کد مطلب: 31224
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۵
تشخيص بيماري جديد ، شبيه آلزايمر
محققان علوم پزشکی نوعی بیماری عصبی را تشخیص داده اند که شبیه آلزایمر است.
به گزارش خط نیوز ؛ دانشمندان می گویند در این بیماری که تائوپاتی اولیه مرتبط با سن یا بیماری پارت PART نامیده می شود شخص همچون بیماران آلزایمری ، قدرت شناخت و حافظه را به تدریج از دست می دهد ولی بر خلاف آلزایمر ، در این بیماران ، پلاک های آمیلوئیدی مشاهده نمی شود.
دکتر پیتر نلسون و همکارانش در دانشگاه کنتاکی می گویند برای تشخیص بیماری آلزایمر ، وجود دو ویژگی لازم است : وجود پلاک های آمیلوئیدی در مغز و نیز وجود ساختاری در مغز ، موسوم به ترکیبات نوروفیبریلاری فشرده که به طور مخفف به آنها تائو می گویند.
محققان می گویند با کالبد شکافی مغز مبتلایان به بیماری پارت، تفاوت بین مبتلایان به پارت و آلزایمر را تشخیص داده اند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.