توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 17497
جمعه ۲۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۷
نقویان: بدون ولی فقیه مثل مصر می شویم؛
نقویان: بدون ولی فقیه مثل مصر می شویم؛
حجت الاسلام نقویان در همایش هجرت تابستانه مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با عنوان «طلایه داران هدایت» که در محل سالن اجتماعات این دفتر برگزار شد، آیه شریفه «یا أیها النبی إنا ارسلناک شاهداً و مبشّراً و نذیراً و داعیاً الی الله بِاذنه و سراجاً منیراً» را مهمترین آیه و بیانگر ساختار اصلی تبلیغ دانست و گفت: خطاب «نبی» در این آیه بیانگر این است که پیامبر(ص) حامل پیامی بوده است که دیگران اگاهی نداشتند و این یعنی مبلغ باید حرف نو داشته باشد.

وی افزود: خداوند در ادامه می فرماید«إنا ارسلناک»؛ ما شما را می فرستیم(نه سازمان و دفتر تبلیغات اسلامی). این یعنی حساب و کتاب شما با خداست. همچنین می فرماید: «شاهداً» یعنی مبلغ باید شاهد و همراه زندگی مردم باشد.

آسان گرفتن خوب است اما در چارچوب دین

حجت الاسلام نقویان با تأکید بر لزوم فهم دقیق روایات از سوی مبلغان، اظهار کرد: آسان گرفتن خوب است و خداوند هم همین توصیه را دارد اما این آسان گیری باید در چارچوب دین باشد.وی با اشاره به عبارت «مبشّراً و نذیراً» در این آیه شریفه، ادامه داد: مبلغ باید در مقام عمل تا حد امکان با انعطاف برخورد کند.

کار فرهنگی مقدم است بر کار سرهنگی


حجت الاسلام نقویان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب نسبت به جذب حداکثری ابراز کرد: این در حالی است که ما اغلب به جای اولویت دادن به کار فرهنگی، کار سرهنگی را مقدم می کنیم.وی با بیان این که تبلیغ باید با هدف «داعیا الی الله» باشد نه داعیا الی النفس و باند و جناح، خطاب به مبلغان تأکید کرد: تلاش کنید سراج منیر باشید؛ تا می توانید برای تبیین مفاهیم تبلیغی از تمثیل ها استفاده کنید.

لزوم توجه به قالب و محتوا در کنار هم

وی با تأکید بر لزوم توجه همزمان به محتوا و قالب تبلیغ، تصریح کرد: نسبت به مطلبی که می خواهید ارائه دهید مطالعه و تفکر داشته و جوانب مختلف آن را بسنجید به گونه ای که مطلب شما شبهه ای در ذهن مخاطب باقی نگذارد. آیات و روایات را به خوبی با استفاده از ظرایف ادبی برای مخاطب تبیین کنید؛ زیاد آیه و حدیث خواندن نشانه فضل و کمال نیست، یک حدیث بگویید اما همان را خوب به جان مردم بنشانید و در فکرشان حک کنید.

حجت الاسلام نقویان با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) که می فرمایند: «...لو علم الناس محاسن کلامنا لتبعونا»، خطاب به حاضران تأکید کرد: کلام ارزشمند اهل بیت(ع) را در قالبی در خور بریزید؛ همین گونه ساده و برهنه عرضه نکنید. امروز اصولا خلق و استفاده از فرم های جدید یک هنر محسوب می شود. باید برای تشخیص قالب های مناسب هر موضوع، کارگاه های آموزشی برگزار شود.

به زبان قوم تبلیغ کنید


وی با بیان این که انبیا به زبان قوم سخن گفته و تبلیغ می کردند ولی ما بیشتر به زبان قم و حوزه علمیه صحبت می کنیم، خاطرنشان کرد: امروز زبان قوم، داستان، تمثیل، شعر، ادبیات، فیلم و رسانه، ورزش، موسیقی و طنز فاخر است و آشنایی با این ها برای یک مبلغ بسیار مهم است.

وی یادآور شد: چگونگی مقابله با هر پدیده را دقیقا بدانید. گاهی مقابله به معنای از میان برداشتن مانع نیست؛ گاهی باید راهکاری از جنس خود مشکل، ارائه دهید؛ جواب شعر فروغ، حدیث امام صادق(ع) نیست. امروز با همین حربه جوانان ما را منحرف می کنند.

حجت الاسلام نقویان افزود: زبان صنوف هم بسیار مهم است؛ روایت «الدنیا مزرعة الاخرة» برای مخاطب کشاورز، روایت «الدنیا سوق ربح فیها قوم و خسر آخرون»، برای بازاریان، روایت «طبیب دوّار بطبّه» و آیه «نُنَزّل من القرآن ما هو شفاء و رحمة...» برای اطباء و آیه «والسماء و ما بناها» برای مهندسان یک دنیا حرف دارند.

واقعیت را بگویید


وی با بیان این که اصلاح و ترک گناه، یک روند تدریجی است، اضافه کرد: یک جاهایی لازم است تا یک مقطعی مخاطب را در اشتباهش همراهی کنید و بعد بدی ها و مشکلات کارش را به او گوشزد کنید.وی گفت: درد مردم را درک کنید؛ واقعیات را چنان که هست بگویید نه کمتر نه بیشتر؛ دفاع از نظام خوب است اما نه دفاع بی منطق و ناعادلانه که در آن نه نقاط ضعف نظام را ببینیم و نه نقاط قوت دشمن را. اصل ساختار و نظام را قبول داریم اما اشکالات را هم نادیده نمی گیریم.
حجت الاسلام نقویان با اشاره به اهمیت و جایگاه ولایت فقیه در جامعه اسلامی، خاطرنشان کرد: ایران هم اگر یک روز بدون ولی فقیه بماند، مانند مصر و دیگر کشورهای اسلامی می شود.

منبع: عقیق
Share/Save/Bookmark