به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، نجفقلی حبیبی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه آرمان در رابطه با علت رای نیاوردن محمود نیلی احمدآبادی و وضعیت فعلی وزارت علوم ابراز عقیده کرد: به نظر من صلاحیت و شایستگی افراد در زمینه مدیریت وزارت علوم مطرح نبوده و تمام اتفاقاتی که تاکنون رخ داده جنبه سیاسی، جریانی و جناحی داشته است. اینکه برخی، شخصیتهایی مانند آقای توفیقی و میلیمنفرد را منتسب به حوادث سال ۸۸ میکنند جای تأمل دارد.
وی با بیان اینکه بنده چنین رویکردی را صحیح نمیدانم، ادامه داد: هیچکدام از این افراد در حوادث انتخابات سال ۸۸ نقشی نداشتند و پس از فصلالخطاب مقام معظم رهبری هیچ اقدام غیرقانونی انجام ندادند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ارزیابی خود از وزیر سابق علوم و وزرای پیشنهادی این وزارتخانه اظهار داشت: در مورد آقای فرجیدانا هم باید عنوان کنم خیلی حیف شد که با مستمسک قرار دادن مسائلی مانند حوادث سال ۸۸ مردم و جامعه دانشگاهی از وجود چنین شخصیت علمی و دانشمندی محروم شدند. شرایط آقای نیلی احمدآبادی هم با آن همه سابقه علمی و تحقیقاتی به همین شکل بود.در مورد آقای نیلی حتی بحث حوادث سال ۸۸ هم وجود نداشت.
حبیبی با بیان اینکه همه ما مکلفیم به رأی مجلس احترام بگذاریم و از آن تمکین کنیم، تصریح کرد: در نتیجه این اتفاقات، متأسفانه دانشگاههای کشور بهعنوان مغز متفکر و موتور تولید علم کشور مورد بیمهری قرار گرفته است.دانشگاههای کشور در طول یک سال و چند ماه گذشته از یک مدیریت متزلزل برخوردار بوده است. مدیریت متزلزل نمیتواند برای آینده خوب برنامهریزی کند.
وی افزود: این مدیریت متزلزل خسارت غیرقابل جبرانی را به دانشگاههای کشور میزند که در کوتاهمدت و میانمدت بهراحتی قابل جبران نیست. بسیاری از تحقیقات ما در این مدت باید سامان پیدا میکرد که نکرده است؛ سرانجام خیلی از استخدامها باید مشخص میشد که نشده و از همه مهمتر اینکه وزارتخانه علوم در زمان اختصاص بودجه به وزارتخانهها، بدون وزیر است که این کار را برای این وزارتخانه در برنامهریزیهای خود بسیار مشکل میکند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه خسارت سختی به وزارت علوم وارد شده و مسئولیت آن هم متوجه کسانی است که مسبب چنین وضعیتی بودهاند، گفت: ما باید به رأی مجلس احترام بگذاریم اما حق هم داریم نسبت به این مساله انتقاد کنیم. انتقاد ما هم به این جهت است که چرا برای یکسری مسائل که هنوز در صحت و سقم آنها تردید وجود دارد، مجموعه بزرگی مانند وزارت علوم باید تا به این اندازه آسیب ببیند.
حبیبی با تاکید بر اینکه این مسائل تحتتأثیر مسائل سیاسی و جریانی رخ داده است، خاطرنشان کرد: در این نوع رفتارها نگاه کارشناسی و آیندهنگری مشاهده نمیشود. تمام این مسائل برای مخالفت و کارشکنی در کار دولت و با یک دید کاملا سیاسی رخ داده است.
وی در ادامه این گفتوگو در ارزیابی خود از صحبتهای هاشمیرفسنجانی مبنی بر اینکه «اگر عدهای ناصالح برای ریاست خبرگان کاندیدا شوند من هم کاندیدا میشوم.» اظهار داشت: آیتالله هاشمی از دلسوزان نظام و رهبری هستند و به همین دلیل احساس کردهاند که باید نسبت به ریاست خبرگان حساسیت داشته باشند. جایگاه مجلس خبرگان و ریاست آن جایگاه بزرگ و تأثیرگذاری در کشور است.کسی باید برای این جایگاه کاندیدا شود که بتواند از نظام، ولایت فقیه و شأنیت این مجلس دفاع کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: اگر فرض را بر این بگذاریم که ما برای یک کار بزرگ یک شخص کوچک را درنظر بگیریم، حتی اگر این شخص انسان قابل و مثبتی باشد همین که برای این کار کوچک است شأنیت این کار را پایین میآورد. آقای هاشمی شخص امتحان پسداده و دلسوز همیشگی نظام بوده و هستند و سالها بر مجلس خبرگان ریاست کردهاند؛ در نتیجه وجود ایشان میتواند شأن این مجلس را حفظ کند و بلکه بر آن بیفزاید.
حبیبی با انتقاد از سیاستداخلی در دوره ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، در بیان انتظارات اصلاحطلبان از روحانی تصریح کرد: با روی کار آمدن آقای روحانی امید میرفت که ایشان در جهت تقویت جامعه مدنی و تقویت احزاب فعالیت چشمگیری داشته باشد. روحیه آقای روحانی به شکلی است که احترام زیادی برای خردجمعی و مشورت قائل هستند. آقای روحانی بیش از هر کسی به این نکته آگاهی دارد که کشور حتما باید با فضای باز مدنی به مسیر خود ادامه بدهد.
وی افزود: آقای روحانی از چهرههای انقلابی و از سابقون قوم هستند که همواره طرفدار فضای باز سیاسی و جامعه مدنی پویا و فعال بودهاند. با این وجود موانع مهمی در جلوی کار ایشان قرار دارد که ایشان باید به صورت جدی به این موانع توجه داشته باشد. فعالان سیاسی ما هم نباید مانند یک تپه شن و ماسه باشند که با هر بادی به این طرف و آن طرف حرکت کنند؛ بلکه باید مستقل و اندیشمند باشند تا فضای سیاسی کشور روزبهروز رو به پیشرفت بیشتر حرکت کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه دولت روحانی تاکنون در زمینه جامعه مدنی تلاشهایی را انجام داده است، ابراز عقیده کرد: کیفیت و عملکرد مطبوعات بهتر از گذشته شده و همایشها و سخنرانیهای سیاسی بیشتری در کشور برگزار میشود اما به نظر من دولت باید در زمینه احزاب تلاش و دقت بیشتری از خود نشان بدهد. آقای روحانی بهدلیل اینکه مشکلات اقتصادی کشور بسیار زیاد است بیشتر انرژی خود را برای حل مشکلات اقتصادی گذاشته و کمتر به مسائل احزاب و جامعه مدنی پرداخته است.
حبیبی با ابراز نسبت به اینکه روحانی نگاه جدیتری به جامعه مدنی و احزاب داشته باشد، خاطرنشان کرد: به هر حال درآینده از ایشان هم مانند روسای جمهور قبلی کارنامهای برجای خواهد ماند؛ ما دوست نداریم آیندگان با نگاه انتقادی به عملکرد دولت آقای روحانی نگاه کنند و از عملکرد ایشان در زمینه جامعه مدنی و احزاب گلایه داشته باشند.