توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 50824
چهارشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۵
تنش‌های اقتصادی کنونی دستپخت دولت هست
چرا حسن روحانی مسئولیت قبول نمی‌کند؟
روحانی که خود را مبتکر و ژنرال عرصه حقوق و دیپلماسی می دانست، در روزهای انتخاباتی در تخریب و تحقیر رقبای خود ید طولانی داشت. وی در سخنرانی در اردبیل گفته بود: «کاسبان تحریم بدانند که تحریم ها برداشته شده و دیگر بازنمی‌گردد. شما می خواهید با دنیا مذاکره کنید؟ شما بلد هستید که با دنیا مذاکره کنید و آیا زبان دنیا را می دانید؟ در حالی که در فهم زبان ملت خود گرفتار هستید.»
چرا حسن روحانی مسئولیت قبول نمی‌کند؟
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: حسن روحانی در حالی درباره برجام و اثرات آن تا قیام قیامت سخن گفته بود که دیروز مجدد گفته است ؛ برجام باشد نباشد برحام با اروپا باشد یا هر چیزی، مشکلی را نه برای فناروی هسته‌ای پیش خواهد آورد و نه برای زندگی مردم.

به گزارش جهان نيوز، آنها که روزگاری در کمپین های انتخاباتی حسن روحانی دربرابر حرف های کنایه آمیز وی جیغ و هورا می کشیدند، با ایجاد شرایط بحرانی در اقتصاد، علم پشیمانم بلند کرده اند یا آنکه سکوت کرده و نظاره گر اوضاع وخیم کشور هستند. روحانی در حالی در اولین روز پس از تغییرات پرنوسان قیمت ارز و در سخنرانی روز ملی هسته ای، هیچ واکنشی به آن نشان نداد بلکه همچنان از هنر دیپلماسی خود و برجامی حرف می زند که نه از جسمش چیزی باقی مانده و نه از روحش.

تنها دستاورد رئیس جمهور ایران در 5 سال گذشته حاصلی جز عقب ماندگی و مشغول کردن ذهنیت عمومی برای چندین سال نداشته و نتایج آن امروز در اقتصاد و بازار مصرفی کشور مشخص شده است. بدون شک بدون برجام و با وجود تحریم های ظالمانه اوضاع از این بدتر نمی شد و کشور بالاخره مجبور می شد راهی برای حفظ کیان اقتصاد خود در مقابل تجاوزات دشمن با اتکا به سیاست های اقتصاد مقاومتی پیدا کند ولی مماشات و بی اردگی دولت در ایجاد یک اقتصاد ملی قوی باعث شده تا در برابر کوچکترین تلاطم ها و تهدیدات دشمن شاهد رکود در بازارها و در پی آن افزایش قیمت کالاهای اساسی باشیم.

روحانی که خود را مبتکر و ژنرال عرصه حقوق و دیپلماسی می دانست، در روزهای انتخاباتی در تخریب و تحقیر رقبای خود ید طولانی داشت. وی در سخنرانی در اردبیل گفته بود: «کاسبان تحریم بدانند که تحریم ها برداشته شده و دیگر بازنمی‌گردد. شما می خواهید با دنیا مذاکره کنید؟ شما بلد هستید که با دنیا مذاکره کنید و آیا زبان دنیا را می دانید؟ در حالی که در فهم زبان ملت خود گرفتار هستید.»

در حالیکه روحانی ادعا می کرد که تحریم ها رفع شده و هیچ کس غیر از وی زبان مذاکره را نمی داند، در حال حاضر با افزایش تهدیدها توسط دولت غربی بازگشت به همان سیاست نگاه به کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و آسیایی محور کار دستگاه دیپلماسی قرار گرفته است. از افزایش سفرهای وزیر خارجه کشور به کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین می توان به تغییر سیاست ها در دوره دوم به خوبی پی برد. حتی روحانی نیز دل به همکاری های بیشتر با چین و روسیه بسته است، چرا که تلاش وی برای مذاکره برد- برد با غرب به سنگ بسته خورده و برخی از دیدارها و اظهارات نیز جز تعارفات وبرای خالی نبودن عریضه است. کسی که خوب زبان مذاکره را می دانست، به تدریج به عبث بودن مذاکرات با آمریکا پی برده است.

روحانی در سخنرانی اخیر خود به این نکته اذعان کرده، هرچند بار دیگر سعی کرده تا برای برجام دستاورد بسازد:« بیش از 120 و 130 دستاورد مهمّ در طول دو سال گذشته بعد از برجام داشته‌ایم. پس برجام حرکت ما را کند نخواهد کرد. ما پس از برجام توانستیم از همکاری کشورهای دیگر هم به خوبی استفاده کنیم. با برخی کشورهای اروپایی همکاری داریم؛ با روسیه،‌ چین همکاری داریم.»

برنامه ها و سیاست های حسن روحانی کشور را نه تنها جلو نبرد بلکه به عقب بازگرداند. دلار 6 هزار تومانی یکی از آرزوهای دشمنان این کشور بود که در دولت وی محقق شد. این در حالیست که روحانی در سخنرانی 24 اردیبهشت سال گذشته عنوان کرده بود که رقبایش کشور را به سال 91 بازخواهند گرداند ولی مشخص شد خود در این مسابقه از همه پیشروتر بوده است: « همه حرف همین است، که شما الان می گویید، پیام روز جمعه همین است، به عقب بازنمیگردیم، پیشرفت به جلو یا عقب گرد به 91؟ من در این چند هفته خیلی گوش دادم تا ببینم دوستان ما طرح و برنامه جدیدی به ارمغان آورده اند؟ دیدم بازنویسی سال های 90 و 91 است. ما به سال های 90 و 91 بر نمی گردیم.»

شرایط اقتصادی کشور از سال گذشته در شیب تندی از برخی تنش‌ها قرار گرفته که نتیجه مستقیم سیاست های دولت است. دولتی سیاست زده با ژنرال های ناکارآمد و با ادعاهای بزرگ ولی در عمل بی تحرک و خسته که نمی توانند ابتکاری در اقتصاد داشته باشند و همان طرح های شکست خورده دهه هفتاد را بار دیگر با همان مسئولان پیاده کرده اند. نتیجه آن نیز مشخص است تورم 40 درصد و افزایش قیمت ها در بازارهای مالی و در نتیجه فرونشستن اقتصاد ملی در رکود بیشتر.

حال به جای آنکه حسن روحانی مسئولیت قبول کند و برای خروج از این اوضاع تغییرات اساسی در ساختار تیم اجرایی و اقتصادی ایجاد کند، بر سر قبر برجام روضه خوانی می کند و از خاطرات زیبای آن مرحوم سخن می گوید! از سوی دیگر نیز سعی دارد با بخشنامه های دستوری دولتی قیمت ها را تثبیت کند در حالیکه سیاست تثبیت قیمت ها چه در حوزه ارزی و چه مصرفی تنها برای یک دوره اثرگذار است و پس از مدتی در مقابل بخشنامه های دستوری، رکود بیشتر و انفجار قیمت ها را به یکباره شاهد بوده ایم.
Share/Save/Bookmark