به گزارش خط نیوز ، صبح امروز نخستین همایش ملی نویسندگان و ناشران مهدوی در فرهنگسرای گلستان برگزار شد.
آیت الله قرهی استاد برجسته دانشگاه با بیان این پرسش که چرا نیازمند پرداختن به مباحث مهدویت در حوزه نشر و نویسندگان هستیم،گفت: دلیلی که برای ما محبین اهل بیت و شیعیان مطرح است این است که ما در زمان امام زمان(عج) قرا گرفتهایم و ایشان امام زمان ما است. همه امامان معصوم بر گردن ما حق دارند ولی امروز امام زمان(عح) برای ما حجت است و باید بررسی ما نسبت به این امام بیشتر باشد و این یک قاعده است. همچنین این قضیه به دلیل دیگری که آن وجود انقلاب اسلامی است برای ما مضاعف می شود.
وی گفت: با بررسی روایاتی درست و مستند می توان گفت نظام جمهوری اسلامی با ادله و برهان و نه با احساس یک نظام مهدوی است. البته این به معنای وجود یک دولت مهدوی نیست، چرا که دولت مهدوی در زمان ظهور امام زمان(عج) برپا می شود. امروز باید نظام مهدوی تببین شود.
قرهی ادامه داد: بعد از انقلاب مقولهای پیش آمد که در دنیا سابقه نداشت و آن بحث ولایت فقیه بود که امام راحل به عنوان تبیین کننده و البته نه مبدع - مبدع این قضیه فرمایش حضرات معصوم است- توجه دنیا را به خود جلب کرد که ولایت فقیه به چه معنا است.
وی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر این که «سلاح تبلیغات برندهتر از صلاح جنگ است» بیان کرد: بعد از انقلاب کار ما سنگین تر است. نباید بگوییم بعضی از کتابهایی که پیرامون مهدویت نوشته میشود تکراری است، اشکالی ندارد اگرچه باید سعی کنیم که مطالب همواره جدید و بروز باشد اما اگر فرض به تکرار هم بگیریم این خود نوعی تقلید است. موسسهها باید گسترش پیدا کنند و ناشرین هم انقدر باید این مطالب را بیان کنند که همه جا فراگیر شود.
قرهی با بیان این که ناشران و نویسندگان باید یکی از مبانی مورد بررسی خود را مهدویت قرار دهند و روی این قضیه کار کنند،گفت: البته طبیعی است که ناشران و نویسندگان نیازمند آن هستند که از طرف دولت ها حمایت شوند.
وی توضیح داد: این که قرآن بیان میکند شما امت واحده هستید را باید نشان دهیم. باید نشان دهیم که ما دنبال امام هستیم. ولایت فقیه نیز همین است و این یک نوع تمرین امام و امت است.
قرهی با بیان این که روایات بسیار عالی و ناب در بحث غیبت امام زمان جود دارد که باید بر روی آن کار شود، اظهار کرد: رسانه ملی و مطبوعات باید بر روی این مباحث کار کنند. چرا که اگر درباب امام زمان تبلیغ و کار نکنیم مسئله بدست دیگران می افتاد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره مهدویت گفت: نکاتی در وضع فعلی میتواند مدنظر قرار گیرد که حمایت از ناشران یکی از این نکات است. عدم استقبال از خرید کتابها جزء مسائلی است که نویسندگان و ناشران با آن روبرو هستند. نهاد کتابخانهها و ارشاد نیز باید اولویتهای انتشار کتاب در جامعه را مطرح کنند زیرا مولفان امکان پیمایش میدانی را ندارند.
طاهری افزود: از ابتدای طرح هدفمندی یارانهها یکی از دغدغهها این بود که چه میزان از هزینهها به سمت فرهنگ میرود. الان این کمکها با قبل از آن قابل مقایسه نیست. در بودجه ۹۳ در کمیسیون تلفیق مطرح کردیم که بخشی از یارانهها به سمت کتاب بیاید تا اگر قیمت کتاب قابل کاهش نیست، قدرت خرید مردم بیشتر شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: فرهنگ کتابخوانی در جامعه ما وجود ندارد و شأن کتاب رعایت نمیشود. امروز غلبه فرهنگ شفاهی، گسترش رسانههای دیداری و شنیداری، افزایش فناوریهای دیجیتال باعث شده تا فرآیند خرید کتاب و کتابخوانی با معضل روبرو شود.
طاهری گفت: ایجاد کتابخوانههای تخصصی مهدویت باید بررسی شود که چقدر کتابخوانههای تخصصی و عمومی مهدویت داریم. فراخوان اولویتهای حوزه مهدویت باید به اطلاع نویسندگان و ناشران برسد.
در ادامه این همایش، اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری خاطرهای از مرحوم عسگراولادی نقل کرد که مرحوم به امام گفته بود: شنیدیم شما را به عنوان مخل امنیت میخواهند محاکمه صحرایی کنند و اگر خبردارید چه کنیم و وظیفه ما چیست؟ امام فرمودند که هدفم نجات ایران از استبداد خارجی، نجات منطقه از استعمار خارجی و سوم زمینه سازی برای ظهور امام زمان است.
وی افزود: هانری کربن استاد دانشگاه سوربن فرانسه با علامه طباطبایی و شهید مطهری ارتباط داشت و علت با نشاط بودن شیعه را مهدویت میدانست. در هیچ کدام از ادیان نمیتوانستند بعد از مسیح(ع) مثالی درباره حضور امام بعدی بگویند اما ما همیشه پیغمبر داشتیم و یا وصی پیغمبر و تنها نبودیم. شادابی و نشاط مکتب شیعه وجود همین ارتباط با امام زمان است و به همین دلیل دعای ندبه میخوانیم و انتظار فرج را عبادت میدانیم.
اکرمی پیرامون فلسفه برگزاری این همایش گفت: این جلسه به نام نویسندگان و ناشران است و خداوند به قلم قسم یاد کرده و انسان تا زمانی که نوشته از خود به جای نگذارد، نامش جاودانه نمیشود. ما در سبد خانوار خود اقلام خوراکی را جای میدهیم اما کتاب را نه. باید احساس نیاز کنیم که مغزمان باید تغذیه فکری شود.
وی افزود:کافیست تنها چهل دقیقه را به مطالعه اختصاص دهیم. باید به مطالعه بها دهیم و آن را در ۲۴ ساعت روزانه خود جای دهیم. باید از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنیم و مطالعه کردن را تمرین کنیم. اگر از مطالعه لذت ببریم، یقین بدانید که از آن فاصله نمیگیریم.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با درخواستی از ناشران گفت: از نویسندگان و ناشران می خواهم مبحث کار گروهی و تعاونی را پیش ببرند و نسبت به تشکیل تعاونی اقدام کنند.
حجت السلام اکرمی گفت: یکی از زیباترین هدیههایی که می توان به خانوادهها داد کتاب مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی است. باید این تبلیغها و ترویجها به هر صورت ممکن و شکل مناسب انجام شود تا بتوانیم دین خود را نسبت به انقلاب و شهدا ادا کنیم.