رضا تحویلیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه یک میلیون و 163 هزار نفر از جمعیت استان کرمانشاه معادل 58 درصد تحت پوشش بیمه سلامت هستند، اظهار داشت: بیمه غالب در استان بیمه سلامت است و از این تعداد 900 هزار نفر به صورت رایگان بیمه شدهاند.
وی با بیان اینکه در بیمه سلامت صندوقهای متعددی از جمله صندوق روستایی، ایرانیان، کارکنان دولت و سایر اقشار وجود دارد، عنوان کرد: صندوق روستایی شامل افراد ساکن در مناطقی زیر 20 هزار نفر جمعیت است و بیش از 556 هزار نفر عضو دارد.
تحویلیان گفت: صندوق ایرانیان 347 هزار نفر عضو دارد و شامل افرادی است که هیچ بیمهای ندارند و با پرداخت وجه یا رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه صندوق کارکنان دولت 140 هزار نفر عضو دارد افزود: در بهار امسال سه دهک به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و در تابستان نیز دهکهای چهار و پنج نیز به آن افزوده شد و در مجموع اکنون پنج دهک رایگان تحت پوشش هستند.
وی با بیان اینکه دهک 6 حدود 20 درصد مبلغ کل تعرفه بیمه سلامت، دهک هفت 30 درصد، دهک هشت 40 درصد، دهک 9 حدود 50 درصد و دهک 10 نیز تعرفه را به صورت کامل پرداخت میکنند عنوان کرد: مبلغ 100 درصد تعرفه بیمه سلامت یک میلیون و 400 هزار تومان در سال برای هر نفر است.
تحویلیان با اشاره به اینکه وظیفه بیمه سلامت پوشش بیمه درمان است و وظیفهای برای بازنشستگی و از کارافتادگی ندارد گفت: بیمه سلامت طرح نسخه الکترونیک را در سراسر کشور اجرا کرده و چنانچه بیمه شدهای نسخه کاغذی از پزشک دریافت کند مشمول پرداخت هزینههای بیمه نخواهد شد.
وی افزود: از عموم مردم درخواست میشود برای دریافت نسخه الکترونیک اصرار داشته باشند و در صورت مشاهده تخلفی در این زمینه با شماره 1666 تماس بگیرند زیرا از نظر قانونی تمام مراکز درمانی و پزشکان باید با بیمه سلامت قرارداد داشته باشند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه بیمه سلامت اکنون بیشتر داروخانهها، رادیولوژیها، مراکز تشخیصی و عمده پزشکان قرارداد دارد عنوان کرد: عقد قرارداد با پزشکان و مراکز درمانی به صورت کاملا الکترونیکی انجام میشود و نیازی به مراجعه حضوری نیست.
تحویلیان با اشاره به اینکه بیمه سلامت به هیچیک از مراکز درمانی خصوصی و دولتی و پزشکان بدهکار نیست و آخرین پرداختی تا خرداد ماه انجام شده است گفت: در برخی موارد پرداخت سهم ارز دارویی برای داروخانهها در تیر ماه نیز انجام شده است و بدهی معوق به هیچ مرکزی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای قانون جوانی معیت زوجین نابارور تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند گفت: اکنون تعداد قابل توجهی از زوجین نابارور در استان شناسایی و نشان دار شدهاند و خدمات ناباروری در دو مرکز بیمارستان معتضدی و رویان جهاد دانشگاهی ارائه میشود.
تحویلیان افزود: نوزادان از همان بدو تولد تا پنج سالگی تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند افزود: خانوادههایی که دارای فرزندان چند قلو شوند در ازای هر قل خدمتهای جدیدی برای آنها در نظر گرفته میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح دارویار عنوان کرد: در گذشته ارز 4200 تومانی در اختیار کارخانجات داروسازی قرار میگرفت که دارو با قیمت پایین تری به بازار عرضه شود در حالی که این دارو ممکن بود توسط مستحق واقعی مصرف نشود و حتی به خارج از کشور قاچاق شود اما اکنون سهم ارز دارویی به صورت هوشمند پرداخت میشود.
تحویلیان گفت: از 23 تیر 1401 تاکنون 250 میلیارد تومان به داروخانهها و مراکز درمانی دولتی بابت سهم ارز دارویی پرداخت شده و صرفه جویی بسیار شده که از محل این صرفهجوییها صندوق بیماران صعبالعلاج ایجاد شده و تعداد بیماریهای تحت پوشش از پنج مورد به 107 مورد افزایش یافته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون 16 میلیارد تومان برای موارد خارج از ضوابط تعیین شده به بیماران صعبالعلاج پرداخت شده است افزود: اکنون حدود 9 میلیارد تومان سند پذیرش شده از بیماران صعبالعلاج داریم که آماده پرداخت است و این مبالغ در سامانه هوشمند به صورت مرتب پرداخت میشود.