کد مطلب: 64010
چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۸
روزگار ناخوش کسبوکارها پس از شیوع کرونا / واحدهای تولیدی همچنان در انتظار تسهیلات
واحدها و کارگاههای تولیدی و کسبوکارهای استان کرمانشاه بهدلیل شیوع کرونا بیش از گذشته با مشکلات اقتصادی مواجه و در انتظار تسهیلات دولت هستند.
به گزارش خط نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، شیوع کرونا خسارت زیادی به کسبوکارها و واحدهای تولیدی وارد کرد و در این میان واحدهای تولیدی استان کرمانشاه که پیش از شیوع کرونا نیز حال و روز مساعدی نداشتند با بروز این بیماری حال آنها بدتر شد.
هرچند با کاهش تقاضا تمام جامعه از وضعیت جدید متأثر شدند اما در این میان دهکهای پایین جامعه و گروههای آسیبپذیر و کمدرآمد که تحت پوشش بیمه نیز نیستند بیش از سایرین تحت تأثیر رکود ناشی از شیوع کرونا قرار گرفتند.
چنانچه تسهیلاتی بدون سختگیریهای گذشته به واحدهای اقتصادی پرداخت شود این واحدها جان تازهای به خود میگیرند و اکنون نقش مسئولان نمایان میشود که چگونه حق به حقدار میرسد و از سرازیر شدن سهم استان به دیگر استانها بهدلیل تأخیر در پرداخت تسهیلات جلوگیری شود.
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه درباره مشاغل زیاندیده ناشی از شیوع کرونا گفت: 11 هزار نفر متقاضی بیمه بیکاری هستند اما متأسفانه از این تعداد 7500 نفر بیمه دارند و این بیمه بیکاری تنها به بیمهشدگان تعلق میگیرد.
وی با اشاره به این نقص که تعدادی از کارگران یک واحد بیمه شده و تعدادی نیز بیمه نشدهاند عنوان کرد: مدیرکل تأمین اجتماعی بهطور جدی باید پیگیر این مشکل باشد و تعداد بیمهشدگان در استان نسبت به میانگین کشوری بسیار کمتر است.
بازوند با بیان اینکه 680 میلیارد تومان از ابتدای تیر ماه و بهمدت دو ماه تسهیلاتی با نرخ 12 درصد و سه ماه تنفس بین واحدهای اقتصادی توزیع میشود گفت: این اعتبارات برای توسعه واحد نیست بلکه برای حقوق و دستمزد و هزینههای جاری است و شامل حال تمام کسبوکارهای دارای بیمه میشود.
این درحالی است که کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه میگوید: براساس برآوردی جامع کرونا 2000 میلیارد تومان به استان خسارت وارد و 20 هزار نفر را نیز بیکار کرده است.
شرط پرداخت تسهیلات کرونا عدماستفاده از بیمه بیکاری است
داوود یاوری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: با هدف صیانت از نیروی کار و شاغلان در 14 رسته آسیبدیده مصوب ستاد ملی کرونا 680 میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلاتی با نرخ سود 12 درصد و تنفس سهماهه برای کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: مبنای شناسایی واحدها کد کارگاهی و لیست تأمین اجتماعی است که در بانک اطلاعاتی سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد.
یاوری گفت: برای مدیران این واحدهای کسبوکار پیامکهایی ارسال شده و آنها براساس این پیامک در سامانه کارا ثبتنام میکنند و اطلاعات آنها بهصورت سیستمی بررسی میشود و با ارسال پیامک پذیرش به مؤسسه اعتباری ارجاع داده میشوند.
وی با تصریح به اینکه این اعتبارات باید تا پایان خرداد ماه جذب شود افزود: تنها شرط پرداخت این تسهیلات این است که براساس معدل سهماهه آخر لیست تأمین اجتماعی نیروی کار خود را حفظ کرده باشند و از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند.