی میشود و اطلاعرسانی لازم در خصوص پروندهها نیز انجام میشود حتی در یکی از موارد شاهد بودیم که بعد از شهادت فرد ناهی از منکر پرونده مجدداً به جریان افتاد و هماکنون در دادگاه در حال رسیدگی است.
وی بیان کرد:باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر فردی با دیگری درگیر شد و گفت که من عامر به معروف هستم نمیتوان این موضوع را پذیرفت بلکه باید مطمئن باشد که منکری صورت گرفته است و اگر ثابت شود فردی در مقام امر به معروف و نهی از منکر بوده است محاکمه نمیشود.
دادگاه هنوز ختم رسیدگی به پرونده معاون اول رئیس جمهور سابق را اعلام نکرده است
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پرونده (م.ر) به کجا رسید، اظهار داشت: حکم صادر نشده است ولی جلسات دادگاه تمام شده است و ختم رسیدگی اعلام نشده است. ختم رسیدگی با پایان دادگاه فرق می کند که باید بگویم جلسات دادگاه تمام شده و ختم رسیدگی اعلام نشده است و همچنین حکم صادر نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پرونده ایران زمین که مربوط (ب ز) بود و میزان طبقات چطور شد و از سوی شهرداری مجوز گرفته شده بود چه شد آیا دادستانی ورود کرده است، گفت: کسی در این رابطه احضار نشده است در خصوص میزان طبقات هم هنوز چیزی ساخته نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی افراد با تعدد پرونده ها از ۱۵ تا ۱۴ بار برایشان حکم صادر شده و باز مجدد آزاد شدهاند و نیروی انتظامی برخورد کرده و باز مجدد شاهد آزادی آنها بودیم در این خصوص صحبتی دارید، افزود: این موضوع در سه وجه باید مورد بررسی قرار گیرد که یکی از آنها این است که برخی اخبار درست نیست گفته بودند که یک فردی ۱۷ بار سابقه دارد که باید بگویم سابقه فرد ۱۳ بار بود درست است که این سابقه زیاد است ولی برخی اخبار درست منتقل نمیشود.
وی ادامه داد: چنانچه کسی جرمی را مرتکب شده و مجدد بعد از آزادی مرتکب جرم شود یک و نیم برابر آن در قانون مجازات در نظر گرفته میشود ما که نمیتوانیم کسی را بکشیم بلکه برای آن مجازات درنظر میگیریم.
محسنی اژهای ادامه داد: فردی جرمی را مرتکب شده و همچنین سابقه کیفری دارد ما برای این امر مجازات را تشدید می کنیم و دیگر آن فرد از تخفیف برخوردار نخواهد شد بنابراین این به این معنی نیست که افراد مرتکب جرم دوم نخواهند شد امکان اعدام در برخی موارد وجود ندارد لیکن باید تمام موارد مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پروندهای که به قیر و نفت بود به کجا رسید که اخیرا دادستان اصفهان نیز اوراق ۱۲ نفر فوت شدند در همان پرونده صحبت کرده است که گویا در این پرونده کلاهبرداری صورت گرفته است ابتدا پرونده قیر و نفت به کجا رسید و آیا پرونده دادستان اصفهان مطرح کردند مربوط به همان پرونده «د» است گفت: پرونده دوم اخیرا مطرح شده که مربوط به جعل ادارات مالیات است و دادستان تهران نیز در این زمینه صحبت کردند چرا که در واقع باندی در خصوص مالیات با اسناد جعلی اقدام کردهاند و تبانی کرده تا مبلغ کمتری بپردازند در این پرونده این مورد مدنظر است؛ در خصوص پرونده قیر و نفت باید بگویم اینکه به کجا رسیده اطلاعی ندارم.
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی براینکه برخی از محکومان پرونده مه آفرید مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند اما گویا تا به حال اعمال نشده است، گفت: اگر به کسی عفو بخورد حتما اجرا میشود. اما ممکن است عفو، بخشی از مجازات را تقلیل دهد. اما کسانی که کل حبسشان عفو بخورد آزاد میشوند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد بهرهبرداری از معادن پوکه قله دماوند و نفوذ زیاد عامل آن تا جایی که پلمپ محیط زیست را شکسته و کار خود را دوباره آغاز کرده گفت: شما میگویید همه دستگاهها با این موضوع مخالف هستند پس چه کسی به آنها جواز بهرهبرداری داده است در عین حال نامهای که میگویید به بنده نشان دهید تا پیگیری کنیم.
مهدی هاشمی مردادماه محاکمه میشود
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده مهدی هاشمی اظهار داشت: جلسه رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی مردادماه تشکیل خواهد شد و پروندهاش از قاضی سراج گرفته شده و به قاضی دیگری منتقل شده است.
وی در مورد سوال خبرنگاری مبنی بر اظهارات یکی از نمایندگان مجلس که رئیس جمهور را متهم به جاسوسی فقهی کرده و گفته اعتدال رمز براندازی نظام است، آیا قوه قضاییه به این مسئله به عنوان مدعی العموم وارد میشود یا خیر تصریح کرد: من مطلب را نشنیدهام اما اگر توهین باشد دادستان میتواند وارد شود و باید این موضوع را از دادستان تهران بپرسیم.
امامیناصری مفقود و بازداشت نشده؛ در بیمارستان بستری است
محسنی اژهای در مورد شائبه مفقود شدن مدیرمسئول روزنامه مغرب و اینکه اتومبیل وی در جایی به صورت خونی پیدا شده است، گفت: ایشان بازداشت نشده، تصادف کرده و به بیمارستان منتقل شده بودند.
