توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 71830
چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۱
درمان خانگی کبد چرب
کبد چرب می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیر بسیار زیادی مثل بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون بالا را برای اشخاصی که به این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به همراه داشته باشد.
درمان خانگی کبد چرب
کبد چرب زمانی اتفاق می‌افتد که چربی زیادی در کبد شما جمع شود. این یکی از بیماری‌های شایعی است که بیشتر در افراد دارای دیابت و اضافه وزن اتفاق می‌افتد اما افرادی که اضافه وزن ندارند هم می‌توانند به آن دچار شوند. کبد چرب مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌کند. سبک زندگی و غذایی سالم کلید پیشگیری و بهبود کبد چرب است.

کبد چرب بر اساس شدت بیماری به گریدهای مختلف از ۱ تا ۳ تقسیم بندی می‌شود.

انواع کبد چرب
دو نوع اصلی بیماری کبد چرب وجود دارد:

۱. کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)
این نوع کبد چرب در افرادی که الکل مصرف نمی‌کنند یا به ندرت مصرف می‌کنند، ایجاد می‌شود. NAFLD شایع‌ترین بیماری کبدی در جهان است و حدود ۲۵ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع از کبد چرب، خود نیز به دو گروه تقسیم می‌شود:

۱.۱ کبد چرب غیر الکلی (NAFL)
در آن چربی بدون التهاب در کبد تجمع می‌یابد. البته بزرگ شدن کبد ممکن است منجر به درد شود.

۱.۲ استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH)
با التهاب همراه است و در صورت عدم درمان می‌تواند در نهایت سیروز و نارسایی کبد را به دنبال داشته باشد.


۲. کبد چرب الکلی (AFLD)
این نوع کبد چرب در اثر مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. AFLD می تواند منجر به آسیب کبدی، سیروز و نارسایی کبد شود.



علائم کبد چرب
بسیاری از افراد مبتلا به کبد چرب هیچ علائمی ندارند. با این حال، برخی از افراد ممکن است علائمی مانند خستگی، ضعف، درد شکم، کاهش وزن، حالت تهوع و استفراغ و زردی پوست و چشم (یرقان) را تجربه کنند.

کبد چرب
برای درمان کبد چرب چه کار کنیم؟
داشتن یک برنامه غذایی درست، لازمه اصلی برای درمان کبد چرب است. با این حال، برخی روش‌های دیگر هم می‌تواند به بهبود این بیماری کمک کند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

کاهش وزن: اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، باید میزان کالری مصرفی خودتان را کم کنید و فعالیت بدنی‌تان را بیش‌تر کنید.
رژیم غذایی: باید رژیم غذایی‌ای داشته باشید که در آن، میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل به وفور پیدا شود تا بتوانید کالری‌‌های کم‌تری دریافت کنید.
ورزش: برای اینکه بتوانید کبد چرب‌تان را درمان کنید، باید به شکل روزانه تحرک داشته باشید. به همین خاطر، حداقل در بیش‌تر روزهای هفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
کلسترول: درمان کبد چرب‌تان با میزان کلسترول خون‌ رابطه مستقیم دارد؛ در نتیجه، باید همیشه میزان کلسترول خون‌تان را کنترل کنید.
ویتامین E: مصرف ویتامین E می‌تواند آنتی‌اکسیدان‌های بدن‌تان را بیش‌تر و از التهاب کبد، جلوگیری کند.
Share/Save/Bookmark