کد مطلب: 31955
سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۳
دولت استقلال و پرسپولیس را به چه کسانی واگذار میکند؟
موضوع خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس مثل همیشه تنها یک بازی رسانهای است که هیچگاه به نتیجه لازم نمیرسد حتی اگر فرض بر این باشد که این دو تیم را واگذار کنند.
به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، موضوع خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس مثل همیشه تنها یک بازی رسانهای است که هیچگاه به نتیجه لازم نمیرسد حتی اگر فرض بر این باشد که این دو تیم را واگذار کنند وزارت ورزش براساس کدام سیاست میخواهد این ۲ باشگاه را که بهعنوان سرمایههای ملی شناخته شدهاند به دست این و آن بسپارد. شاید قرار است موضوع خصوصیسازی هم مثل انتخاب هیاتمدیره باشگاه براساس رابطهها و ضابطههای خاصی انجام شود و تنها حلقه نزدیک بعضیها بتوانند برای خرید این دو باشگاه پیشقدم شوند. هنوز خاطره تلخ چند ماه پیش رفت و آمدهای مشکوک مدیران پرسپولیس با عامل موساد از اذهان پاک نشده و همان کسی که تمام اتهامها به سوی او نشانه رفته بود از سوی مدیر بالادستیاش ترفیع گرفت. دقیقا همان سیاستی که مقابل رفتارهای خودسرانه حمیدرضا سیاسی، رئیس هیاتمدیره سابق و مدیرعامل فعلی گرفته شد درباره خصوصیسازی نیز دنبال میشود. سیاسی یک نمونه بارز و امتحان پس داده خطمشیهای سیاسی وزارت ورزش است و گودرزی و مشاوران او بهخوبی ثابت کردند وقتی در سطح کلان یکی از مدیران باشگاههای مربوط به دولت دچار تخلف بزرگی میشود به جای اینکه او را برکنار کنند نشان ترفیع را نیز خیلی زود در پروندهاش جای میدهند. انتخاب سیاسی و برخی دیگر در هیاتمدیره سرخابیها بدون شک در نحوه واگذاری این دو باشگاه به غیر نیز تکرار خواهد شد. این یک پیشبینی نیست که بخواهیم از درون گوی به آن نظر کنیم این مساله به وضوح برایمان آشکار است که سرمایه ملی ورزشی این کشور به دست افرادی خواهد افتاد که امکان دارد برای رسیدن به یکسری از مقاصد سیاسی و اقتصادی چند صباحی با این دست و آن دست کردن باشگاه به اهداف خود رسیده و بعد خیلی راحت هر ۲ باشگاه مردمی را زمینگیر میکنند. هیچ تضمینی وجود ندارد و جدا از این مساله یک سوال اساسی هست که باید به آن پاسخ داده شود و آن اینکه این دو باشگاه به چه اشخاصی واگذار میشود؟ چه تضمینی هست که اشخاص حقیقی که خریدار باشگاه هستند استفاده ابزاری از این ۲ باشگاه نکرده و بعد هر دو تیم را به خاک سیاه ننشانند؟!
پارادوکسهای وزیرنکته قابل توجه این است که وزیر ورزش در مراسم معارفه خود دقیقا یک سال پیش در چنین روزهایی از پاییز بیان کرده بود که خیلی هم با بحث خصوصیسازی موافق نیست! «من خیلی باور ندارم که با خصوصیشدن مشکل دو باشگاه استقلال و پرسپولیس حل شود، باید بستر این موضوع بهلحاظ فرهنگی و اجتماعی فراهم شود. شاید در کل خصوصیسازی خیلی خوب نباشد و حتی شاید این دو تیم را بهواسطه خصوصیسازی عجولانه از دست بدهیم در حالی که میخواهیم آنها را قویتر کنیم. استقلال و پرسپولیس ۲ تیم وابسته به دولت هستند و باید بهلحاظ مالی پشتیبانی و تأمین شوند؛ این دو تیم بدهی زیادی دارند و باید فکری به حالشان کنیم. واگذاری سهام باشگاه استقلال و پرسپولیس سالهاست در برنامه عرضههای سازمان خصوصیسازی قرار دارد و براساس اعلام این سازمان قرار بود صددرصد سهام دو باشگاه فرهنگی- ورزشی استقلال و پرسپولیس از شرکتهای زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی وزارت ورزش و جوانان در ۳ ماه دوم سال ۹۲ واگذار شود.(خبرگزاری تسنیم -سرویس: اقتصادی، تاریخ: ۰۲/آذر/۱۳۹۲ -) این گفتوگو که در همان روزهای ابتدایی کار گودرزی روی خبرگزاریها منتشر شده نشان از پارادوکس دارد یا اینکه وزیر خیلی هم مایل نبوده و اگر این مساله اتفاق بیفتد بدون شک یکی ازهمان اشتباههایی است که همه چیز را زیر سوال میبرد چون وقتی کاری از پایه و اساس ایراد دارد چرا باید به هر قیمتی صورت بگیرد؟
