توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 61290
چهارشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۴
مروری بر حواشی و بهانه گیری‌های دولت
طرح دولتی «هر هفته، یک بهانه»!
آقای روحانی! جای بهانه‌گیری مشکلات را حل کنید/ فرصت خدمت شما رو به اتمام است
دولت بهانه های فراوانی برای ضعف عملکردی خود در این چند سال آورده است. از ماجرای دولت بی تفنگ و با تفنگ و دولت سایه گرفته تا بهانه‌های مختلفی که برای برجام آورده شد که عده ای در داخل نمی گذارند این سند توافق اجرا شود، این موارد کم نیستند.
طرح دولتی «هر هفته، یک بهانه»!
گروه سیاسی جهان نيوز: دولت دوازدهم بیش از اینکه به چالش‌های موجود در جامعه و حوزه اقتصادی رسیدگی کند خود دچار چالش جدی شده است. از استعفاهای چند وقت یکبار این دولت بگذریم که اغلب سبب ساز جدایی یکی از مهره‌های اصلی کابینه می شود مانند کناره گیری عجیب «سید محمد بطحائی» وزیر سابق آموزش و پرورش با استدلالی کاملا عجیب، به اختلافات سیاسی و درونی دولت می رسیم. اخیرا دوباره «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور اختلافاتی با بدنه دولت و حسن روحانی پیدا کرد تا جایی که موضوع قهر وی از دولت دوباره مطرح شد. وی که در سال گذشته نیز اختلافاتی داشت و در یک اظهار نظر قابل توجه و طنز آمیز اعلام کرد که حتی توانایی تغییر منشی خود را هم ندارد اینبار نیز ظاهرا با رئیس جمهور به مشکل بر خورد کرد.

روزنامه اصلاح طلب آرمان قهر جهانگیری از کابینه را تایید کرد و نوشت: «آرمان درباره قهر جهانگیری به دلیل اظهارات روحانی نوشت:از کنار هم گذاشتن خبرهای رسمی و غیر رسمی که از کابینه می‌رسید، در کنار توئیت‌های منتشر شده، می‌شد فهمید که ظاهراً تنشی در کابینه بین آقای روحانی و جهانگیری اتفاق می‌افتد و اگر چه پادرمیانی علی لاریجانی ماجرا را در آن مجلس ختم بخیر می‌کند.»

در حوزه نفتی هم به نظر می رسد که اختلافاتی وجود دارد.«بیژن نامدار زنگنه» وزیر برند و ژنرال کابینه نتوانسته آنچنان که باید در حوزه فروش نفت موفق باشد و از سوی دیگر اخبار حواشی امنیتی این وزارتخانه این روزها نقل محافل رسانه‌ای شده است.

در همین رابطه چندی پیش «ابوالفضل ابوترابی»، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی، با مطرح کردن موضوع درگیری لفظی حسن روحانی و زنگنه در حاشیه جلسه هیات دولت در یکشنبه هفته جاری گفت: «در این نشست روحانی به دلیل ضعف عملکرد زنگنه به وی انتقاد کرده و از اینکه وزارت نفت در شرایط فعلی در زمینه صادرات نفت و گاز تدبیر لازم را ندارد انتقاد شدیدی مطرح کرده است.»

از اختلافات کابینه دوازهم که بگذریم به نوع پاسخگویی دولت به مردم در زمینه مقابله با مشکلات خصوصا موانع اقتصادی و معیشتی می رسیم. در این باب نیز دولت بعد از اینکه چندین ماه سخنگو نداشت حالا برای پاسخ گویی به مردم بیشتر از اینکه با استدلال و منطق و ارائه برنامه، گزارش کار خود را شرح دهد به بهانه تراشی‌های مختلف می پردازد. البته این رویه جدید دولت نیست و دیربازی است که دولت در این عرصه وقتی که نمی تواند پاسخگو باشد به این تاکتیک روی می آورد.

«علی مطهری»، نماینده اصلاح طلب تهران سال گذشته درباره این رویه انتقاد کرده بود که «روسای جمهور وقتی تحت فشار قرار می گیرند گریزی به صحرای کربلا می زنند.»