وی در مورد قانون آیین دادرسی جدید و اظهارات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در مورد اینکه این قانون تیر خلاصی برمبارزه با مواد مخدر بوده، خلافکاران باعث میشود خلافکاران دانه درشت فرار کنند و جریان مبارزه را مختل میکند تصریح کرد: هر قانونی که از مجلس گذشت و به تصویب شورای نگهبان رسید ما ملزم به اجرای آن هستیم. اگر ابهامی داشته باشد سعی میکنیم با یک ماده واحده یا طرح اصلاح شود. اما تا زمانی که حاکمیت دارد موظف به اجرای آن هستیم در خصوص آیین دادرسی جدید مواردی در مورد جرائم سازمان یافته، جرائم خشن، جرائم امنیتی، جرائم مواد مخدر به ویژه باندهای مواد مخدر مشکلاتی ایجاد شود اما قوه قضاییه در حال بررسی است که آیا این مشکلات عمده است یا خیر که از طریق طرح، لایحه و ماده واحده مجلس تصمیم بگیرد.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سه هزار نفر در دولت قبلی از کرسیهای غیرقانونی استفاده میکردند آیا دادستانی میخواهد در این زمینه ورود کند ، گفت: دادستانی در این زمینه ورود پیدا نکرده است؛ کسانی که در این زمینه مطلع هستند باید گزارش را به ما ارائه دهند. گاهی مطالب با واقعیت یکسان نیست به طور کلی هنوز دادستانی در این زمینه وارد نشده است.
محسنی اژهای در ادامه افزود: دانشگاه باید در این زمینه بررسیها را انجام داده و وارد شود و بعد از بررسی ما اقدام کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه کتابی تحت عنوان ایران در گذر روزگاران منتشر شده است که نویسنده آن یکی از دستگیرشدههای فتنه ۸۸ بوده و همچنین نظرات چهرههایی که به پیامبر (ص) توهین کرده اند منتشر شده است آیا قوه قضاییه وارد شده است، گفت: یک نسخه از آن را برای ما بفرستید در این زمینه اطلاعی ندارم و کتابش را ندیدم باید ببینیم چه چیزی مطرح شده و چه چیزی نوشته است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مسئول روزنامه مغرب دستگیر شده است گفت: در خصوص این روزنامه تمام مطالبش را مطرح کردم و مسئول آن دستگیر نشده و تصادف کرده و به بیمارستان رفته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه امروز سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مطرح کردند که پرونده کسانی که در فوتبال فساد به بار آورده اند به قوه قضاییه ارسال میشود آیا این پرونده ها به قوه قضاییه ارسال شده است، اظهار داشت: خودتان دارید میگویید ارسال میشود و تاکنون ارسال نشده است؛ قوه قضاییه در این زمینه اقدام نکرده است.
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دو روز گذشته تاج گردون عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرده است که پرونده تخلفات مالی دولت نهم و دهم از مجلس به قوه قضاییه ارسال شده است، ولی به آن رسیدگی نشده و مسکوت مانده است، آیا این امر درست است، عنوان کرد: هیچ پروندهای در قوه قضاییه مسکوت نمیماند بلکه برخی از پرونده ها زودتر رسیدگی شده و برخی دیگر دیرتر به نتیجه میرسند.
همچنان عزم جدی در وصول بدهیهای بانکی وجود ندارد
وی ادامه داد: مستندات و تأثیرات پروندهها متفاوت است بنابراین نیاز به بررسی دارد تا ببینیم چرا برخی پرونده ها زودتر و برخی دیگر دیرتر به نتیجه رسیده است.
دادستان کل کشور در خصوص معوقات بانکی و خبر خوش در این زمینه اظهار داشت: موضوع خوشحال کننده در این زمینه این است که تعدادی از افراد به بانکها مراجعه کردند و در خصوص بدهی اقدامات خوبی انجام دادند در واقع خبر خوشحال کننده این است که بدهی از سوی برخی افراد پرداخت شده است.
محسنی اژهای در خصوص خبر ناراحت کننده در خصوص معوقات بانکی گفت: از نگاه بنده کماکان عزم جدی در مورد وصول بدهی وجود ندارد در حقیقت عزم جدی در بخشهای مختلف بانکها و بانک مرکزی به چشم نمیخورد.
وی ادامه داد: تعدادی از افراد اقداماتی خوب در زمینه تسویه حساب انجام دادهاند.
محسنیاژهای در پاسخ به این پرسش که چرا با متخلفان دانهدرشت که اقدام به تخریب و زمینخواری در جنگلها میکنند برخورد نمیشود، گفت: اینکه به صورت کلی بگویید چرا با دانهدرشتها برخورد نمیشود قابل قبول نیست باید به صورت مصداقی بگویید کدام جنگل و در کجا تا بگویم تا با آن برخورد شده است یا خیر.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قاضی سراج قبل از اینکه به سازمان بازرسی برود پرونده مهدی هاشمی را بررسی میکرد آیا این پرونده همچنان به دست وی در حال بررسی است و آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده چگونه است عنوان کرد: این پرونده به دادسرا رفت و رفع نقض شد هماکنون در شعبه دیگری در حال بررسی است و برای اوایل مرداد یعنی ۱۰ و ۱۱ تعیین وقت شده است همچنین این پرونده به قاضی دیگری ارجاع شده است.
دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش قوه قضائیه با جرایم خشن در ملأعام برخورد میکند اما در پرونده همچون مهآفرید خسروی شاهد هستیم که حکم وی بدون سر و صدا اجرا میشود عنوان کرد: ما اصرار نداریم که تمام احکام در ملأعام اجرا شود بلکه برخی از جرائم خشن که در ملأعام صورت گرفته است با دستور قاضی میتوان حکم آن را در ملأعام اجرا کرد.