توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 61137
يکشنبه ۲ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۰
مردم قربانی سیاست‌بازی؛
چطور مسکن مهر از یک طرح «مزخرف» به «عالی» تغییر کیفیت داد؟
داستان مسکن مهر داستان سیاسی شدن و برخورد جناحی با پروژه‌های ملی است که زندگی بسیاری از افراد را تحت شعاع قرار می دهد اما متاسفانه بازهم در این بازی سیاسی مردم هستند که قربانی سیاست‌های تخریبی برخی سیاستمداران می‌شوند.
چطور مسکن مهر از یک طرح «مزخرف» به «عالی» تغییر کیفیت داد؟
گروه سیاسی جهان نيوز، امیر حمزه نژاد: بازار مسکن دچار رکود تورمی شدیدی است. قیمت‌ها در بازار مسکن تا چند برابر گران شد و بسیاری از افرادی که سودای خانه دار شدن داشتند، با این آرزوی خود خداحافظی کردند. وضعیت اجاره نشینی با توجه به فصل تعطیلات تابستانی مدارس و ترافیک جابه جایی اجاره نشین‌ها نیز بسیار ناگوار است. اما در این میانه خبری از یکی از دولتمردان درباره مسکن مهر شنیده شد که تعجب بسیاری را بوجود آورد.

«مازیار حسینی»، معاون وزیر راه و شهرسازی در تمجید و تعریف از طرح مسکن مهر که ابتکار دولت قبل از روحانی بود گفت: « دفتر اسکان بشر در سازمان ملل، ساخت مسکن مهر را جزو تجربه‌های منحصر به فرد و قابل انتقال به مجامع بین‌المللی اعلام کرده است. ۴ دولت درگیر این برنامه بودند و بیشترین کارایی آن در دولت ۱۱ و ۱۲ بوده است. مسکن مهر از نظر اسکلت و کیفیت واستحکام مسکن مناسب ارزیابی می‌شود. در مکان‌های مسکن مهر اشتباه شده و رساندن آب و برق و گاز به این مسکن‌ها سخت شد.»


صحبت‌های معاون وزیر راه بسیار قابل تامل است. مسکن مهری که در دولت یازدهم بسیار مورد نکوهش قرار می گرفت و به طور ایدئولوژیک و متمرکز به این دلیل که از جمله خدمات دولت پیشین بود تخریب می شد، حالا به عنوان یکی از خدمات دولت‌های روحانی از سوی یکی از مقامات معرفی می شود.

کسانی که سخنان «سید عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی و مشکل اساسی وی با طرح مسکن مهر را به یاد دارند می دانند که وی از مخالفین این پروژه انبوه سازی مسکن بود. آخوندی مسکن مهر را طرح مزخرفی می خواند و در انتهای کارش عنوان کرد که افتخار می کنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکرده‌ام. از این رو چطور باید باور کرد که بیشترین کارایی این پروژه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم یعنی دولت روحانی بوده است.


از سوی دیگر همواره شاهد انتقاد و اعتراض افرادی بودیم که قرار بود در سالهای گذشته به واسطه طرح مسکن مهر صاحب خانه شوند اما دولت با عدم تکمیل این پروژه آنان را به خواسته‌های خود نرساند. البته مخالفت با مسکن مهر تنها از سوی شخص آخوندی نبود. در حادثه تلخ زلزله سرپل ذهاب این مخالفت ایدئولوژیک اصلاح طلبان و دولت با مسکن مهر در حمله و نشان دادن میزان تخریب ساختمان آن در این منطقه که البته اسکلت آن پابرجا بود، خود گواهی بر این مسئله است. درواقع دولت یازدهم برای اینکه دولت پیشین را تخریب کند به خدمات آن از جمله مسکن مهر حمله می کرد. اما حالا جالب است که برخلاف همه این موارد دولت مسکن مهر را طرح خود می داند و سعی می کند که آنرا جزو خدمات خود معرفی نماید.

این درحالی است که متاسفانه مقابله چندین ساله با پروژه مسکن مهر سبب شد تا بازار نیز ضربه خاصی بخورد. مسکن مهر به عنوان یک پروژه انبوه سازی باعث اشباع بازار مسکن و پایین ماندن قیمت آن شده بود اما مقابله با این طرح و اتفاقاتی که در حوزه قیمت دلار رخ داد دوباره قیمت مسکن را تا حدود زیادی بالا برد. بنابراین مقابله با طرح مسکن مهر بخشی از وضعیت اسف بار امروز بازار مسکن را بوجود آورد. با این شرایط شعار پاستورنشینان در ابتدای دولت دوازدهم که «به عقب بازنمی گردیم» حالا به طور جدی در خصوص این طرح به چالش کشیده شده است.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این باره بیان می کند: «وزارت راه برنامه تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ در کنار تکمیل مسکن مهر در برنامه خود قرار داده است.»

داستان مسکن مهر داستان سیاسی شدن و برخورد جناحی با پروژه‌های ملی است که زندگی بسیاری از افراد را تحت شعاع قرار می دهد اما متاسفانه بازهم در این بازی سیاسی مردم هستند که قربانی سیاست‌های تخریبی برخی سیاستمداران می‌شوند.
Share/Save/Bookmark