توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 21324
چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۲۳
توجه اصلی نطق اوباما در سازمان ملل به ایران مربوط بود
پیش شرط های دوباره آمریکا برای ترک تخاصم با ایران/ استناد اوباما به فتوای هسته ای آیت الله خامنه ای
نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ساعتی پیش با سخنان بان کی مون، دبیرکل این سازمان آغاز شد.
پیش شرط های دوباره آمریکا برای ترک تخاصم با ایران/ استناد اوباما به فتوای هسته ای آیت الله خامنه ای
نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ساعتی پیش با سخنان بان کی مون، دبیرکل این سازمان آغاز شد.

به گزارش "رجانیوز" ، پس از بان کی مون این نوبت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بود که پشت تریبون قرار بگیرد و نظرات خود را درباره تحولات جهان بیان کند.



موضوع ایران، محور اظهارات رئیس جمهور آمریکا بود. تحولات سوریه، اوضاع مصر و رژیم صهیونیستی از دیگر موضوعاتی بود که اوباما درباره آن نظرات خود را را بیان کرد.

وی در بخشی از نطق خود با اشاره به موضوع هسته ای ایران گفت: آمریکا و ایران از سال 1979 تاکنون از یکدیگر جدا شده‌اند. این بی‌اعتمادی ریشه عمیقی دارد.

به نظر می رسد اشاره اوباما به پیروزی ملت ایران بر رژیم ستمشاهی در بهمن سال 1357 باشد.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت: "فکر نمی‌کنم که این تاریخچه دشوار یک شبه قابل رفع باشد. این بدگمانی‌ها بسیار عمیق و ریشه دار است اما اگر بتوانیم موضوع هسته‌ای ایران را رفع کنیم سپس به گام‌های بزرگتری که بر اساس احترام دو جانبه است منتهی می‌شود."

این اولین جمله شرطی اوباما درباره ایران بود.

دومین جمله شرطی اوباما درباره فعالیت هسته ای ایران بود.

رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: من برای رئیس‌جمهور روحانی نوشتم که ما می‌خواهیم این مسئله از طریق صلح‌آمیز رفع شود اما اجازه دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را نمی‌دهیم.

وی در ادامه بدون اشاره عذرخواهی از اقدامات آمریکا برای تغییر نظام جمهوری اسلامی گفت: ما به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم.

البته رئیس جمهور به این نکته اشاره نکرد که تاکنون تلاش های آمریکا برای تغییر رژیم ایران در سی و چهار سال گذشته بی نتیجه بوده است.

اظهارات صریح مقامات آمریکایی مبنی بر کمک به فتنه گران برای براندازی نظام در نتیجه اغتشاشات سال 88 و همچنین وضع تحریم های فلج کننده برای به آشوب کشاندن ایران از جمله تلاش های کاخ سفید برای تغییر نظام بود که با موفقیت همراه نبود.

اوباما در ادامه اظهارات خود به فتوای آیت‌الله خامنه‌‎ای علیه سلاح اتمی و سخنان حسن روحانی در مورد اهداف برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت که از این سخنان خشنود است، اما مبنای اصلی، عملکرد شفاف خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا سپس ابراز امیدواری کرد: مایه دلگرمی ماست که رئیس‌جمهور روحانی تصمیم گرفته رویکردی میانه‌رو اتخاذ کند. من به جان کری، وزیر خارجه آمریکا دستور می‌دهم که با قدرت‌های اروپایی در جهت یافتن یک راه‌حل برای ایران همکاری کند.

نکته قابل توجه اینکه جملات اوباما مشروط است، شرط هایی که به طرف مقایل یعنی ایران باز می گردد. اوباما اینگونه زیرکانه توپ را به زمین حسن روحانی انداخت.

این در حالی است که مقامات ایران تاکنون بارها ادعای کشورهای غربی مبنی بر تولید سلاح هسته‏ای را رد کرده‏اند.

حتی بازرسان بین المللی و نهادهای امنیتی ایالات متحده نیز در گزارش های خود مدرکی دال بر اراده ایران برای تولید سلاح هسته ای ارائه نکرده است.

جمهوری اسلامی معتقد است بر اساس اصول NPT ایران حق غنی سازی اورانیوم در چارچوب فعالیت های صلح آمیز را دارد، و بر همین اساس اورانیوم مورد نیاز خود را در تاسیسات هسته ای غنی سازی می کند.

