به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، محسن کوهکن نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و نماینده سابق مجلس در مناظرهای با موضوع جنبش دانشجویی و تعامل دولتها با آن طی سالهای گذشته که بههمت بسیج دانشجویی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: ماحصل آنهایی که دانشجو را سیاسی و آرمانخواه نمیخواهند و تنها بهدنبال این هستند که از تراوشات ذهنی او استفاده کنند، کشوری مانند ژاپن میشود که پویایی و ایدهها و مطالبات دانشجویی به این شکلی که در ایران و کشور ما وجود دارد، در آن نیست.
وی ادامه داد: در کشور ما دانشجو ظرفیت و جایگاه ویژهای دارد که یکی از آنها مشترک است که آن آزادی و مطالبات پاک آن است زیرا دانشجو به هیچ حزب و گروهی تعلق ندارد و بهشکل کاملاً آزاد مطالبات خود را پیگیری میکند و بهدنبال آزاداندیشی است لذا مطالبات پاک و خالصانهای را دنبال میکند.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، مبانی فکری اسلامی و انقلابی را دومین ویژگی جنبش دانشجویی در ایران دانست و گفت: این ویژگی خاص دانشجویان کشورمان است و اینکه بهدلیل مبانی فکری و انقلابی، از مبانی پاک استقلالطلبی و ظلمستیزی برخوردارند و به همین دلیل از آزادی برخوردارند و آزادانه انتقاد میکنند.
وی با اشاره به تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تأکید کرد: امروز مجلس قانونی را در خصوص امر به معروف و نهی از منکر تصویب کرده که حق و حقوقی را برای آمران به معروف و ناهیان از منکر در نظر گرفته لذا دانشجو میداند اگر نقص و یا کجی را مشاهده کرد، چگونه نقد کند و چه حق و حقوقی در این زمینه دارد.
کوهکن ادامه داد: دانشجوی نظام جمهوری اسلامی ایران باید فهیم و بصیر باشد، البته این قانون جای بسیاری از خلأها را گرفت.
وی گفت: این ظلم به دانشگاه است که هر حزب و گروهی اوج خواسته و مطالبهاش این باشد که دانشجو را پیادهنظام خود بخواهد.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: در برخی از کشورها بهقدری دانشجو را محدود میکنند که او فقط در علم محدود میشود و نمیداند در اطراف او چه میگذرد. دانشجوی ما بالقوه این قدرت را دارد و امروز دانشجوی ما سیاسی و از درک سیاسی برخوردار است.
وی با اشاره به "باید به جایی برسیم که همه مسئولان از جنبش دانشجویی حساب ببرند" گفت: بنده نیز زمانی که نماینده مجلس بودم، خیلی تمایل نداشتم که از من انتقاد کنند اما باید انتقادپذیری را در خود تمرین کنیم تا روحیه نقدپذیری داشته باشیم. بالاخره از ۱۰ انتقاد دو تای آن میتواند باعث ارتقا و تقویت نقاط مثبت ما شود.
کوهکن با اشاره به اینکه عنوان میشود در خصوص مذاکرات هستهای بهدلیل تضعیف تیم مذاکره نقدی نباید باشد، گفت: نباید اینگونه باشد که بهبهانه حمایت از تیم مذاکرهکننده هیچ نقدی انجام ندهیم البته نباید بهشکلی نیز رفتار کنیم که به این شکل به نظر آید که کشور درباره مسئله هستهای چندصدایی دارد و دشمن از این مسئله سوءاستفاده کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان کواکبیان گفت: امر به معروف اگر درست انجام شود، قطعاً نهتنها دافعه بلکه جاذبه نیز خواهد داشت لذا باید این فریضه را بهشیوه درست اجرا کنیم تا فواید آن نصیب همه کشور و جامعه شود.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اینکه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در فضایی آرام و منطقی باعث روشن شدن موضوعات و احترام به نقد و نقادی میشود، ادامه داد: یکی از موانع برگزاری مناظرهها و کرسیهای آزاداندیشی فضای ناسالمی است که گاهی در دانشگاهها دیده میشود. در دورانی بهخصوص مثل اصلاحات دانشجویان منتظر بودند در این مناظرهها با اقدام کوچکی غوغایی به پا شود. رئیس دانشگاه وقتی میبیند برنامهای بدون حواشی برگزار میشود، قطعاً از آن حمایت میکند اما اگر قرار است برگزاری این کرسیها به ارتقا و رشد دانشگاهها و دانشجویان نیفزاید، مانع آن میشود.
وی با اشاره به اینکه کرسی آزاد اندیشی مدنظر رهبری هنوز در کشور اجرا نشده است، گفت: وقتی دانشجو سطح خود را از درگیریهای حزبی و جناحی بیرون دانشگاه بالاتر میبرد، میدان برای بحث و گفتوگو و همچنین برگزاری کرسی آزاداندیشی باز میشود.
کوهکن با اشاره به نمونهای از رفتار امام و رهبر انقلاب در خصوص نقد و نقادی گفت: امام خمینی(ره) برای اینکه به مردم و جامعه نشان دهد جایگاه انتقادپذیری در چه مرحلهای است، پاسخ انتقاد دانشآموزان را میدهد تا به جامعه و به من و شما بفهماند که این مسئله باعث ارتقای انسان میشود و در این زمینه فرهنگسازی میکند. خیلی از مسائلی که ایشان و رهبر انقلاب گفتند ما مسئولان نتوانستهایم صددرصد پیامها را بگیریم اما مطمئن باشید اگر کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها راه بیفتد و بحثها جدی باشد، مدیران دانشگاه نیز از آنها استقبال میکنند.
