به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، "فدریکا موگرینی" مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، "کاترین اشتون" را به عنوان مشاور ویژه خود در تسهیل مذاکرات اتمی با ایران منصوب کرده است.
در همین حال قرار شده است که از این پس در نشست وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۵، خانم موگرینی حضور داشته باشد.
پیش از این خانم اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاون اول رئیس کمیسیون اروپا بود تا اینکه در ۳۰ اوت، ۸ شهریور امسال، رهبران کشورهای اروپایی خانم موگرینی را به این سمت انتخاب کردند.
با این حال در ماههای پس از این انتصاب هم کاترین اشتون همچنان به عنوان هماهنگکننده کشورهای ۱+۵ در مذاکره با ایران حضور داشت.
اتحادیه اروپا روز ۵ دسامبر، ۱۴ آذر، اعلام کرد که با توجه به تمدید ضربالاجل مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی و "برای اطمینان از حفظ پیوستگی این مذاکرات که به توجه تماموقت نیاز دارد"، خانم اشتون این مذاکرات را هماهنگ میکند و در این باره به مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارش میدهد.
طبق این اطلاعیه، در مواقعی که وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ با همتای ایرانی خود دیدار میکنند، فدریکا موگرینی حضور خواهد داشت.
دو هفته پیش مهلت گفتوگوهای هستهای ایران و شش قدرت جهانی برای هفت ماه تمدید شد.
ایران و آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه و آلمان، یک سال پیش توافق کرده بودند که برای رسیدن به یک توافق فراگیر و پایدار، شش ماه مذاکره کنند.
آن مهلت یک بار برای چهار ماه تمدید شد اما هفت کشور تا پایان مهلت دوم هم نتوانستند به نتیجه برسند و آن راتا اول ژوئیه ۲۰۱۵ (۱۰ تیر ۱۳۹۴) تمدید کردند.
کاترین اشتون در جمع وزرای خارجه ایران و ۱+۵ در مذاکرات وین، دسامبر ۲۰۱۴ - قرار شده است خانم موگرینی در چنین دیدارهایی حضور داشته باشد.
خانم موگرینی، ۴۱ ساله، از هفت ماه پیش از انتخاب به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر امور خارجه ایتالیا بود.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ابراز امیدواری کرده است که انتخاب خانم موگرینی، "باعث بهبود روابط ایران و اروپا شود."
در ماههای اخیر در هیئت مذاکرهکننده آمریکا نیز دو چهره مهم از سمت خود کناره گرفتهاند اما همچنان قرار است در جریان گفتوگوهای اتمی با ایران، به عنوان مشاور در این باره با دولت ایالات متحده همکاری کنند.
ویلیام برنز، قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا و جیک سالیوان، از مشاوران کاخ سفید در حوزه امنیت ملی، در مذاکرات پنهانی اولیه با ایران در زمستان دو سال پیش نقش مهمی داشتند؛ مذاکراتی که به گفته ناظران، مقدمه بهبود مذاکرات اتمی ایران و ۱+۵ و نهایتا توافق اولیه در ژنو شد.