درست در زمانى که دولت جدید ایران در حال پا گرفتن بود، آمریکا با اتخاذ شدیدترین تحریمها علیه ایران، پیام تازهاى به دولت جدید داد و به این ترتیب مجدداً دروغ بودن اراده رهبران کاخ سفید براى مذاکره با ایران را اثبات کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، چندى پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با مسوولین نظام در خصوص مذاکره با آمریکا و کشورهاى غربى مانند انگلیس تأکید کردند که «باید طرف مقابل را شناخت اما آمریکایىها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقى و هم اینکه در برخوردشان صادق نیستند». سخنان رهبر انقلاب در حالى مطرح شد که با روى کار آمدن دولت جدید در ایران چه در داخل کشور و چه در خارج از آن عدهاى تصور مىکردند که بحث مذاکره با آمریکا بار دیگر قوت خواهد گرفت و تنش میان دو کشور کاهش خواهد یافت اما درست در زمانى که دولت جدید ایران در حال پا گرفتن بود، آمریکا با اتخاذ شدیدترین تحریمها علیه ایران، پیام تازهاى به دولت جدید داد و به این ترتیب مجدداً دروغ بودن اراده رهبران کاخ سفید براى مذاکره با ایران را اثبات کرد. رفتار آمریکا نه در هنگام روى کار آمدن روحانى بلکه در طول سالیان متمادى و حتى قبل از پیروزى انقلاب اسلامى در ایران نشان داده است که این کشور در روابط خود با ایران صداقت نداشته و همواره در این مسیر از در دشمنى وارد شده است و هیچگاه نیز حاضر به عذرخواهى و پذیرفتن اشتباهات گذشته خود در برابر ملت ایران نبوده و نیست.
سؤال: آیا سیاستهاى آمریکا با آمدن و رفتن دولتها در ایران تفاوت مىکند؟
پاسخ: تشدید تحریمها، اعمال سیاست چماق و هویج، پیگیرى بحث براندازى از درون و تغییر رژیم، حمایت از تروریستها، حمایت بىقید و شرط از اسرائیل و تهدید مکرر به حمله نظامى، در زمره اصلىترین برنامههاى اوباما در قبال ایران قرار داشت. او هنگام انتخاب دوباره خود در کاخ سفید، موضوع گفتوگوهاى دوجانبه با ایران را مطرح کرد اما همزمان با این ادعا، تحریمهاى شدیدترى را علیه ایران در نظر گرفت. به هر روى بیشترین تحریمهاى ایران در دولتى اتفاق افتاد که از قضاى روزگار بیشترین ادعاى تلاش براى رابطه با ایران را داشت. آخرین سیاست تحریمى آمریکا در قبال ایران همزمان با روى کار آمدن دولت جدید در ایران اتخاذ شد و آمریکا نشان داد که سیاستهایش با آمدن و رفتن دولتها در ایران تفاوت چندانى نمىکند و براى او تنها یک هدف و آن نیز سقوط جمهورى اسلامى ایران اهمیت دارد. آمریکا کشورى است که طرحهاى زیادى را در خصوص منطقه خاورمیانه در سر مىپروراند و در تلاش است تا به هر شکل ممکن بر کشورهاى منطقه سلطه و سیطره پیدا و ثروتهاى این بخش از کره زمین را بهنفع خود مصادره کند. آمریکا تمام تلاش خود را به کار بسته است بلکه بتواند بر تمام کشورهاى جهان سلطه و سیطره پیدا کند اما این کشور استکبارى باید بداند که ملتهاى جهان بیدار شده، به این قدرت استکبارى حتى اجازه رؤیاپردازى نخواهند داد. ملتهاى مسلمان مدتى است که یکپارچه از خواب غفلت بیدار شدهاند و تا زمانىکه به ریسمان وحدت الهى چنگ بزنند و در راستاى برپایى احکام الهى و اسلامى گام بردارند، هیچ نیرویى قادر نخواهد بود به این کشورها و ملتهاىشان گزندى وارد سازد. جمهورى اسلامى ایران تمام تلاش خود را بهکار گرفته است تا کشورهاى اسلامى را متحد ساخته، نسبت به تشکیل خاورمیانه اسلامى اقدام کند. تحقق اهداف جمهورى اسلامى ایران را باید در حمایت بىدریغ ملت این کشور از نظام و دولتمردان خلاصه کرد؛ چرا که ملت ایران بهخوبى مىداند تا زمانىکه در همه صحنههاى کشور حضور فعال داشته باشد، هیچیک از قدرتهاى منطقهاى و فرامنطقهاى قادر نخواهند بود به آرمانها و اهداف این کشور گزندى وارد سازند. ملت ایران سىوچهار سال است که به همه قدرتهاى استکبارى ثابت کرده است که با وجود همه فشارها و توطئهها ایستادگى کرده، خواهان یک حکومت اسلامى به رهبرى یک رهبر دینى است و تاکنون حتى یک ذره هم از این خواسته خود عقبنشینى نکرده است.
