به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه از سال گذشته پروژه مهمی با عنوان شبکه کارکرد در مرکز امام خمینی (ره) افتتاح شده است، گفت: این پروژه که تحت عنوان شبکه FOC شروع به کار کرده است، توانسته از جلوی تعدادی زیادی از ویروسها را برای ورود به کشور بگیرد.
بدافزار "رین" به ایران نیامده است
وی با تاکید بر اینکه: شبکه امنیتی ایجاد شده قدرت بالایی برای جلوگیری ویروسها به شبکه اینترنتی کشور را دارد، درباره اخباری مبنی بر ورود بدافزار جاسوسی در شبکههای مخابراتی کشور اظهار داشت: تا به حال اسمی از ویروس "رین" که وارد کشور شده باشد نشنیدهام.
ابلاغ صرفنظر کردن دولت از دریافت حقالسهم اپلیکیشنها
وی همچنین درباره صرفنظر کردن از سهم دولت از اپلیکیشنهای دولتی تاکید کرد: در کمیسیون تنظیم مقررات در این باره صحبتهایی انجام شده است و آییننامهای تنظیم و ابلاغ شد.در این آییننامه سهم دولت از اپلیکیشنهای ساخت ایران مشخص شده اما نمیشود که دولت از تمام سهم خود در این زمینه صرفنظر کند، بلکه به سازندگان این اپلیشکیشنها تسهیلاتی ابلاغ خواهد شد.
واعظی همچنین اضافه کرد: دیتا زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که اپلیکیشن وجود داشته باشد، بنابراین وزارت ارتباطات موضوع تولید محتوا و اپلیکیشن را به عنوان اولویت خود در نظر گرفته است و از آن حمایت میکند.
وزیر ارتباطات افزود: برای حمایت از سازندگان اپلیکیشنها دولت از دانشگاهها و کسانی که توانایی برنامهنویسی داشته باشند و با وزارت ارتباطات تماس بگیرند و مایل به انجام اپلیکیشننویسی باشند حمایت خواهد کرد.
احتمالا منظور بسیج از راهاندازی شبکهملی اطلاعات، ایجاد یک شبکهاجتماعی بوده است
وی همچنین درباره ایجاد شبکه ملی اطلاعات از سوی سازمان بسیج مستضعفین تاکید کرد: بعید است که چنین چیزی از سوی این سازمان مطرح باشد، زیرا کار ساخت شبکهملیاطلاعات پروژه بزرگی است که وزارت ارتباطات چندین ماه روی آن برنامهریزی داشته و علاوه بر آن چند هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری دولتی و بخش خصوصی نیز صرف ایجاد این شبکه شده است و احتمالا منظور چنین شبکهای ایجاد یک شبکه اجتماعی بوده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: شبکه اجتماعی مساله مهمی است که بومی شدن و داخلی شدن آن مورد توجه وزارت ارتباطات قرار دارد. مردم و به ویژه بسیجیان باید در شبکههای اجتماعی حضور داشته باشند، زیرا فضای مجازی نیز مثل فضای واقعی کشور است و اگر گروهی اکثریت آن را به دست گیرند فضا را به سمت خودشان تغییر میدهند.
واعظی تاکید کرد: باید مردم به این نکته توجه کنند که شبکه اجتماعی متعلق به گروه خاصی نیست.
۲ برابر شدن تعداد کاربران اینترنت در دولت یازدهم
وزیر ارتباطات همچنین درباره کیفیت ارائه خدمات اینترنتی و اختلالات شبکه اینترنت در ماههای اخیر یادآور شد: در حال حاضر موضوع اینترنت بحث مهمی است که از نظر دولت جزو نیازهای زندگی بسیاری از کسانی است که به مشاغل مختلف مشغولند.
واعظی با اشاره به اینکه دولت جدید در زمینهی اینترنت نیز کار بزرگی را آغاز کرده که باعث شده کاربران اینترنت در سطح کشور به بیش از ۲ برابر افزایش پیدا کنند، گفت: در دولت جدید کاربران اینترنت چه مخابرات و شرکتهای PAP از ۳.۵ میلیون نفر به ۷ میلیون نفر ارتقاء پیدا کرده است و اگر نسل ۳ اینترنت نیز شروع به کار کند این تعداد کاربر باز هم افزایش خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: در شبکه اینترنت چه به لحاظ محتوا و چه سرعت، وضعیت فعلی نسبت به گذشته قابل قیاس نیست. اما معتقد نیستیم به نقطه مطلوب دست پیدا کردهایم و دیگر با مشکلی در زمینهی اینترنتی مواجه نیستیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط اینترنتی کشور به گونهای نیست که همه بتوانند با آرامش از اینترنت استفاده کنند، افزود: در برخی شهرها و مناطق تهران اشکالاتی وجود دارد که در همین راستا شرکت ارتباطات زیرساخت، مخابرات و شرکتهای PAP جلساتی را به صورت هفتگی تشکیل میدهند که این مشکلات را بررسی کنند.
مجوز راهاندازی IPTV آماده ارائه است
واعظی همچنین در ادامه دربارهی راهاندازی بخشی به عنوان رگولاتوری صوت و تصویر در سازمان صداوسیما اظهار کرد: در داخل هر سازمانی مسوول مربوطه میتواند تصمیمات مرتبط بگیرد و این امر حق رییس سازمان است که با توجه به سیاستهای مدیریتی جدید زیرمجموعههای مورد نیاز خود را تشکیل دهد.
وی افزود: ارائهی مجوز IPTV مربوط به سازمان زیرساخت و در اختیار وزارت ارتباطات است، اما این وزارتخانه در ارائه محتوا از طریق IPTV دخالتی ندارد و محتوایی که از طریق IPTV ارائه میشود به سازمان صداوسیما و یا وزارت فرهنگ و ارشاد مربوط میشود.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه لازم است در بحث ارائه محتوا تمام سازمانها به تقسیمات داخلی کشور احترام بگذارند، اظهار کرد: مسائل مربوط به فنی و زیرساختی ایجاد شبکه IPTV در اختیار وزارت ارتباطات است و مسائلی مانند ارائه مسائل آموزشی از طریق IPTV نیز به وزارت علوم مربوط میشود.
واعظی دربارهی زمان ارائه مجوز برای ایجاد شبکه IPTV تصریح کرد: مجوز IPTV آماده است و کسی که میخواهد این شبکه را راهاندازی کند باید براساس محتوای مورد نظر از سازمان مربوطه مجوز بگیرد، اما آییننامهها در قوانین مربوط به زیرساخت ایجاد IPTV آماده بهرهبرداری است.
سردار محمدرضا نقدي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين در سخنان پيش از خطبههاي نماز جمعه هفته پیش از افتتاح اولين شبكه ملي اطلاعرسانی بومي مستقل از اينترنت براي بسيجيان خبر داد و گفت: اين دستاورد مطالبهاي بود كه سالها رهبر بزرگوار از مسئولان كشور داشتند و بسيج خطشكن شد.