توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 31115
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۸
جهانگیری در بازدید از دستاوردهای جهاد دانشگاهی:
سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی در بودجه سال آینده گنجانده شده است
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی در بودجه سال آینده اثرگذار شده است، گفت: این سیاست‌ها در بودجه سال ۹۴ و برنامه ششم نیز خود را نشان خواهد داد که شاهد آثار مثبت آن خواهیم بود.
سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی در بودجه سال آینده گنجانده شده است
به گزارش خبرگزاری خط نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم بازدید از دستاوردهای جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی، غیردولتی، عمومی و دانش‌بنیان است که تاکنون عملکرد موفقی داشته است، گفت: مهم‌ترین ویژگی جهاد دانشگاهی این است که شعار ما می‌توانیم که شعار اصلی امام خمینی(ره) بود را زنده کرد و چه در دوران جنگ و چه پس از آن این شعار در عملکرد جهاد دانشگاهی متبلور بوده است.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه باعث شد که اقتصاد کشور به وضعیت ناگواری برسد و فشارهای زیادی بر مردم وارد شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید براینکه دولت تلاش جدی دارد تا تحریم‌های ظالمانه را از پیش رو بردارد، اظهار امیدواری کرد با کشورهای ۱+۵ به توافق و نتایج مطلوب برسیم.

جهانگیری افزود: البته دولت برای ادامه تحریم‌ها نیز برنامه‌ریزی کرده و چنانچه شرایط سخت‌تر شود و تحریم‌ها اضافه شوند نیز پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است.

وی گفت: دولت همزمان با تلاش برای رفع تحریم‌ها، تلاش کرده قطار اقتصادی کشور در مسیر صحیح قرار گیرد و هم در بخش کنترل شاخص‌های اقتصاد نظیر تورم و رکود و هم در بخش فعال نمودن تولید داخلی و رفع موانع پیش روی آن جهت‌گیری‌های دراز مدتی دارد که آثار آن در برنامه‌های توسعه و به خصوص برنامه ششم توسعه آشکار خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: روز گذشته در جلسه شورای عالی اداری نیز با دستور رئیس‌جمهور موضوع احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص آن تصمیم‌گیری شد تا این سازمان بتواند نظام برنامه‌ریزی و چرخه مدیریتی کشور را هدایت کند.

جهانگیری با تأکید بر اینکه دولت برای پیشبرد اهداف خود هم برنامه بلندمدت و هم برنامه‌های کوتاه مدت دارد، افزود: در همین مقطع سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که جهت‌گیری بسیار روشنی دارد به کمک دولت آمد و معتقد هستیم که مجموعه این سیاست‌ها می‌تواند اقتصاد ایران را به شکوفایی برساند.

وی اضافه کرد: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دو جهت‌گیری اصلی دارد که یکی تکیه بر ظرفیت‌های داخلی کشور و سرمایه‌های انسانی است و دیگری برون‌گرایی که به معنای تعامل با دنیا، انتقال تکنولوژی، صادرات و استفاده از سرمایه‌های کشورهای خارجی می‌باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: چنین اقتصادی مسیر توسعه را می‌پیماید و به گونه‌ای مقاوم می‌شود که تکانه‌های خارجی نتواند به آن آسیب وارد کند.

جهانگیری با اشاره به اینکه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در بودجه سال ۹۳ اثرگذار شد، گفت: این سیاست‌ها در بودجه سال ۹۴ و برنامه ششم نیز خود را نشان خواهد داد که شاهد آثار مثبت آن خواهیم بود.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی مسئله‌محور، خاطرنشان کرد: در این نوع برنامه‌ریزی باید مسائل اصلی و مهم کشور مشخص شود و برای رفع این مسائل برنامه‌ریزی جامع انجام گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور از مشکل بیکاری به عنوان یکی از مسائل جدی و دغدغه‌های کشور نام برد و افزود: در برنامه‌ریزی مسئله‌محور باید چگونگی استفاده از فرصت‌ها در جهت رفع مشکلات و شکوفایی را مدنظر قرار دهیم.

جهانگیری از مشکل کمبود آب به عنوان یکی دیگر از تنگناهای جدی کشور نام برد و تصریح کرد: متأسفانه کشور ما با بحران آب روبروست و باید در برنامه‌های خود موضوع بهره‌وری از آب و میزان سهم کشاورزی و صنعت از آب را مشخص کنیم که لازم است در برنامه ششم توسعه به این موضوع به طور جدی پرداخته شود.