سؤال: تعطیلى سفارتخانههاى آمریکا با کدام رویکرد؟!
پاسخ: آمریکا تعطیلى بیستودو سفارتخانه و کنسولگرىاش را بهمدت یک هفته تمدید کرد. محل این سفارتخانهها و کنسولگرىها، شمال آفریقا و غرب آسیا در کشورهایى مانند عربستان، عراق، یمن، مصر، کویت، بحرین، عمان، امارات، اردن، جیبوتى، بنگلادش، قطر و افغانستان است. علت این اقدام، ابتدا نگرانى از آغاز حملات القاعده در این مناطق بیان شد و پس از تمدید این زمان یکروزه به یک هفته، اطلاعات بیشترى در این باره منتشر شد. بر اساس اطلاعات جدید، این تعطیلىها بیشتر جنبه نمایشى دارند و چنانچه خبر حملات القاعده صحت داشته باشد، این تعطیلى نمىتواند بازدارنده باشد. اطلاعات جدیدى که مقامات آمریکایى افشا کردهاند و آنرا علت اصلى نگرانىها مىدانند، بیانگر آن است که القاعده روشهاى جدیدى را براى حملههاى انتحارى ابداع کرده و بدینوسیله مىتواند نیروهاى انتحارى خودش را از سیر تجسسى امنیتى آمریکا عبور دهد. یکى از این روشهاى جدید، آزمایشهایىاست که بهتازگى القاعده براى کاشت بمب در بدن انسان انجام داده است. در صورت صحت این خبر، دیگر فقط سفارتخانهها و کنسولگرىهاى آمریکا در معرض خطر نیستند، بلکه تمام حوزه منافع آمریکا حتى در داخل این کشور در معرض تهدید فزاینده و دائمى قرار دارند. علت دیگرى که براى این تعطیلىها بیان شده و آنرا هم مقامات آمریکایى اعلام کردهاند، شنود مکالمه محرمانه ایمن الظواهرى، سرکرده القاعده با ناصر الوحیشى، سرکرده القاعده در یمن و عربستان است که چند روز پیش انجام شد و الظواهرى از الوحیشى خواست که علیه اهداف آمریکا عملیات کند.
با وجود خبرهاى متعددى که خود آمریکایىها در این باره منتشر کردند و سروصداى زیادى که بهراه انداختند، بهنظر مىرسد این نمایش، همه ماجرا نیست و براى فهم دقیقتر موضوع لازم است نیمنگاهى نیز به داخل آمریکا داشت. بررسى برنامههاى مختلفى که مراکز گوناگون آمریکا براى اداره جامعه چندملیتى آمریکا بهکار مىگیرند، نشان مىدهد فعالیت این مراکز براى شکل و جهتدادن به افکار عمومى شهروندان آمریکایى بسیار بیشتر از هزینهاى است که آمریکا در خارج از کشور براى تأثیرگذارى بر سایر ملل مىپردازد. آمریکایىها هر از گاهى براى اطمینان از منحرفنشدن افکار عمومى آمریکا از چارچوبهایى که آنها برایشان مىسازند، غیرمستقیم حساسترین نقطه این مردم بىخبر یعنى امنیت آنها را هدف مىگیرند تا حس امنیتخواهى ذاتى و افراطى آنها را به نفع خودشان زنده و بهروز نگه دارند. اگرچه این روش پیش از حادثه ۱۱ سپتامبر در اشکال دیگر بهکار گرفته مىشد؛ اما پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نظر دولتمردان آمریکایى بیشتر به آن جلب شد.
سؤال: تحلیل شما از تلاش مذبوحانه BBCبراى توجیه تحریمهاى ضد ایرانى چه مىباشد؟
پاسخ: شبکهها ماهوارهاى فارسى زبان و رسانههاى ضد انقلاب که نام شبکه عنکبوت را بر روى آنان گذاشتهاند، بهعنوان بوقهاى تبلیغاتى دشمن دائم در حال سخنپراکنى علیه مردم ایران اسلامى هستند. این بهاصطلاح رسانهها تلاش کردهاند تا به هر نوعى که مىتوانند بر سیاست داخلى، سیاست خارجى، فرهنگ و اقتصاد کشور تأثیر مخرب بگذارند. دروغپردازى و شایعهپراکنى از جمله کارهاى مرسوم در این رسانهنماهاست که با هدف جنگ روانى علیه نظام اسلامى و مردم ایران صورت مىگیرد.