وی تأکید کرد: نیازمند بسترسازی توجه به اهمیت ارتباطات گسترده و تأثیرگذار در فضای جامعه هستیم. قطعاً همه مسئولان نظام فضای بستهای را برای کشور نمیخواهند و ما نیز نباید در این حوزه رفتار کنیم.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه در پاسخ به مطالب کواکبیان درباره عدم رأی اعتماد به وزرای علوم و استیضاح فرجیدانا، اظهار داشت: در دولت یازدهم دو وزیر علوم و وزیر بهداشت که از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند، دست به تغییراتی در دانشگاه زدند و تقریبا اکثر رؤسای دانشگاهها را تغییر دادند. اعضای شورا به اکثر رؤسای دانشگاههای پزشکی رأی مثبت دادند اما چه شده است که این شورا به تغییر رؤسای دانشگاهها توسط وزارت علوم در شورای عالی انقلاب فرهنگی که رئیس جمهور رئیس آن است، رأی نمیدهد، مسئلهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان "جامعه ایرانی اساساً یا از جلو میافتد و یا از عقب و ذات ما ایرانیها این است که خوشاستقبال و بدبدرقه هستیم" گفت: ما در جامعه خودمان بیش از حد به نقش افراد در ادامه امور بها میدهیم. در ابتدا میگوییم فلان فرد حتماً باید رئیس جمهور شود و اگر شود، مشکلات حل میشود اما پس از یک سال با برطرف نشدن مشکلات دشمن درجه یک او میشویم.
کوهکن اضافه کرد: چرا وضعیت دانشگاهها در دوران اصلاحات آنگونه شد که خود شما هم میگویید تندروی البته همه اینها تجربهای است برای آینده کشور. اگر کسی بگوید ۱۳ میلیون نفری که به آقای موسوی رأی دادند، فتنهگرند، این را ما قبول نداریم البته در مقابل فتنه کوتاه نمیآییم. از یک جایی که خودتان بهتر میدانید وضعیت کشور به کجا رفت و حادثه عاشورا رقم خورد.
وی با اشاره به نگاه برخی از سیاسیون کشور به مسائل موجود در کشور گفت: در سال ۷۶ شاهد بودیم که وقتی آقای خاتمی در انتخابات رأی آورد، آقای ناطق همان زمان به او تبریک گفت و در مجلس نیز طوری عمل کرد که مقابله مجلس و دولت برداشت نشود. این در شرایطی بود که ۱۵ روز مانده به رأیگیری نظرسنجیها نظر دیگری را اعلام میکردند اما چون نگاه آقای ناطقنوری کلان بود و کل نظام را میدید، اینگونه با مسائل برخورد کرد.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اتفاقاتی که در دوران اصلاحات در دانشگاهها افتاد، گفت: معتقدم بهدلیل همان مسائلی که گاهی در دانشگاهها رخ داد، مسئولان طنابها را در دوره بعد سفتتر کردند.
وی با اشاره به اینکه مشی روحانی اعتدال است، گفت: روحانی در انتخابات ریاست جمهوری شعار چیزی را داد که مشی و رویکرد او بود نه اینکه مسئله تنها در شعار و یا شعار تبلیغاتی باشد.
کوهکن درباره رأی عدم اعتماد وزرای پیشنهادی علوم نیز گفت: همانطور که آقای کواکبیان گفتند، اگر تعاملات بهتری با مجلس در این خصوص توسط دولت صورت میگرفت، شاید شاهد این اتفاقات نبودیم، البته کسی نمیتواند وزیر را به رئیس جمهور تحمیل کند، دیدیم که نهایتاً وزیر دولت اصلاحطلب با رأی خوبی از مجلس رأی آورد که امیدواریم در کار خود موفق باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه اصلاحطلبان باید در مقابل برخی از مسائل بهخوبی و صراحتاً موضع بگیرند، گفت: وقتی آقایی با صبغه اصلاحطلبی میآید و عنوان میکند که اصلاحطلبان امام را دوست ندارند، خود اصلاحطلبان باید در ابتدا مقابل آن موضع بگیرند؛ ما دوست نداریم جریان اصلاحطلب و آن اصلاحطلبی که انقلابی است و به ولایت و مبانی انقلاب احترام میگزارد، از صحنه سیاسی حذف شود، البته دوست داریم این جریان زیر سقف نظام جمهوری اسلامی خود را پالایش کند و این برای ما جای سؤال است که چرا وقتی سحرخیز چنین مسئلهای را مطرح میکند، اصلاحطلبان واکنش مناسبی از خود نشان نمیدهند.
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اینکه اصولگرایان نسبت به دولت احمدینژاد انتقادات خود را سریع و بلافاصله بعد از رفتارهای او مطرح میکردند، گفت: امیدواریم دوستان اصلاحطلب ما نیز این پالایش را در خود انجام دهند و با تهیه منشور اصلاحطلبی از وجود اظهارات سحرخیزان آینده جلوگیری کنند و اگر چنین مسائلی مطرح شد، همه میدانند که منشور اصلاحطلبان را مشخص کرده است و کسی که این صحبت را میکند، در حلقه اصلاحطلبی نیست.
وی تأکید کرد: البته شاید در ابتدای تهیه این منشور شما با ریزشی روبهرو شوید اما دامن اصلاحطلبان را از شائبههایی نظیر فتنه پاک میکنید و فضا را برای فعالیت اصلاحطلبان انقلابی بسیجی و انقلابی مثل خودتان مهیا میسازید.