عبدالرضا مصری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر آمریکا به سوریه حمله کند، متضرر خواهد شد، اظهار داشت: قاعدتا طرح آمریکا برای حمله به سوریه مخالفان و موافقانی در دنیا دارد که موافقان بسیار محدود و مخالفان بسیار گسترده هستند.
وی ادامه داد: عموم موافقان از دولتمردان خودفروخته و عموم مخالفان هم از مردم دنیا هستند، لذا اولین ضرر و زیانی که آمریکا از این حمله میبیند، انزجار و تنفر عمومی در دنیا از این کشور است، چرا که ثابت شده در جنگهای قبلی آمریکا بهانههایی واهی داشته و به مردم دروغ گفته است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اظهارات پوتین رئیس جمهور روسیه در مورد دروغگوییهای جانکری وزیر خارجه آمریکا گفت: در چند سال گذشته تا حالا روسیه با این صراحت در مقابل اظهارات یک مقام آمریکایی واکنش نشان نداده بود. هم اکنون سیاستمداران آمریکایی متهم به دروغگویی هستند و قصد دارند همان کاری که در مقابل عراق انجام دادند در سوریه نیز انجام دهند. لذا نخستین بحث این است که حمله به سوریه برای آمریکا انزجار و تنفر عمومی ایجاد میکند.
مصری با بیان اینکه آمریکا به دلیل سرپوش گذاشتن به رسواییهایی که در ارتباط با جاسوسی در کشورهای مختلف خصوصا کشورهای آمریکای جنوبی انجام داده بود، میخواست ذهن مردم دنیا را به نقطه دیگری معطوف کند که همه را تحت تاثیر قرار دهد، یادآور شد: لذا آمریکا بحث حمله به سوریه را مطرح کرد که این نقشه هم نگرفت و روسای جمهور برزیل، اکوادور، مکزیک و کشورهای دیگر به این موضوع عکسالعمل نشان داده و آن خبر هنوز برای کشورهای آمریکای جنوبی حائز اهمیت است و آمریکا از این منظر نیز متضرر خواهد شد.
وی با اشاره به در تیررس بودن همپیمان آمریکا از جانب سوریه تاکید کرد: مسئله دیگر این است که همپیمان اصلی آمریکا یعنی اسرائیل در تیررس سوریه قرار دارد و قطعا اگر هدف آمریکا حفظ رژیم صهونیستی است، این رژیم آسیبپذیرتر خواهد شد و آمریکا باز هم ضرر میکند. البته این ممکن است به نفع دنیای آزاد و دنیای اسلام باشد، اما قطعا ضرر آمریکا را در پی دارد. چرا که سوریه نیز بیکار نخواهد نشست و اگر آمریکا نقطهای را مورد هدف قرار دهد، سوریه نیز نقطهای را خواهد زد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه روسیه اعلام کرده اگر سیاست آمریکا ادامه یابد، برخی سلاحها مانند S300 را در اختیار کشورهای دیگر قرار میدهد، افزود: این اظهارات روسیه نیز تهدیدی است که برخی از اهداف آمریکا را مورد هجوم قرار دهد و باز هم سیاست آمریکا ضرر خواهد دید. همچنین مشاهده کردیم که پارلمان انگلیس در مقابل آمریکا برای نخستین بار ایستاد. بسیاری از کشورها با آمریکا همراهی نکرده و حاضر نیستند در جنگ دیگری شرکت کنند.
مصری تاکید کرد: تازه هنوز جنگی صورت نگرفته است و اگر بخواهد جنگی در سوریه صورت بگیرد، جنگ جنایاتی را در پی دارد و آن جنایات نیز انزجار جهانی را علیه آمریکا بیشتر خواهد کرد و در آن صورت شهروندان آمریکایی آسایش و آرامش را در دیگر کشورها نخواهند داشت و آمریکا منزوی میشود.
وی با بیان اینکه آمریکا باید برای عملی کردن طرح خود در مورد حمله به سوریه همه چیز را بسنجد، گفت: متاسفانه در این قضایا هزینههای جنگ را کشورهای مرتجع منطقه میخواهند بدهند و چون آمریکا بحران مالی دارد، لذا میخواهد ارتش و سلاح خود را از جیب کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات و قطر تامین کند. قطعا مردم آن کشورها تحمل نخواهند کرد و ممکن است سرنوشت کشورهای انقلابی گریبان آنها را به خاطر نوکری بیشتر برای آمریکا بگیرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: در مجموع مضرات حمله به سوریه برای آمریکا بیشتر از مقدار دلاری است که از طریق عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات گیرش میآید.
مصری با اشاره به اینکه بیداری اسلامی فراموش شدنی نیست و بیداری اسلامی با سرکوب دو معنای متفاوت میدهد، اظهار داشت: اگر جایی دچار سرکوب شد، معنی آن این نیست که بیداری از بین رفته است.
وی ادامه داد: در زمان شاه همه تصور میکردند انقلابها دیگر اثری نخواهد داشت و قشر متدین انقلابی کنار رفته و مردم هیچ گرایشی ندارند. در صورتی که بیداری از دل مردم رشد میکرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: امروز در مورد مصر شاهد سرکوب هستیم. سرکوب با بیداری اسلامی این تفاوت را دارد که سرکوب ممکن است از طرف دولتها صورت بگیرد اما بیداری اسلامی از طریق ملتها است. امروز مصر به خواب نرفته، ولی سرکوب صورت میگیرد و سرکوب نیز برای کوتاهمدت ممکن است در عدم انعکاس بیداری اسلامی اثرگذار باشد، اما در بلندمدت جواب نمیدهد.
مصری یادآور شد: قطعا اگر آنها احساس خطر نمیکردند، کودتای نظامی در مصر به راه نمیانداختند و آنها شاهد بیداری اسلامی بودند که شروع به سرکوب انقلاب مصر کردند. گرچه انقلاب مصر سرکوب نخواهد شد و فقط یک مدتی آتش زیر خاکستر خواهد ماند.
وی با بیان اینکه نباید بیداری اسلامی قشری، طایفهای و حزبی صورت بگیرد، ادامه داد: این درسی برای سردمداران و رهبران مردم است. اشتباه در مصر این بود که بیداری روی اخوانالمسلمین متمرکز شده و اخوان مابقی اعضاء، گروهها و مردم را در انقلاب دخیل نکرد. لذا دو قطب، یک قطب اخوان و تندرویهای آنها و قطب طرفداران رژیم سابق با منافعی که از دست داده بودند، شکل گرفت و جمعیت زیادی میان این دو طیف بودند که متوجه شدند از هر دو ناحیه ضرر میبینند.
عضو هیئت رئیسه مجلس افزود: لذا باید گفت انقلاب ایران، انقلاب ریشهای و پایدار بود و تفاوت انقلاب ما با سایر انقلابها این بود که همه اقشار جامعه در انقلاب شریک بوده و حزب و گروه و دسته خاصی حاکم نبود. ولی در مصر انقلاب را در قالب اخوانالمسلمین محدود کردند و قاعدتا یک حزب هم میتواند آسیبپذیر باشد.
مصری در پایان خاطرنشان کرد: این تجربهها میتواند در سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. لذا اخوانالمسلمین در مصر اشتباه کرد و خسارت اشتباه اخوان را مردم مصر پرداخت کردند.