کد مطلب: 38982
سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۲
نگاهی به اظهارات تند روحانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات؛
رییس جمهور به دنبال تکثیررسانه های دولتی!/ آیا روحانی همه مطبوعات را همانند روزنامه ایران می خواهند ؟
البته اگر مراد آنی است که گفته شد نیاز به صرف بودجه های هنگفت نیست و می توان با یک ابلاغیه تعطیلی رسمی همه نشریات و رسانه ها جز خبرگزاری های رسمی دولتی را اعلام و خبرنگاران را به مرخصی اجباری فرستاد !
به گزارش خط نیوز به نقل از "جهان نیوز" ـ اظهارات رئیس جمهور محترم در روز افتتاح نمایشگاه مطبوعات راکه باعدم حضور بسیاری ازرسانه های منتقد سیاست ها وعملکرد دولت برگزارشده است می توان از منظرهای مختلفی موردبررسی وتحلیل قراردادولی دراین نوشته وبه اختصار به موضوع نوع نگاه ایشان به رسانه ها می پردازیم. روحانی دربخشی از سخنان خود بدون اشاره به مصادیق و با حمله مجدد به منتقدین خط قرمز دولت را بار دیگر متذکر شده و گفت: “بعضی با پول بیتالمال و حاکمیت علیه افتخار حاکمیت حرکت میکنند. با پول دولت و علیه دولت؟ دولتی که منتخب مردم است؟ ایرادی ندارد یک نفر با پول شخصی خود رسانهای راه بیندازد و از اول تا آخر مخالفت کند اما با اجازه چه کسی با پول مردم میخواهیم علیه راه مردم حرکت کنیم. پول مردم و علیه مردم؟ این مسئله نمیتواند برای جامعه قابل قبول باشد.” طبیعی است که قوه مجریه که بیشترین مسئولیت رادر اداره کشور برعهده دارد باید بیشترین تعامل را نیز با مطبوعات و رسانه ها داشته باشد. رسانه ها می توانند وباید بانگاه انتقادی به دولت ، هم نقاط ضعف را بیان وبرجسته کرده و این موارد را با قوه مجریه در میان بگذارند و هم نقاط قوت و تشویق ها را متوجه مسئولین اجرایی کشور نمایند .از این رو یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در یک جامعه اسلامی بایستی دولتمردان ازآن برخوردارباشند سعه صدر است و نخستین مشخصه سعه صدر نیز تحمل شنیدن سخنان منتقدین و عصبانی نشدن از انتقادات است.
رئیس جمهور محترم در سخنان روز یکشنبه خود در نمایشگاه مطبوعات به مواردی اشاره کردند که نشان دهنده نبود صعه صدر در ایشان بود .
البته جناب دکترروحانی درگذشته نیز در تعامل با رسانه های منتقد از ادبیات نه چندان مطلوبی استفاده کرده اند که زیبنده جایگاه ریاست قوه مجریه نیست چرا که ایشان در روز تنفیذحکم ریاست جمهوری سخنانی را بر زبان رانده و قسم یادکردند که از استبداد رای و سرکوبی مخالفین و منتقدین پرهیزنمایند.
رییس جمهورمحترم در سخنان یکشنبه خود به مواردی دیگر نیز پرداخته اند ، از جمله این موارد که خطرناک بوده و عواقب ناخوشایندی، هم برای کشور ودولت وهم برای شخص ایشان دارد آن است که ایشان معتقدند هر روزنامه و رسانه ای که از بودجه عمومی استفاده می کند و در اصطلاح ردیف بودجه ای دارد نبایستی از دولت انتقاد کند .
بانگاهی اجمالی به وضعیت تامین مالی رسانه های کشوراین نتیجه رابه دست می آوریم که بسیاری از رسانه ها و مطبوعات یارسما دولتی بوده ویااز دولت کمک هایی دریافت می کنند و ردیف بودجه دارند و این از ابتدای پیروزی انقلاب همواره بوده است که رسانه ها از سوی دولت های وقت مورد حمایت بوده اند ولی این که آیا همه دولت ها از این رسانه ها انتظار داشته باشند که در ازای دریافت کمک از سوی دولت مجیز او را بگویند برای اولین بار در طول تاریخ پس از انقلاب و به صورت رسمی از سوی عالی ترین مسئول قوه مجریه ، جناب دکتر روحانی بر زبان رانده می شود .
هر چند که ساحت رئیس جمهور محترم از پیشنهاد رشوه به رسانه ها به دور است ولی معنای ناخواسته بیانات آقای روحانی در روز یکشنبه چیزی جز پیشنهاد رشوه به خبرنگاران به این معنا که در ازای دریافت مبالغی تنها از دولت تعریف کنید و حق انتقاد ندارید نمی تواند باشد .
از این رو توصیه رسانه ها به رئیس جمهور فارغ از این که به کدامین جریان سیاسی وابسته و موید آن باشند آن است که در انتخاب کلمات دقت کافی و وافی را داشته باشند چرا که ایشان حقوق دان بوده و به اهمیت واژه ها و استنباط هایی که هر واژه و کلمه ای می تواند در میان مخاطبین خود به همراه داشته باشد آگاه هستند .
نکته دیگر این که آیا رئیس جمهور محترم همه مطبوعات و رسانه های کشور را همانند روزنامه ایران و خبرگزاری ایرنا می خواهند ؟ یا حداقلی از انتقاد در این رسانه ها را تحمل می کنند ؟ اظهارات روز یکشنبه رئیس جمهور نشان می دهد که در این دولت تصمیم بر آن است که روزنامه ایران و خبرگزاری ایرنا تکثیر شود !
البته اگر مراد آنی است که گفته شد نیاز به صرف بودجه های هنگفت نیست و می توان با یک ابلاغیه تعطیلی رسمی همه نشریات و رسانه ها جز خبرگزاری های رسمی دولتی را اعلام و خبرنگاران را به مرخصی اجباری فرستاد !
در باره سخنان دیگر رئیس جمهور در زمینه اجرای برجام و نیز تطبیق این سخنان با خطوط قرمز رهبر معظم انقلاب نیز نکاتی هست که عطف به فرمایش رئیس جمهور محترم که رسانه ها را از هر گونه انتقادی بر حذر داشته اند و البته آنان را به انتقاد از امام مسلمین حوالت داده اند خودداری می کنیم باشد که در این کشور سوگندهایی که مقامات در روزهای ابتدایی مسئولیتشان مطرح می سازند و بر زبان می آورند جایگاه حقیقی خود را یافته و اعتبار داشته باشد