آیت الله مصطفی علما در خطبههای این هفته نماز جمعه کرمانشاه با اشاره به سالروز ازدواج حضرت امیر و صدیقه کبری در هفته آتی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم اجتماعی کشور ازدواج جوانان است که تنها با تغییر نگاه و فراهم آوردن شرایط ازدواج آسان جوانان این مسئله حل میشود.
وی با اشاره به اینکه تغییر نگاه به ازدواج نیازمند همراهی خانوادهها و جوانان است گفت: امروزه مواردی چون مهریهها و جهیزیههای سنگین و اطعام پرخرج مراسم ازدواج سبب شده سدی در برابر ازدواج باشند و تا توقعات پائین آورده نشود مسئله ازدواج جوانان حل نخواهد شد.
علما بیان داشت: مقام معظم رهبری در گذشته نکاتی را برای تغییر فرهنگ ازدواج بیان فرمودند که نیاز است این نکات به عنوان اصلی برای تغییر نگاه به ازدواج و فرهنگ آن مدنظر قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در تغییر فرهنگ ازدواج و بهوجود آوردن شرایط آن به گونهای که مقام معظم رهبری فرمودند نیاز به همکاری خانوادهها و جوانان و فرهنگسازی رسانهها، سخنرانان و غیره وجود دارد.
امام جمعه کرمانشاه بیان کرد: دنیا محل تضاد است و تمام شئون مادی این دنیا دارای تضاد هستند همچون فصلها که در پی هم میآیند در حالی که در تضاد با یکدیگر قرار دارند.
آیت الله علما افزود: در تاریخ زندگی بشر اگر زندگیها را مرور کنیم این تضادها سبب بهوجود آمدن مشکلاتی برای انسان شده که این مشکلات سرچشمه نگرانی انسان بوده است.
وی تصریح کرد: در حقیقت انسان همواره گرفتار مشکلاتی است که از تضادها بر میخیزد همچون اینکه زمانی که فقیر است گرفتار آن است که ثروتی به دست بیاورد و آنگاه که ثروتی دارد نگران آن است که ثروت را از دست بدهد.
علما افزود: امروز در جوامع اصطلاحی داریم با نام افسردگی و میدانیم که مسبب این افسردگی وجود یکسری کمبودها است و همهی مشکلات برگشت به افسردگی دارند.
وی تاکید کرد: قرآن برای همهی نگرانیها، مشکلات، گرفتاریها و افسردگیهای بشر نسخهای دارد و میفرماید "الذین آمنو" که یعنی مومن به خدا باشید و "تطمئن قلوبهم" که دلمان را با یاد خدا مطمئن کنیم تا از بند نگرانی و افسردگی رها شویم.
امام جمعه کرمانشاه گفت: دستور قرآن است که خود را به خدا متصل کنیم تا از گرفتاریها خلاص شویم زیرا که تمام عوامل مادی این دنیا در برابر خدا بیاعتبار هستند و تنها خداوند ماندگار است.
وی تصریح کرد: مطمئن شدن به خدا در ذکر خدا است که آن گاه ایمان و اطمینان انسان رشد خواهد کرد.
آیت الله علما افزود: امیرالمومنین (ع) میفرماید که دنیای شما و تمام شئون که در دشت دنیا میگذرد پیش ایشان سستتر و بیارزشتر از برگ خشکی است که در دهان ملخی جویده میشود، حال آن که جایگاه حضرت امیر بسیار رفیع است ولی میبایست نسیمی از حرفهای ایشان ما را بگیرد تا به بیارزشی این دنیا واقف شویم.
امام جمعه کرمانشاه با اشاره به سالروز وفات حضرت جوادالائمه در انتهای این ماه گفت: حضرت جملهای دارند مبنی بر اینکه عزت مومن در بینیازیاش به غیرخدا است و ما این سخن را درک کنیم تا نگاه و توکلمان تنها به خدا باشد.
وی تصریح کرد: تمام شئون این دنیای مادی اسباب و ابزار است و میدانیم که بدون استفاده از آنها شاید نتوان زندگی کرد ولی تکیهگاه را خدا قرار دهیم چون او به ما عزت میدهد.
آیت الله علما با اشاره به سالگرد هجرت امام از عراق به پاریس گفت: هجرت امام از عراق به پاریس هر چند در نگاه اول باید سخت بوده باشد ولی همین سفر منشاء برکات بسیاری شد زیرا حضرت امام خمینی (ره) در پاریس مصاحبههای فراوانی انجام دادند و مواضع خود را برای همه روشن کردند.
وی افزود: شهید مدنی عنوان کرد که اگر امام از عراق به پاریس نمیرفت دنیا او را نمیشناخت و هجرت امام شبیه به هجرت رسول خدا از مکه به مدینه بود که رسول خدا را به دنیا شناساند و این هجرت کار خدا بود زیرا که اگر بسیاری اندیشمندان را جمع میکردید نمیتوانستند اینچنین طرحی ارائه کنند.
امام جمعه کرمانشاه با تبریک آغاز هفته نیروی انتظامی بیان کرد: امام راحل فرمودند همه قشرهای نیروی انتظامی برای رفاه مردم است که حقیقتا اینطور است و نقاط قوت بسیار این نیروها تاکیدی بر این سخن است.
وی با دعوت همه به شرکت در جشن عاطفهها گفت: در این مراسم شرکت کنید و بدانید که این بچهها و خانوادهها از خود ما هستند و همهی ما نان خور خدا هستیم و در سر سفرهی او ارتزاق میکنیم.