به گزارش خبرگزاری خط نیوز , حجت الاسلام زائری در مراسم رونمایی از کتاب عکس پیاده آمده ام گفت: فضای که در پیاده روی اربعین وجود دارد جز برای کسی که خود در مراسم حضور داشته قابل لمس نیست. در این مسیر اتفاق مهمی رخ می دهد که فقط کسی که در پیاده روی حضور دارد متوجه آن می شود اینکه من یک قطعه از اقیانوس دریای بیکران هستم.
وی در ادامه با اشاره به تفاوت زیارت در روز عاشورا و زیارت در روز اربعین افزود: در زیارت روز عاشورا همه در حرم سلام و عرض ارادت می کنند اما در سفر اربعین اتفاق در مسیر می افتد سفر اولی ها وقتی به این سفر می روند نخست می پرسند که چند روز در کربلا می مانیم ولی باید متوجه بود که حضور در مسیر درس های دارد که می بایست از آن گرفته شود.
این کارشناس دینی در ادامه گفت: شخصی از انگلستان در یکی از موکب های منتهی به کربلا مشغول خدمت رسانی به زائران بود و تا زانو در گل فرو رفته بود تا برای زائران اباعبدالله غذا تهیه کند این حس بسیار مهم و با ارزش است.
زائری در ادامه بیان داشت: از علامه طباطبایی نقل شده که گفته اند زیارت باید عوامانه باشد.
وی با اشاره به اینکه در قصه سفر کربلا اجازه بردن نام اباعبدالله الحسین (ع) داده شده است تصریح کرد: آیا تا به حای جایی شنیده اید که کسی زودتر از پیغمبر سلام کند؟ آیا کسی در عالم زودتر می تواند به او سلام کند؟ امام حسین (ع) نیز همچون جد بزرگوارشان نخست سلام می کنند و کسی که جواب سلام اباعبدالله را می دهد در واقع به اذن و اراده خود سیدسالار شهیدان است هر کار و هر حرکتی برای حضرت اباعبدالله به اذن خود ایشان صورت می گیرد.
این کارشناس دینی در ادامه بااشاره به حدیث پیامبر و آگاهی حضرت فاطمه زهرا (س) از وقایع روز عاشورا که فرزندش امام حسین (ع) بیان داشت: حضرت فاطمه زهرا (س) به پدر بزرگوار خود می گویندکه من در روز عاشور نیستم که برای حسینم گریه کنم آیا کسی هست برای فرزند من ماتم بگیرد و عزداری کند. فاطمه زهرا (س) قرار است روزی جبران کند وقتی کسی به زیارت و عزاداری فرزندش می پردازد ایشان آن فرد را به اسم پدرش نیز می شناسد روایت شده است که حضرت فاطمه زهرا (س) در روز قیام تا وقتی شیعیان حسین (ع) را با خود به بهشت نبرد وارد جنت نخواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) در روز قیامت برای عزاداران و گریه کننان فرزندش امام حسین (ع) شفاعت کرد.
حجت الاسلام خاموشی: فرهنگ عفاف و حجاب در بین زوار اربعین یک پیام است
در ادامه مراسم حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به سوال فردی از او درباره سند پیاده روی اربعین گفت: روایت بسیار زیادی در باب این سفر است که هر قدمی در جریان رسیدن به امام حسین (ع) برداشته می شود باعث غفران ذنوب و درج حسنات است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۰ میلیون نفر در روز اربعین زائر بودند گفت: امسال در ایامی قرار گرفته ایم که تکفیری های جنایت بسیار زیادی انجام داده اند خیلی ها به خاطر محب علی (ع) بودن کشته شدند اما پیش بینی شده است که امسال جمعیت حاضر در کربلا ده میلیون بیشتر از سال گذشته باشد
وی در ادامه بیان داشت: نکته ای که در این سفر بسیار حائز اهمیت است این است که نصف جمعیت حاضر در پیاده روی اربعین زن هستند اما جریان عفاف و حجاب را به خوبی در میان زوار امام حسین (ع) می بینیم.
حجت الاسلام خاموشی در ادامه افزود: ایثار ویژگی دیگری است که در بین زائران اربعین دیده می شود مردم سینی های بسیار سنگین را بر روی سر خود می گذارند تا زائران اباعبدالله را پذیرایی کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه فرهنگ بسیار عمیقی در پیاده روی اربعین نهادینه شده است تصریح کرد: حماسه اربعین حماسه اهل بیت حماسه تقریب است به همه شما توصیه می کنم که حتما در این مراسم شرکت کنید.
حجت الاسلام پناهیان: کار خوب به تحسین نیاز ندارد؛ شرمندگی؛ یکی از ویژگی های کار ارزشی است
همچنین در ادامه مراسم حجت الاسلام پناهیان کارشناس مسائل دینی با اشاره به مختصات کار خوب و اساس آن گفت: اینکه کار خوب چه کاری است و انسان در حد اعلا به درجه رضایت می رساند باید خیلی دقت کرد.
وی درادامه با اشاره به ویژگی های کار خود تصریح کرد: کار خوب کاری است که اولا انسان را به عنوان یک قطره به اقیانوس متصل کند و در بزرگ ترین کاری که در خلقت انجام شده شریک کند جز این احساس رضایت خوبی انسان ندارد کاری که هر چند کوچک باشد اما او را به اقیانوس عظیمی وصل می کند.
حجت الاسلام پناهیان در ادامه افزود: یکی دیگر از ویژگی های کار خوب این است که فرد با تمام وجود خود را هزینه کند و هر چه هم ضرر کرد قلبا راضی باشد و هر چه کارش زیبا باشد در انتها احساس شرمندگی کند.
کارشناس مسائل دینی در ادامه با اشاره به اینکه در کربلا با وجود کار عظیمی که صورت گرفت اما همه احساس شرمندگی کردند بیان داشت: فقط یک نفر شرمنده نرفت بلکه او شرمنده به کربلا برگشت و تمام فرزندان امام حسین (ع) آورد و حضرت زینب (س) بود کار خوب کاری است که انسان را شرمنده صاحب آن کند.
وی در ادامه عنوان کرد: کار خوب کار کف زدنی نیست وقتی کسی آن را تحسین کند دیگر تمام می شود کار برای امام حسین (ع) یک کار خوب و ارزشی است.
پناهیان در ادامه با اشاره به زیباترین لحظه زندگی انسان بیان داشت: زیباترین لحظه انسان زمانی است که به طور مستقیم کاری برای امام حسین (ع) انجام داده است.