بهگزارش خط نیوز، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز (دوشنبه) خود در مطلبی با عنوان "به نام جماران و امام به کام فتنهگران و نهضت آزادی" نوشت:
سایت وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام که طبق صورت وظایف مشخص و بابت بودجه میلیاردی که از بیتالمال دریافت میکند، موظف به تبیین اندیشههای حضرت امام(ره) است، برای چندمین بار به تکرار مواضع تحریف شده امام از زبان فتنهگران پرداخت.
خاتمی در مصاحبه با سایت جماران کوشیده با تحریف دیدگاهها و سیره امام راحل عملکرد جریان سیاسی متبوع خود را موجه و تداوم راه امام جلوه دهد. وی در بخشی از این مصاحبه با تحریف رویکرد امام خمینی در برخورد با نهضت آزادی دراینباره چنین میگوید: «همان زمانی که امام در نقد نهضت آزادی سخنانی میگوید، خودش را متعهد میداند که انتخابات آزاد برگزار کند. هنگامی که دولت موقت سرنگون شد، تمام افراد نهضت آزادی در انتخابات مجلس شرکت میکنند و به مجلس میآیند. این نکته جالبی است با این که امام با تفکر سیاسی نهضت آزادی یا مهندس بازرگان همخوانی نداشت.»
این سخنان خاتمی در حالی است که امام راحل طی نامهای به وزیر کشور وقت در زمستان ۱۳۶۶ درباره نهضت آزادی چنین مینویسند: «نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر، حتی منافقین (این فرزندان عزیز مهندس بازرگان) بیشتر و بالاتر است.»
خاتمی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ارگان رسانهای موسسه تنظیم و نشر آثار امام با نادیده گرفتن و سانسور مواضع امام راحل در برخورد با فتنههای ابتدای انقلاب و همچنین بدون اشاره به اقدامات فتنهگران در سال ۸۸ چنین میگوید: «اولین فردی که از فتنه حرف زد، مسعود رجوی بود که درباره فتنه بزرگ خاتمی، بعد از سال ۷۶ صحبت کرد. چرا؟ به دلیل آن که خاتمی گفته بود به این نظام علاقهمندم و میخواهم این نظام حفظ شود و میآیم و در درون نظام اعتراضم را به مجموعهای از روندها اعلام میکنم. بنابراین یکی از دشمنان اصلی اصلاحطلبان، دستهای از افراد خارج از کشور هستند که با اصل نظام جمهوری اسلامی مبارزه میکنند؛ چرا؟ به دلیل اینکه معتقدند اگر اصلاحطلبان موفق شوند، عمر نظام جمهوری اسلامی طولانیتر میشود و جایی برایشان نمیماند.» این سخنان در حالی است که سه سال ابتدایی انقلاب عرصه بروز فتنههای متعدد در کشور و موضعگیری و برخورد قاطع امام با آنهاست. به عنوان مثال امام در تاریخ ۱۳۵۸/۶/۲ میگویند: «ما تاکنون برای اینکه به مردم عالم بفهمانیم و بهفمند مردم که ما با چه اشخاصی مقابله داریم، ما آزادی دادیم به آنها، آزادیمطلق که در ظرف این چند ماه قریب دویست حزب و گروه و مطبوعات زیاد و مجلات و روزنامهها منتشر شد! و هیچکس جلوگیری نکرد. در عین حالی که به همه مقدسات ما توهین کردید، در عین حالی که با حکومت آنطور رفتار کردید و با اسلام آنطور رفتار کردید در مطبوعاتتان، معذلک به شما تعرض نشد. تا آن که فتنه را دیدیم و فهمیدیم شما فتنهگر هستید، شما منافقینی هستید که میخواهید فتنه بکنید، منافقینی هستید که توطئه کردید بر ضد اسلام، توطئه کردید بر ضد کشور، توطئه کردید بر ضد ملت؛»
با این اوصاف سکوت موسسه تنظیم و نشر آثار امام درباره مصاحبه تحریفآمیز سایت جماران با یکی از عناصر فتنهگر قابل تأمل است. رضا خاتمی جزو نمایندگان رد صلاحیت شده مجلس ششم در انتخابات مجلس هفتم بود که با حمایت رسمی اتحادیه اروپا روبرو شد.