با این حال مقامات غربی به ویژه آمریکا از موضوع هسته ای به عنوان اهرم فشاری به جمهوری اسلامی بهره می‏برند. در همین راستا ایالات متحده از سال گذشته برای تحت فشار گذاشتن مردم و تلاش برای به آشوب کشاندن ایران تحریم های فلج کننده را در دستور کار خود قرار داد. هر چند این تحریم ها اثرات منفی نیز برای اقتصاد ایران داشته است ولی هدف اصلی این تحریم ها با حضور گسترده مردم در انتخابات در نهایت محقق نشد.

در چنین شرایطی ادامه سیاست‏های تحریمی آمریکا بیش از آنکه در راستای منافع این کشور باشد به وجهه‏ی این کشور لطمه وارد می کند. به ویژه آنکه اقتصاد ایران نیز با اتکا به محصولات داخلی و دور زدن تحریم ها توانسته به پایداری نسبی دست پیدا کند.

جنگ، راهگشای بحران سوریه نیست

رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی دیگری از اظهارات خود به موضوع "سوریه" اشاره کرد.

وی بدون اشاره به کمک های تسلیحاتی آمریکا به تروریست های تکفیری گفت: آمریکا و دیگر کشورها تلاش کردند تا مخالفان میانه رو در سوریه را تقویت کنند اما گروه‌های افراطی نیز قدرت گرفتند.

اوباما اینگونه ادامه داد: در 21 آگوست، رژیم سوریه از سلاح‌های شیمایی استفاده کرد که به کشته شدن بیش از یک‌هزار نفر از جمله زنان و کودکان منتهی شد.

رئیس‌جمهور آمریکا سپس به درگیری‌ها در خاورمیانه و آفریقا پرداخت و گفت: چگونه ما باید به درگیری‌ها بین کشورها و درگیری های درونی در خاورمیانه و آفریقا پاسخ دهیم، در خصوص موضوع سوریه، معتقدیم که بعنوان یک نقطه آغازین، جامعه بین‌الملل باید برای سلاح‌های شیمیایی ممنوعیت به وجود آورد.

وی سپس ادامه داد: زمانیکه که تصمیم گرفتم که استفاده از زور در سوریه ضروری است، من خیلی سریع اقدام نکردم.

اوباما به سلاح‌های شیمیایی و قربانیان این حادثه اشاره کرد و گفت: یهودیان در اتاق‌های گاز قتل عام شدند. ده‌ها هزار ایرانی نیز آلوده شدند.

وی بدون توجه به اسناد موجود درباره بکارگیری تروریست‏ها از سلاح های شیمیایی گفت: شواهد واضح است که رژیم سوریه از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است، توهین به منطق بشری و این نهاد است که بگوییم که رژیم سوریه پشت حمله شیمیایی نبوده است. اوباما گفت: شورای امنیت سازمان ملل بدون تهدید نظامی معتبر علیه سوریه، هیچ گونه تمایلی برای اقدام عملی نشان نداد.

اوباما با بیان اینکه دولت سوریه با شمردن انبار تسلیحات شیمیایی اولین گام را برداشت اضافه کرد: هم‌اکنون باید شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه قاطعی صادر کند.

وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم در شورای امنیت سازمان ملل درباره این قطعنامه به توافق برسیم این نشان می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل نمی‌تواند حتی اساسی‌ترین قوانین بین‌الملل را اجرا کند. اگر ما موفق شویم، نشان می‌دهد که سلاح‌های شیمیایی جایگاهی در جامعه ما ندارد.

گفتنی است روسیه و چین با اشاره به رویکرد تروریست ها در مواجهه با حکومت بشار اسد مخالف تصویب قطعنامه‏ای در حمایت از جنگ افروزی هر چه بیشتر در سوریه هستند.

اوباما سپس درباره اقدام نظامی علیه سوریه گفت: فکر نمی‌کنم که اقدام نظامی توسط هرکسی در سوریه بتواند به صلح پایدار منتهی شود. ایده اینکه سوریه به وضعیت قبل از جنگ باز گردد یک آرزو و خیال است. زمان آن رسیده است که روسیه این مسئله را درک کند که حمایت از اسد به نتیجه کاملاً برعکسی که ما به دنبال آن هستیم منتهی می‌شود.

اوباما تأکید کرد: ما به تلاش و همکاری در مسیر سیاسی متعهد هستیم.

رئیس‌جمهور امریکا با بیان اینکه ما از مشارکت تمام کشورهایی که بتوانند به جنگ داخلی سوریه پایان دهند، استقبال می‌کنیم، در عین حال گفت: امروز من اعلام می‌کنم که آمریکا 340 میلیون دلار کمک بشردوستانه دیگر در اختیار سوریه قرار می‌دهد.



رجانیوز
Share/Save/Bookmark