به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: رئیسجمهور با انتشار مطلبی در اینستاگرام اعلام کرد که مردم حق انتخاب دارند و میتوانند توامان در شبکههای مختلف اجتماعی فعالیت داشته باشند. در این پُست دکتر روحانی نوشت: «رفع انحصار و کمک به تقویت پیامرسانهای داخلی به معنای محدودسازی سایر شبکههای اجتماعی نیست. مردم حق انتخاب دارند و میتوانند توامان در شبکههای مختلف اجتماعی فعالیت داشته باشند. دولت دوازدهم از فضای مجازی و امکان دسترسی و برقراری ارتباط مردم، حراست خواهد کرد.»
حرفهایی که روز گذشته موجی از حرف و حدیثها را در فضای مجازی به همراه داشت؛ از اظهارنظر برخی چهرههای سیاسی گرفته تا واکنشهای مردمی به این پُست جنجالی.
محمدعلی ابطحی در توئیتی در این خصوص نوشت: «روحانی گفته رفع انحصار و کمک به تقویت پیامرسانهای داخلی به معنای محدودسازی سایر شبکههای اجتماعی نیست. خدا کند معنایش فیلتر نکردن تلگرام باشد. نمی دانم چرا فکر میکنم روحانی می خواهد بگوید اگر فیلتر شد، ما مخالف بودیم. خدا کند اشتباه کنم و معنایش جلوگیری از فیلتر تلگرام باشد.»
همچنین محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران این پُست را در استوری اینستاگرامش منتشر کرد. برخی از کاربران فضای مجازی هم با هشتگ #فیلتر_تلگرام در این خصوص اظهارنظر کردند و برخی این پُست روحانی را متاثر از تلاش او برای فرار از قبول تبعات فیلترینگ تلگرام در افکار عمومی دانستهاند و برخی دیگر با اشاره به آن بخش از پُست رئیس جمهور که به تقویت پیامرسانهای داخلی اشاره داشت، آن را یک گام مثبت در مسیر کمک به پیامرسانهای داخلی دانستند.
البته در این میان گروهی هم اذعان کردند که حرف های روحانی چندان جدید نیست و موضع گیری تازه ای در خصوص مسئله تلگرام نداشته و هیچ جا در متن پستش از واژه تلگرام استفاده نکرده است.(1)
اما این اظهارات آقای روحانی در حالی است که او در سال گذشته نیز وعده داده بود که دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت.
اما این وعده ناصحیح شکست و دولت مجبور شد بهسبب ایفای نقش تلگرام در اغتشاشات دیماه 96 آنرا فیلتر کند.
اکنون نیز با توجه به عزم عمومی نظام برای حفظ امنیت اطلاعات مردم و مسدود کردن سیطره پیامرسان خارجی تلگرام که البته هیچ انقیادی از قوانین موضوعه کشورمان هم ندارد، به نظر میرسد، وعده جدید آقای روحانی نیز محقق نشود.
اینکه رئیس جمهور محترم گفته است مردم حق انتخاب دارند حرف صحیحی است اما هرگز رافع وظایف حاکمیت و عقل حکومتی نیست.
در واقع حاکمیت و مجموعه نظام موظف هستند مصلحت و امنیت و آزادی عقلانی مردم را در هر بعد و سطحی محقق کنند و مقولاتی مثل اصرار سیاسی یا مخالفت با تدبیر نظام به دلیل چیزی به اسم حمایت از مردم در این مسیر اثرگذار نخواهند بود.
در اشاره به پست اینستاگرامی رئیسجمهور همچنین بایستی خاطرنشان کرد که عزم جدی یک رئیسجمهور نیازی به مقدمهچینی ندارد و به سخن دیگر آنکه نامههایش با علنی شدن قدرت بیشتری پیدا میکند کس دیگریست نه آقای روحانی.
برخی محافل تحلیلی معتقدند دولت پس از انکسار برجام و عدم تحقق وعدههای بزرگی مثل «رفع حصر»، به خاکریز تقلا برای ممانعت از انسداد تلگرام عقبنشینی کرده است اما این مسئله نیز از آنجا که با خرد جمهور و بایستههای حکومتی تطابق ندارد، سببساز موفقیت دولت نخواهد شد و آقای رئیسجمهور مجبور هستند که به خاکریز دیگری کوچ کنند.
این در حالیست که به نظر میرسد همراهی بیشتر دولت محترم با مجموعه نظام و خرد حکومتی، موفقیتهای بزرگی را ایجاد و از اشتباهات بزرگ جلوگیری میکند.
کما اینکه اگر در مسئله برجام، به خرد حکومتی توجه بیشتری شده بود، شاهد خسارتهای دولت و مسائلی مثل عقبنشینی آقای روحانی نبودیم.(2)
از سوی دیگر فیلتر تلگرام مصوبه خود دولت بوده و مربوط به سال گذشته است و این نوع مواضع بیشتر به این می ماند که به افکار عمومی بگوییم اگر تلگرام فیلتر شد، ما مثلا مخالف بودیم!
پی نوشت:
1)http://khorasannews.com/newspaper/page/19802/12/611265/0
2)https://www.mashreghnews.ir/news/849181