این روزنامه همچنین در خبر ویژه دیگری با عنوان "امتیاز نقد و قول نسیه همچنان دستور کار آمریکا در مذاکرات ژنو"، نوشت:
پیشنهاد کاهش ظرفیت غنیسازی در ایران به جای کاهش تعداد سانتریفیوژها و انتقال مواد غنیسازی شده به خارج کشور در کنار بلاتکلیف گذاشتن موضوع لغو تحریمها برای ۱۰-۱۵ سال دیگر میتواند بار دیگر مذاکرات هستهای را به بنبست بکشاند.
بنابر آخرین گزارش، طرف غربی با انجام یک شعبدهبازی تاکتیکی پذیرفته ایران به جای ۴۵۰۰ سانتریفیوژ پیشنهادی قبلی، ۶۵۰۰ سانتریفیوژ داشته باشد اما ظرفیت غنیسازی خود را پایین آورد!
در حالی که ایران بالغ بر ۱۹ هزار سانتریفیوژ دارد و دستیابی به میزان ۱۹۰ هزار سو را برای استفاده صنعتی از غنیسازی هستهای در افق پیشرفت خود ترسیم کرده، روزنامه هاآرتص گزارش داد در آخرین پیشنهاد آمریکا و غرب، ایران میتواند ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ سانتریفیوژ نسل قدیم را برای غنیسازی ۳/۵ درصد حفظ کند اما نمیتواند سانتریفیوژهای نسل جدیدی را که دارد عملیاتی کند. طبق این پیشنهاد ایران باید سرعت سانتریفیوژهای فعال فعلی را نیز کاهش دهد تا سقف تولید ایران از ۶-۷ هزار سو فراتر نرود.
برخی از سانتریفیوژهای پیشرفته ایران که نصب شدهاند قادرند تا ۸ برابر سرعت، غنیسازی کنند.
در پیشنهاد غرب همچنین عنوان شده که ایران باید اکثر اورانیوم غنی شده خود را به روسیه منتقل کند که در آنجا به سوخت غیرقابل استفاده برای تسلیحات هستهای تبدیل میشود. ایران قادر خواهد بود که ۳۰۰ کیلوگرم از اورانیوم غنی شده خود را نگه دارد. همچنین راکتور آب سنگین اراک باز طراحی میشود تا میزان تولید پلوتونیومی که میتواند تولید کند را کاهش دهد.
در مقابل و درباره مطالبه لغو فوری و همهجانبه تحریمها گفته شده که غرب از مدت ۱۵ سال برای توافق نهایی حمایت میکند و عملا لغو تحریمها به آینده موهوم موکول میشود.
همزمان روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی خاطر نشان کرد: محدود کردن برنامه هستهای ایران یک پیروزی است و مقامات دولت اوباما به این موضوع متعهد هستند.
نیویورک تایمز مینویسد: ایران در چرخه سوخت به مهارت رسیده است. این موضوع شاید تاسفبار باشد اما چیزی از حقیقت کم نمیکند. ایران به فناوری غنیسازی دست یافته است. هزاران سانتریفیوژ در حال چرخش است البته بسیار کمتر از زمان اجرای توافق موقت امضا شده در اواخر نوامبر ۲۰۱۳.
بنابراین برچیدن دانش غنیسازی اورانیوم دیگر بیمعنا است. شما نمیتوانید دانشی را که مردم به آن دست یافتهاند نابود کنید.
این روزنامه افزود: ایران به عنوان امضاءکننده پیمان انپیتی برنامه هستهای خود را که غرور ملیاش تلقی میکند و آن را حق خود میداند، داوطلبانه برنمیچیند. آنچه طرفداران برچیدن برنامه هستهای درباره کاربرد تحریمها برای به زانو در آوردن ایران میگویند، مزخرف است. آنها اشتباه میکنند تحریمها به اقتصاد ایران ضربه زده، اما این کشور تا حد زیادی به تحریمها عادت کرده است.