حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني هفتمين رئيسجمهور کشورمان در حالي با تکيه به شعارها و مواضعاش توانست در انتخابات رياستجمهوري پيروز شود که دوستان و همراهانش نيز در اين مسير وي را ياري کردند.
حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني يازدهمين رئيسجمهور کشورمان در حالي با تکيه به شعارها و مواضعاش توانست در انتخابات رياستجمهوري پيروز شود که دوستان و همراهانش نيز در اين مسير وي را ياري کردند.
حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني در عرصه انتخابات رياستجمهوري با حمايت قاطعانه آيتالله هاشميرفسنجاني و سيد محمد خاتمي و همراهي افرادي چون محمدباقر نوبخت، حسين فريدون، حجتالاسلام علي يونسي، محمدرضا نعمتزاده، اکبر ترکان، محمود واعظي و فاطمه و ياسر هاشمي توانست بر ديگر رقيبان خود غلبه کرده و در راه جديدي گام بردارد.
رئيسجمهور منتخب ملت ايران در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري يک تيم ماهر را تشکيل داد که تمامي اين افراد از دوستان و ياران نزديک وي محسوب ميشدند لذا در گزارش حاضر درصدديم افرادي را که در پيروزي حجتالاسلام والمسلمين روحاني وي را ياري كرده و نقش داشتند، معرفي کنيم.
** محمدرضا نعمتزاده
وي را ميتوان مهمترين فرد در حلقه همراهان و نزديکان حجتالاسلام و المسلمين روحاني دانست، نعمتزاده تحصيلات خود را در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد در آمريکا گذرانده و سابقه طولاني در مديريت بخشهاي دولتي و خصوصي دارد.
نعمتزاده قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در کارخانجات بخش خصوصي فعال بوده است و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نيز در دولتهاي شهيد رجايي، ميرحسين موسوي و آيتالله هاشميرفسنجاني داراي مسئوليتهاي مختلفي بوده است.
وي در دولت سازندگي به وزارت صنايع و معادن رسيد، در دولت اصلاحات مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي بود و در دولت احمدينژاد نيز يکي از معاونتهاي وزارت نفت را در اختيار داشته است.
نعمتزاده در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري رياست ستاد انتخابات حجتالاسلام و المسلمين روحاني را برعهده داشت و توانست با يک برنامه و سازماندهي منسجم روند جديدي را در برنامههاي تبليغاتي- انتخاباتي وي به نسبت نامزدهاي ديگر ايجاد كند.
** اکبر ترکان
ترکان را ميتوان از مهرههاي اصلي تيم حجتالاسلام والمسلمين روحاني دانست که در طراحي و ترسيم برنامههاي وي در انتخابات رياستجمهوري نقش بسزايي داشت.
وي در سال ۵۸ در جهاد سازندگي لرستان حضور پيدا كرده و در سال ۶۰ نيز استانداري ايلام را بر عهده گرفت و سپس راهي استانداري هرمزگان شد.
ترکان در سالهاي ۶۴ تا ۶۸ ، مديرعامل سازمان صنايع دفاع بود و توانست در نخستين کابينه آيتالله هاشميرفسنجاني عليرغم اينکه وزارت دفاع به نظاميان واگذار ميشد، وزير دفاع شده و در اين حيطه به فعاليت بپردازد.
وي در دولت دوم آيتالله هاشمي وزير راه و ترابري شد و در دولت خاتمي نيز مديرعاملي شرکت نفت و گاز پارس را برعهده گرفت.
ترکان در نخستين دولت محمود احمدينژاد از معاونان وزارت نفت بود و در حال حاضر نيز مدير گروه پژوهشي امور زيربنايي مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام است.
ترکان به همراه نعمتزاده و نوبخت از جمله افرادي هستند که در زمان تبليغات انتخابات رياستجمهوري با حضور در رسانه ملي به تشريح مواضع و ديدگاههاي حجتالاسلام والمسلمين روحاني در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري پرداختند.
** محمود واعظي
واعظي در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام معاونت پژوهشهاي سياست خارجي را برعهده دارد و از جمله افراد نزديکي به حجتالاسلام و المسلمين روحاني است.
وي درحال حاضر رئيس کارگروه سياستخارجي رئيسجمهور منتخب ملت ايران را برعهده دارد.
** فاطمه و ياسر هاشمي
از ابتداي اعلام حضور حجتالاسلام والمسلمين روحاني در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، فرزندان آيتالله هاشمي رفسنجاني به تبعيت حمايت پدرشان، حضور پررنگي را در اطراف وي داشتند.
فاطمه هاشمي به دليل عضويت در حزب اعتدال و توسعه يکي از احزاب حامي حجتالاسلام روحاني تقريبا در تمامي برنامههاي وي حضور چشمگيري را داشت.
وي به همراه برادرش ياسر از ابتدا از حضور حجتالاسلام والمسلمين روحاني در انتخابات رياستجمهوري حمايت کرد اما هيچگاه به طور رسمي اعلام نشد که وي در ستاد انتخاباتي حجتالاسلام والمسلمين روحاني چه سمتي داشته است.