در همین راستا این شبکهها پس از تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور منتخب و ارائه لیست کابینه براى دریافت رأى اعتماد به مجلس شوراى اسلامى تلاش مىکنند تا در برنامهها و اقدامات دولت جدید اخلال بهوجود آورده یا بهنوعى بتوانند آن اقدامات را در جهت اهداف خود قرار دهند. اخیراً شبکههاى ماهوارهاى با محوریت بى.بى.سى فارسى که نقش هدایتکننده شبکه جنگ روانى علیه جمهورى اسلامى را بر عهده دارد، با پخش گزارشها، تحلیلها و مصاحبههایىکوشش مىکند تا در سیاست خارجى جمهورى اسلامى تغییرى ایجاد کند و خصوصا در پیشبرد برنامه صلحآمیز هستهاى جمهورى اسلامى اخلال ایجاد نماید. این شبکه با ترتیبدادن مصاحبهاى با مایکل مان سخنگوىکاترین اشتون در حالى از شک و تردید درباره برنامه هستهاى ایران سخن گفته که ۱۶ نهاد اطلاعاتى و امنیتىدر آمریکا به صلحآمیزبودن فعالیتهاى هستهاى ایران اسلامى صحه گذاشتهاند. مان در مصاحبه با بى.بى.سىاذعان کرده که در صورتى تحریمها برداشته خواهد شد که نگرانىهاى غربىها برطرف شود و ادامه داده که در صورتى مشکلات حل مىشود که جمهورى اسلامى بسته پیشنهادى ما را تمام و کمال بپذیرد و آن همان تعلیق فعالیتهاى هستهاى در جمهورى اسلامى است.
این رفتار غربىها بهخوبى مشخص مىکند که از سوى دشمنان هیچچیز عوض نشده و آنان بر طبل دشمنى با مردم ایران کما فى السابق مىکوبند. همچنین بارها و بارها ایران براى رسوایى غربىها طى همکارى با آژانس درباره برنامه هستهاى خود شفافیت کامل به خرج داده که اینکار تا کنون از سوى هیچ کشور غربى و آمریکایى صورت نگرفته است.
این نوع خبرپراکنى و انتشار این قبیل گزارشها بهخوبى هر انسان هوشمندى را به این نتیجه مىرساند که شبکههاىماهوارهاى فارسى زبان و بهخصوص سردسته آنان بى.بى.سى فارسى هدفى جز شکستن خط مقاومت و تردید ایجاد کردن در دل مردم و مسئولین ندارد. آنان به خیال خام خود گمان مىکنند که با این جنگ روانى مىتوانند مردم و مسئولین را به عقبنشینى از خواستهها و حقوق اساسى خود وادار نمایند. این در حالى است که مردم معتقد و ایمانى ایران اسلامى مىدانند که بر طبق فرمایش خداوند در قرآن کریم، دشمنان دست از سر شما بر نمىدارند تا شما را از دینتان خارج نمایند و رهبر معظم انقلاب اسلامى نیز به این موضوع اشاره کرده بودند که آنها از ایران هستهاىنمى ترسند بلکه از خطر ایران اسلامى مىترسند و باید هم بترسند.
خاطرنشان مىشود، مقام معظم رهبرى در مراسم حکم تنفیذ رئیسجمهور منتخب درباره دشمنانى که زبان عقلائىسرشان نمىشود، اینچنین فرمودند: «من تأیید مىکنم نظرى را که رئیسجمهور محترم ابراز کردند در زمینه برخورد حکمتآمیز با مسائل گوناگون بینالمللى و مسائل سیاسى و مسائل ارتباطات بینالمللى و اینها. حتماً باید برخوردِ حکمتآمیز و عاقلانه باشد. البته ما دشمنانى داریم که اینها زبان عقلائى هم خیلى سرشان نمىشود؛ لیکن آنچه که ما وظیفه داریم، این است که با استحکام، با توجه به اهداف والاى جمهورى اسلامى، بدانیم چهکار داریم مىکنیم؛ اهداف خودمان را بشناسیم، آن اهداف را هم در نظر داشته باشیم و آنها را با جدیت دنبال کنیم.»