شنبه، قیمتگذاری استقلال و پرسپولیسبا حضور طیبنیا، وزیر اقتصاد قیمتگذاری ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس شنبه آینده در دستور جلسه هیات واگذاری قرار خواهد گرفت. پوریحسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی درباره قیمت پایه ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: در این باره هیات واگذاری است که تصمیم میگیرد، هنوز در اینباره تصمیم گرفته نشده و پیش از تصویب هیات، هرگونه اظهارنظر، غیرموجه و غیرمستند است. رئیس سازمان خصوصیسازی درباره چگونگی شرکت در مزایده ۲ باشگاه بزرگ پایتخت گفت: مزایده در خود سازمان خصوصیسازی برگزار میشود، پیش از برگزاری هم ضمن اعلام زمان مزایده، قیمت پایه را هم اعلام میکنیم و واجدین شراط میتوانند در آن شرکت کنند. وی در پاسخ به این سوال که اهلیت کسانی که برای مزایده ثبتنام میکنند چگونه مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار کرد: این موضوع بستگی به مصوبه هیات واگذاری دارد اگر اهلیت خاصی را تصویب کند، مزایده دو مرحلهای میشود. در یک مرحله اهلیت شناسایی میشود و در یک مرحله پاکت باز میشود ولی اگر اهلیت خاصی تصویب نشود یکمرحلهای است و هرکس میتواند سپرده شرکت در مزایده را بدهد، قیمت خود را اعلام کند و پاکتش باز شود. پوریحسینی اعضای هیات واگذاری که حق رای دارند را مرکب از وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر دادگستری، رئیس اتاق تعاون و رئیس اتاق بازرگانی معرفی کرد و گفت: تعدادی هم بدون حق رای شرکت میکنند، مثل دو نماینده مجلس، سازمان مدیریت و برنامهریزی، بانک مرکزی و رئیس شورای که تنها ۴ نفرحق رای دارند. رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین در امکان حضور وزیر ورزش و جوانان یا نمایندهای از این وزارتخانه افزود: هر وزارتخانهای که موضوع مزایده درباره شرکتش مطرح میشود وزیر هم به عضویت هیات واگذاری درمیآید اما حق رای ندارد. آقای گودرزی هم برای استقلال و پرسپولیس شرکت میکند. بیتردید اظهارنظر نماینده حاضر روی ۴ نفری که حق رای دارند اثرگذار است، یعنی زمانی که مخالفت خود را اعلام میکنند، آقایان وزیر که حق رای دارند این اظهارنظر را مورد بررسی قرار میدهند و نظر مربوط را میشنوند و بعد تصمیمگیری میکنند. رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد امکان پخش زنده رادیو و تلویزیونی مراسم مزایده دو باشگاه استقلال پرسپولیس گفت: این موضوع متعارف نبوده و از نظر من اشکالی ندارد انجام شود اما ملاحظهکاریهایی هم وجود دارد، به این شکل که وقتی مزایده در سازمان برگزار میشود اعلام برنده، دو یا سه روز بعد پس از استعلام و تایید به لحاظ مالی و اعتباری انجام میشود. این موضوع توسط موسسه اعتبارسنجی که داریم پس از مزایده مورد بررسی قرار میگیرد و اگر فرد منتخب بدهکار سیستم بانکی باشد، ما حق نداریم به او سهم بفروشیم. در واقع فردی که در مزایده شرکت میکند ما هیچ شناختی از او نداریم، فقط پاکت او را باز میکنیم و ممکن است بنا به دلایلی حق انعقاد قرارداد با او را نداشته باشیم، در این شرایط به نفر دوم مراجعه میکنیم. ما در برنامه زنده نمیتوانیم رسما اعلام کنیم کدام یک از افراد به طور قطع برنده مزایده است. ما تنها در جلسه مزایده معمولا صورتجلسه میکنیم و نفرات اول، دوم و سوم را انتخاب میکنیم. اگر در نشست روز شنبه ۱۶ آذرماه برای قیمتگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نتیجه مورد نظر گرفته نشد حتما در نشست دیگر که ۲۹ آذرخواهد بود کار را تمام میکنیم همانطور که قبلا هم به افکار عمومی اعلام کردیم تا پایان آذرماه هم آگهی خواهیم کرد.
منبع:وطن امروز