ياسر هاشمي نيز از ابتدا در ستاد انتخاباتي حجتالاسلام والمسلمين روحاني و در اتاق فکر وي به فعاليت مشغول بود.
** حجتالاسلام علي يونسي
حجتالاسلام علي يونسي را ميتوان يکي ديگر از اعضاي اثرگذار در حلقه ياران رئيس جمهور منتخب دانست.
وي وزير اسبق اطلاعات و در حال حاضر مشاور ارشد حجتالاسلام و المسلمين روحاني است که در زمان انتخابات در معرفي رئيسجمهور منتخب ملت در سراسر كشور نقش تاثيرگذاري را ايفا كرد.
حجتالاسلام علي يونسي از نخستين افرادي بود که زماني که حجتالاسلام و المسلمين روحاني آمادگي خود را در حضور در انتخابات اعلام کرد ، در کنار وي قرار گرفت.
وي در حال حاضر معاونت حقوقي رئيسجمهور منتخب ملت در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام را برعهده دارد و رئيس کارگروه سياسي- امنيتي است.
** حسين فريدون
حسين فريدون برادر کوچکتر حجتالاسلام والمسلمين روحاني است که سالها در کنار برادر حضور دارد و همراه و هميار وي است.
فريدون قبل از پيروزي انقلاب در کنار حجتالاسلام والمسلمين روحاني مشغول مبارزه عليه رژيم پهلوي بوده است و در زمان انقلاب هم تلاشهاي بسياري براي تثبيت انقلاب انجام داده است، حسين برادر کوچکتر رئيس جمهور منتخب، پس از پيروزي انقلاب اسلامي هم در عرصههاي مختلف به خدمات رساني پرداخته است.
رئيسجمهور منتخب ملت ايران در بخشي از کتاب خاطراتش در مورد برادرش مينويسد: "حسين فريدون پيش از انقلاب در مبارزه عليه رژيم پهلوي همواره پيشگام بوده و جزء فعالين اين عرصه به شمار ميرفته است. حسين آقا همچنين در زمان بازگشت حضرت امام(ره) به کشور در ۱۲ بهمن ۵۷ ، جزء تيم حفاظتي و امنيتي بوده است و مسئوليت برقراري نظم و مديريت مراسم انتقال امام(ره) از فرودگاه به بهشتزهرا را برعهده داشته است."
برادر کوچکتر رئيس دولت يازدهم پس از تثبيت نسبي انقلاب اسلامي، فرماندار نيشابور شده و پس از آن به عنوان فرماندار کرج منصوب گرديد و مدتي هم در اين شهرستان به ايفاي وظيفه پرداخت.
فريدون پس از حضور در جبهههاي جنگ تحميلي وارد وزارت امور خارجه شد و کمکم به عنوان يک ديپلمات، فعاليتهاي خود را دنبال کرد به طوريكه توانست به مدت ۸ سال به عنوان سفير ايران در مالزي مشغول به فعاليت شود و پس از آن نيز به مدت چند سال به عنوان يکي از نمايندگان ايران در سازمان ملل متحد به ايفاي نقش بپردازد.
وي پس از بازگشت به ايران به عنوان مشاور حجت الاسلام والمسلمين روحاني رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک تعيين شد و همچنان هم در اين جايگاه حضور دارد.
حسين فريدون پس از کانديداتوري برادرش همواره حتي در کوچکترين برنامهها نيز وي را همراهي کرده است و در حال حاضر نيز در تمامي ديدارهاي رئيسجمهور منتخب در كنار برادر بزرگش حضور دارد.
** محمدباقرنوبخت
محمدباقر نوبخت نماينده مردم رشت در چهار دوره مجلس و سخنگوي ستاد انتخاباتي حجتالاسلام والمسلمين روحاني در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري بود.
وي داراي دکتراي اقتصاد از انگلستان است و از پايهگذاران حزب اعتدال و توسعه است و در حال حاضر دبيرکلي اين حزب را نيز برعهده دارد.
سابقه نزديکي نوبخت به تيم آيتالله هاشمي رفسنجاني و حجتالاسلام والمسلمين روحاني به همکاري آنان در مجلس و مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص برميگردد.
نوبخت از تنظيم کنندگان برنامههاي اقتصادي دولت يازدهم است و از سوي رئيس جمهور منتخب به عنوان رابط بين مجلس و دولت يازدهم انتخاب شده است.
لازم به ذكر است از ميان چهرههاي نزديک به رئيس دولت يازدهم، نوبخت نسبت به بقيه در بيشتر امور رئيسجمهور منتخب ملت ايران مشارکت دارد.
نوبخت به پشتوانه حزب اعتدال و توسعه و افرادي كه در اين حزب حضور دارند توانست در يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري در پيروزي حجتالاسلام والمسلميند روحاني نقش بسزايي داشته باشد.
حال با توجه به اينكه دايره دوستان رئيسجمهور منتخب ملت از چهره ها و شخصيتهاي شناخته شده و كارآمدي تشكيل شده است، بايد منتظر ماند تا ديد كداميك از اين افراد در كابينه و يا جمع مشاوران و معاونان رئيسجمهور منتخب ملت به فعاليت خواهند پرداخت.