توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 65479
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۳
خاموشی قلب تپنده شهر کرمانشاه برای نبرد با ویروسی مرگبار
خاموشی قلب تپنده شهر کرمانشاه برای نبرد با ویروسی مرگبار
از آنجا که کرونا با هم‌ قدم‌شدن با عابران و شهروندان در معابر شهر، سلامت عمومی را در معرض خطر قرار داده بازاریان و اصناف غیرضروری کرمانشاه با تعطیلی مکان کسب خود، به نبرد با این ویروس مهلک شتافته‌اند.

با تعطیلی بازار به دنبال اجرای محدودیت های جدید کرونایی و تعطیلی مشاغل غیرضروری(گروه های شغلی ۲، ۳ و ۴) در شهرهای قرمز، جنب و جوش و تردد چندانی در معابر و خیابان های اصلی شهر کرمانشاه دیده نمی شود و باز هم بازاریان با پایین کشیدن کرکره و درب مغازه های خود به نبرد با ویروسی مهلک و زیانبار رفته اند.

نزدیک به ۷۰ هزار واحد صنفی در کرمانشاه وجود دارد که بخش عمده این واحدها جزو مشاغل غیرضروری هستند و باید فعالیت خود را در این ۲ هفته تعطیل کنند.

در اولین روز از اجرای طرح محدودیت­‌های کرونایی بیش از ۹۰ درصد از مشاغل، اصناف و کسبه همکاری لازم را در این خصوص داشته­‌اند که این گویای مشارکت بازاریان برای موفقیت هرچه بهتر این طرح است.

از سوی دیگر این تعطیلی ۲ هفته ای بی شک بر معیشت و وضعیت اقتصادی بازاریان تاثیرگذار است و باید طرح های حمایتی برای قشری که همواره در همه لحظات حساس ملی در صحنه حضور داشته اند در نظر گرفته شود.
همکاری ۹۰ درصدی بازاریان در اجرای طرح
از همین رو کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، به همکاری بالای اصناف و بازاریان شهر برای تعطیلی مغازه ها در روزی که گذشت خبر داد و گفت: بیش از ۹۰ درصد از مردم، اصناف و بازاریان با ما همکاری لازم را داشته­‌اند.

بهمن خدادادیان ادامه داد: از مردم درخواست داریم که دولت و خدمتگزاران خود را با همکاری لازم در اجرای این طرح حمایت کنند تا زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ از بین برده شود و شاهد سیر نزولی تعداد مبتلایان به این بیماری باشیم.

وی ضمن اعلام رضایت از همکاری مردم و اصناف گفت: به دنبال هماهنگی که با فرماندار کرمانشاه داشتیم تدابیری در خصوص برخورد با افراد متخلف نیز در نظر گرفته شده است.

دستفروشان بی اعتنا به محدودیت ها

خدادادیان درخصوص تخلفات دیده شده اظهار داشت: برخی از دستفروش­ان و دکه­‌های جگرکی نزدیک میدان میوه و تره‌­بار، انتهای شهرک آبادانی و مسکن و جگرکی های ابتدای شهرک الهیه به رعایت محدودیت های جدید پایبند نبودند که در خصوص لزوم رعایت و اجرای طرح به آنها تذکراتی داده شد.

خدادادیان گفت: اصناف و کسبه‌­ای که همکاری لازم را در اجرای این طرح نداشته باشند برای آنها پرونده تشکیل می­‌شود و به تعزیرات حکومتی ارجاع داده خواهد شد تا تصمیمات قانونی برای این افراد اتخاذ شود.

این کارشناس مسوول مرکز بهداشت کرمانشاه گفت: با وجود تذکرات فراوان و توصیه­‌های بسیار مبنی بر برگزار نکردن مراسم و دورهمی­‌ها بازهم تعدادی از افراد اقدام به برگزاری مراسم در تالارها می­‌کنند که ضمن هماهنگی با مقام قضایی، علاوه بر صاحبان تالار، علیه برگزارکنندگان و بانیان آیین‌ها نیز اعلام جرم و طرح شکایت صورت خواهد گرفت.
به گفته وی، این افراد با برگزاری مراسم سلامت افراد جامعه را به خطر می­اندازند و بدون شک با این گونه افراد برخورد قانونی صورت می‌­گیرد.

چه تعداد واحدصنفی به فعالیت ادامه می دهند؟

در ادامه رییس اتاق اصناف کرمانشاه به ایرنا گفت: با همکاری بسیار خوب اصناف در ۲ روز اجرای اعمال محدودیت ها روبه رو شدیم و امیدواریم بازاریان فهیم کرمانشاه این حرکت را در روزهای آتی ادامه دهند.

رضا سلیم ساسانی اظهارداشت: یک هزار و ۴۰۰ واحد صنفی استان که شامل واحدهای خدماتی می شود با وجود اعمال محدودیت ها همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

مشاغل فاقد مجوز همچنان به رعایت محدودیت ها بی خیال هستند

در ادامه رییس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، گفت: بسیاری از اصناف، کسبه و بازاریان کرمانشاه در خصوص اجرای محدودیت­‌ها همکاری لازم را انجام داده‌­اند و تعداد محدودی که در دسته خدمات رسان و گروه یک هستند به فعالیت خود ادامه می‌­دهند.

رامین پهلوانی گفت: باوجود همکاری بیش از ۹۵ درصدی اصناف و بازاریان کرمانشاه در اجرای طرح محدودیت­‌های کرونایی در قسمت­‌هایی از کرمانشاه مانند شهرک‌­های آبادانی و مسکن، الهیه، جعفرآباد، دولت آباد و خیابان­‌های وزیری و رشیدی نیز شاهد رعایت نکردن و همکاری برخی افراد، بازاریان و کسبه هستیم.

وی گفت: در طول دوره ۲ هفته‌­ای این طرح مشاغل گروه یک به فعالیت خود ادامه می‌­دهند اما مشاغل گروه‌­های ۲ و ۳ و ۴ به طور کامل تا پایان زمان طرح تعطیل خواهند بود.

پهلوانی ضمن قدردانی از اصناف و بازاریانی که همکاری لازم را در اجرای این طرح داشته‌­اند، گفت: اتاق اصناف موارد لازم را به اتحادیه‌­ها اعلام کرده و هر اتحادیه هم به روش های مختلف از جمله ارسال پیامک به زیرمجموعه‌­های خود اطلاع رسانی لازم را انجام داده‌­اند.

به گفته پهلوانی، اما مواردی که همکاری و رعایت نکرده‌­اند مشاغل فاقد مجوز فعالیت هستند چون اتحادیه­‌ها اطلاعاتی از اینها در دست ندارند.

این مسوول در خصوص ادامه همکاری مردم و قشرهای مختلف گفت: با توجه استقبال، همکاری خودجوش و همچنین همدلی مردم که در روز اول اجرای این طرح شاهد آن بودیم، امید است که با توکل برخدا همه قشرهای مردم برای از بین بردن کامل زنجیره انتقال این ویروس همکاری کنند.

پهلوانی گفت: همکاری نکردن توسط برخی از افراد و کسبه به دلیل شرایط و مشکلات اقتصادی است که افراد با آن روبرو هستند و از دولت و مسوولان تقاضا داریم برای کسبه و بازاریان و همچنین افرادی که برای تامین مایحتاج اولیه و روزانه خانواده‌ایشان با مشکل مواجه شده‌­اند تمهیدات و تدابیری اتخاذ نمایند تا بتوانیم از این بحران خارج شویم.

گزارش از زهره کریم زاده
Share/Save/Bookmark