توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 19684
دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۷
فشار راديكال ها به روحانی برای حضور افراطیون در معاونت پارلمانی
اصلاح‌طلبان رادیکال بعد از عدم رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی علوم، آموزش و ورزش، روحانی را برای انتخاب معاونت پارلمانی از میان چهره‌های افراطی تحت فشار قرار داده‌اند.
فشار راديكال ها به روحانی برای حضور افراطیون در معاونت پارلمانی
اصلاح‌طلبان رادیکال بعد از عدم رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی علوم، آموزش و ورزش، روحانی را برای انتخاب معاونت پارلمانی از میان چهره‌های افراطی تحت فشار قرار داده‌اند.

به‌گزارش فارس، با گذشت بیش از دو هفته از آغاز رسمی فعالیت دولت یازدهم، انتخاب معاون پارلمانی رئیس‌جمهور که یکی از معاونت‌های مهم دولت محسوب می‌شود، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در اولین روزهای دولت جدید، رسانه‌ها با گمانه زنی افرادی چون محمدباقر نوبخت، علی‌ عسگری، محمدرضا تابش و محمدرضا خباز را برای تصدی معاونت پارلمانی رئیس جمهور مطرح کردند و در این میان نام ‌عسگری تا حدی جدی شد که برخی از قطعی بودن انتصاب وی به این سمت خبر دادند.

محمدرضا صادق مشاور رئیس‌جمهور اما بعد از طرح شایعه قطعی بودن حکم انتصاب علی عسگری در کسوت معاونت پارلمانی دولت روحانی، در جمع خبرنگاران حضور یافت و به‌صورت رسمی اعلام کرد که «معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هنوز انتخاب نشده است».

اظهارات این چهره نزدیک به رئیس‌جمهور درباره عدم صدور حکم معاون پارلمانی دولت، به خودی خود می‌توانست از منتفی بودن حضور ‌گزینه‌های مطرح شده از جمله عسگری در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری حکایت کند؛ عسگری که پیش از این مشاور امور مجلس روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک بود، در حالی خود را برای معاونت پارلمانی ریاست‌ جمهوری آماده می‌کرد که شاید فشار رادیکال‌ها به روحانی را پیش‌بینی نکرده بود.

اصلاح‌طلبان رادیکال بعد از عدم رای اعتماد مجلس به سه وزیر پیشنهادی علوم، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان که وابسته به این جریان بودند، روحانی را برای انتخاب معاون پارلمانی از میان نیروهای اصلاح‌طلب تحت فشار قرار دادند؛ آنها به خوبی می دانند که قبضه‌کردن پل ارتباطی قوای مجریه و مقننه یک امتیاز بزرگ برای پیگیری مطالبات‌شان در مجلس و حتی راهی برای ورودشان به مجلس آینده باشد.

یک منبع آگاه نزدیک به دولت با تائید این خبر به خبرنگار فارس گفت: فتنه‌گران مانع معرفی افراد معتدل به عنوان معاون پارلمانی می‌شوند و حتی برخی از آنان گفته‌اند که باید عدم حضور میلی منفرد، نجفی و سلطانی فر در کابینه با حضور برخی افراد همچون مجید انصاری در معاونت پارلمانی جبران شود.

مجید انصاری گر چه از رقبای دیرین سیاسی هاشمی رفسنجانی بود اما این روزها در مجمع تشخیص مصلحت نظام به یکی از نزدیکان وی تبدیل شده است؛ انصاری از گزینه‌هایی است که اصلاح‌طلبان و نیروهای اپوزیسیون برای حضور وی در معاونت پارلمانی حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

در صورت موفق شدن افراطیون و انتخاب گزینه‌ای افراطی برای معاونت پارلمانی ریاست‌ جمهوری، تعامل با مجلس اصولگرا مهمترین چالش معاون پارلمانی روحانی خواهد بود؛ تعاملی که قطعا می‌تواند کمک شایانی به دولت روحانی باشد.

اکنون روحانی با یک آزمون دیگر مواجه شده است: عدم تمکین به نظر افراطیون در انتخاب معاون پارلمانی گر چه ممکن است اندک هزینه‌های سیاسی برای وی به دنبال داشته باشد اما به قطع، رد فشارهای افراطیون خواست مردمی است که به شعار اعتدال روحانی رای داده‌اند.
Share/Save/Bookmark