وی با انتقاد از برخی افراد که بدون اطلاع از مسائل، سخنانی را بر زبان می‌آورند، تأکید کرد: متأسفانه برخی رسانه‌ها نیز با اهداف مختلف این سخنان را منتشر می‌کنند و موجب انتشار اخبار غلط در جامعه و اذهان عمومی می‌شوند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سخنان اخیر برخی افراد درباره اینکه رئیس‌جمهور در سفر به استان خوزستان وعده‌ای برای کشت ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی این استان به مردم داده و به آن عمل نکرده است، گفت: ایجاد شبکه‌های آبیاری برای این اراضی مربوط به سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۷ است که تا سال ۹۱ تنها ۷۵ هزار هکتار از این اراضی آماده و به مردم واگذار شده بود اما در دولت یازدهم و در همین مدت کوتاه پس از سفر رئیس‌جمهور به خوزستان و دستور وی برای اختصاص اعتبار، تاکنون قرارداد ۲۴۰ هزار هکتار از این اراضی منعقد شده و هر ماه مقداری از آن به مردم تحویل می‌شود.

جهانگیری تصریح کرد: متأسفانه عده‌ای نامه سرگشاده به رئیس‌جمهور می‌نویسند که چرا به وعده‌ای که دادید عمل نکردید و سعی می‌کنند با جعل برخی خبرها مردم را که از جزئیات مطلع نیستند، نگران سازند.

وی در بخش دیگری ازسخنانش یکی از اصلی‌ترین جهت‌گیری‌های اقتصاد ایران را کاهش اتکا به منابع نفتی عنوان و تأکید کرد: تنها چیزی که می‌تواند جایگزین نفت باشد علم و فناوری و اقتصاد متکی به دانش است، زیرا منابع طبیعی سرانجام روزی به اتمام می‌رسد اما اقتصاد باید به چیزی متکی باشد که پایان‌ناپذیر است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه علم و فناوری باید به جهت‌گیری اصلی کشور تبدیل شود، از جهاد دانشگاهی خواست تا نهایی شدن برنامه ششم توسعه، برنامه‌ریزی خود را برای توسعه علم و فناوری تدوین کند.

جهانگیری با بیان اینکه مهم‌ترین نقش جهاد دانشگاهی نقش واسط میان دانشگاه و نیازهای جامعه است، گفت: جهاد دانشگاهی در حقیقت، نقش میانجی میان دانشگاه، دولت و جامعه را ایفا می‌کند، به گونه‌ای که هم دولت خود را در جهاد دانشگاهی سهیم می‌داند و هم دانشگاه‌ها و جامعه در آن حضور دارند.

وی با اشاره به عملکرد موفق جهاد دانشگاهی در بخش‌های مختلف در سالیان گذشته، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی توانست در زمینه‌های مختلف مانند صنایع الکترونیک و صنایع نفتی دست به اقداماتی بزند که شاید تصور می‌شد قادر به انجام آنها نیستیم.

معاون اول رئیس‌جمهور، مهم‌ترین رسالت در توسعه علم و فناوری را تکمیل زنجیره‌ تبدیل ایده به ثروت و تجاری‌سازی تولیدات دانست و تأکید کرد: بازارهای بزرگی برای تولیدات علم و فناوری در اطراف ما وجود دارد که باید از این فرصت‌ها نهایت استفاده و بهره‌برداری را داشته باشیم.

جهانگیری با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با دو مسئله مهم روبروست، افزود: یکی از موضوعات، مسئله بودجه است که جهاد دانشگاهی به دلیل آنکه به بودجه دولت وابسته است، در بحران‌های مالی دولت از آن متأثر شده و بودجه کمتری دریافت می‌کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: موضوع دیگر، مأموریت و هویت سازمانی جهاد دانشگاهی است که امروز برای خود، کارها و برنامه‌های متعددی در بخش‌های مختلف همچون آموزش، توسعه، پژوهش، تولید و غیره تعریف کرده و لازم است که جهاد دانشگاهی مأموریت خود را بار دیگر تعریف کند و با توجه به نقش واسطه میان صنعت و دانشگاه، مأموریت‌های تازه‌ای برای خود در نظر گیرد.
Share/Save/Bookmark