کد مطلب: 37090
چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۹
خواجهسروی
توقیف رسانه منتقد دولت نوعی دیکتاتوری رسانهای است
معاون فرهنگی سابق وزارت علوم با اشاره به توقیف روزنامه« ۹ دی» گفت: رفتار دولت در سرکوب کردن رسانهها نوعی دیکتاتوری رسانهای تلقی میشود،
به گزارش خط نیوز؛ غلامرضا خواجهسروی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به توقیف روزنامه ۹ دی، گفت: نوع برخورد دولت با منتقدین و مخالفین آن هم از زبان رئیسجمهور از ابتدا یک برخورد تحقیرآمیز و از بالا بوده است.
وی ادامه داد: دولت همواره تلاش میکند تا هیچ منتقد و مخالفی در جامعه به خودش اجازه انتقاد را ندهد. روشی که دولت پیش گرفته مبنی بر اینکه اعلام میکند از نقد و انتقاد منصفانه استقبال می کنیم از یک سو و به کار گیری امکاناتی همچون تریبونها و رسانههای در اختیار خودش برای ایجاد فضایی توام با ترس و تهدید علیه منتقدین از سوی دیگر جای تامل دارد.
خواجهسروی تاکید کرد: این امر یعنی ایجاد نوعی خودکنترلی، که منجر به خودسانسوری افراد و حتی رسانه ها میشود. آنها همواره میترسند که علیه دولت انتقاد و یا اظهارنظری انجام دهند، چراکه همواره از سوی تریبونهای دولت و افراد قدرتمند مورد حمله قرار گرفته و در جامعه منزوی و بایکوت میشوند.
معاون فرهنگی سابق وزارت علوم با بیان اینکه این جزو استراتژی دولت یازدهم است که اصولا انتقادی را برنمیتابد، تصریح کرد: دولت همواره برخوردی دوگانه با آزادی بیان دارد در حالی که به سر دادن شعار آزادی بیان میپردازد، اما از سوی دیگر با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد تلاش میکند تا فضایی را ایجاد کند که هیچ منتقدی جرات انتقاد را نداشته باشد؛ به طور مثال جمعی از افراد جامعه را به عنوان افرادی دلواپس و افراطی مطرح میکنند و از طریق تریبون های دولتی آنها را مورد هجمه قرار می دهند.
وی در ادامه افزود: اخیرا برخی افراد درباره متن برجام انتقاداتی داشتهاند که از خود دولت با آنها تماس گرفته شد و اعلام کردند که نباید این حرفها را مطرح کنند.
خواجهسروی با بیان این که میتوان گفت بحث مقابله با رسانههای منتقد تنها بخش کوچکی از استراتژی و طرح بزرگی است که دولت در پیشبرد اهدافش دارد گفت: رئیس جمهور به مطرح کردن بحث کاسبان تحریم میپردازد، به بحث بورسیهها وارد میشود و تلاش میکند نشان دهد هر کسی که با دولت سابق بوده دستش با آنها در فساد یکی است؛ حتی معاون دولت اعلام میکند فسادهایی که در دولت سابق اتفاق افتاده طی صد ساله تاریخ ایران بی نظیر است.
معاون فرهنگی سابق وزارت علوم با اشاره به این که تمامی این جوسازیهای خبری نشان دهنده طراحی رسانهای بزرگی است که از سوی دولت به راه افتاده است، اظهار داشت: دولت خواهان آن است تا کوچکترین صدای انتقادی را در نطفه خفه کند تا از این طریق بتواند کارهایی که به صورت طبیعی نمیشود انجام داد و حتی ممکن است از سوی مخالفین و منتقدین مورد هجمه قرار گیرد را پیش ببرد. از جمله میتوان به بحث هسته ای در کشور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه رفتار دولت در سرکوب کردن رسانهها نوعی دیکتاتوری رسانهای تلقی میشود، ادامه داد: این امر با وعدههای نخست رئیس جمهور و روشی که قرار بود بر اساس آن عمل کند کاملا در تضاد است، روحانی همواره میخواست انتقادات مطرح شده درباره دولت را تحمل کند که ظاهرا این توفیق نصیبش نشده است، بنابراین میتوان گفت دولت یازدهم، دولتی بسیار کم تحمل است، چرا که هیچگونه انتقادی را برنمیتابد و به اتهام زدن علیه افراد اقدام میکند.
خواجه سروی در پایان خاطرنشان کرد: اقدام اخیر هیئت نظارت بر مطبوعات مبنی بر تذکر به بعضی جراید و توقیف یک رسانه منتقد دولت بدون تردید نمیتواند بدون نظر دولت باشد، درست است که این هیئت یک دستگاه مستقل به شمار می آید اما قاعدتا فشاری که دولت به شکل نامحسوس در پشت پرده ایجاد می کند را نمی توان در این مسئله بی تاثیر دانست.