رویه ای که بهانه اصلی دولت خصوصا دولت اصلاحات بوده که به مردم می گویند عده ای نمی گذارند دولت کار خود را انجام دهد. در همین رابطه، حسن روحانی چند روز قبل درباره اینکه برجام به نتیجه خاص خود نرسید و از تقریبا هیچ به کلا هیچ رسید گفت: «بعضی ها یک حالت مادر شوهری به خود گرفتند و نگذاشتند مردم در همان یکی دو سال گشایش برجام هم لذت ببرند. شرکت‌های خارجی می‌آمدند می‌گفتند چرا آمدند؛ قرارداد می‌بستیم، ایراد می‌گرفتند و وقتی قرارداد به هم می‌خورد باز غُر می‌زدند! نگذاشتند مردم لذت ببرند. هواپیما می‌خریدیم می‌گفتند خیانت شد!»

بهانه دیگر دولت برای عدم کارایی لازم اقداماتش تشکیل نشدن وزارت بازرگانی است.

رئیس‌جمهور درهمین رابطه طی اظهاراتی در جلسه هفته گذشته هیئت دولت برای چندمین بار به این موضوع‌اشاره کرد و مدعی شد: «دو سال است که از مجلس شورای اسلامی خواستار مجوز برای تشکیل وزارت بازرگانی هستیم؛ چرا که وزارت بازرگانی صادرات کشور را رونق داده، واردات را به درستی کنترل و بازار را به خوبی نظارت خواهد کرد.»

روحانی درادامه سخنان خود، افزود: «اگر وزارت بازرگانی تاسیس بشود، هفته بعد زندگی مردم و وضع بازار بهتر می‌شود !در شرایطی که دولتمردان از جمله شخص رئیس‌جمهور ادعا دارند تشکیل وزارت بازرگانی موجب بهبود وضع مردم طی یک هفته می‌شود، بسیاری از کارشناسان معتقدند این اقدام هزینه‌های زیادی داشته و فرافکنی به جای حل مشکلات مردم محسوب می‌شود.»

دولت بهانه های فراوانی برای ضعف عملکردی خود در این چند سال آورده است. از ماجرای دولت بی تفنگ و با تفنگ و دولت سایه گرفته تا بهانه‌های مختلفی که برای برجام آورده شد که عده ای در داخل نمی گذارند این سند توافق اجرا شود، این موارد کم نیستند.

حتی چندی پیش حسن روحانی اعلام کرد که اختیارات دولت کم است و جوابگوی مشکلات نیست. وی بیان داشت که اختیارات رئیس جمهور باید بیشتر شود تا بتواند مشکلات را رفع کند. منتقدان درباره مطرح شده همین موضوع بیان داشتند که دولت بازهم دنبال عذر نابه جاست. «محمد علی پورمختار»، نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس گفت: اظهارات مطرح شده از سوی آقای روحانی مبنی بر کمبود اختیاراتش در کشور برای فرار از پاسخگویی نسبت به عملکردش است. رئیس‌جمهور از کم اختیاری خود بگوید، پذیرفتنی نیست بلکه رئیس جمهور باید از اختیارات خود به درستی استفاده کنند.

روحانی درباره مقابله با فساد اقتصادی نیز گفته بود: «دستگاه فاسدی با واردات کالا از راه قاچاق نمی گذارد اقتصاد این کشور رشد کند و بايد جلو اين فساد را بگيريد. »

با این حال مردم از حرف درمانی خسته شده‌اند و به شدت منتظر برنامه و اقدامی از سوی دولت هستند که به طور جدی وضعیت اقتصادی و معیشتی آنان را سر سامان دهد و کسب و کارشان را با رونق و شکوفایی همراه کند. چه بهتر است آقای روحانی از فرصت باقیمانده در مسئولیت دولت برای حل مشکلات مردم استفاده کنند تا شاید از این طریق بتوانند اندک خاطره خوشی باقی بگذارند.
Share/Save/Bookmark