توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 58898
چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۸
"سفر به خوزستان ۲ "
سیل، مشاهدات و اقدامات (بخش دوم)
"سفر به خوزستان ۲ "
به گزارش خط نیوز1⃣- سیل ۲۴ استان کشور را درگیر کرده است. برخی مثل خوزستان و لرستان و گلستان هنوز درگیر موج های بعدی بارش هستند. و این مساله در خوزستان بیش از همه ایجاد نگرانی کرده است.
2⃣- ۵ سد که بر روی کرخه، کارون، دز، زهره، مارون (جراحی) احداث شده از اقدامات بنیادین و استراتژیک کشور در امر سد سازی بوده است که در نیم قرن اخیر به خصوص سالهای پس از جنگ ساخته شده است که امری افتخارآمیز است. (این بر خلاف برخی جوسازی ها بوده است که اصل سدسازی را زیر سوال برده اند)
3⃣- بارش های سیل آسای در ۵ استان (لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان) و ذوب شدن برف کوههای استان مذکور از یک سو و بارش های بی سابقه در خوزستان موجب آن شد که حجم رسمی اغلب سدهای پنجگانه پر شود این یعنی مساوی شدن ورودی و خروجی سدها که برای آنکه سر ریز سدها خسارات کم تری را بوجود آورده اقداماتی انجام شده است که مهم ترین آن ها دستور تخلیه 6 شهر و ۱۵۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰/۰۰۰ نفر می شود! در مرکز دیسپاچینگ سازمان آب و برق خوزستان از نزدیک این وضعیت را مشاهده کردم.
4⃣- در جریان سیل، آسیب ها و خسارات فراوان به ابنیه، خانه های مردم، زمین های کشاورزی محصولات کشاورزی (توجه داشته باشید که در خوزستان تا چند هفته دیگر باید به برداشت گندم صورت می گرفت که بخش عمده آن ها زیر آب رفته است)!
5⃣- به رغم همه تلاش ها و اقدامات، حجم خسارات، ویرانی ها، تخریب سیل بسیار بزرگتر از آن است که گمان
می کنیم. در اهواز خانمی در کنار کارون که طغیان کرده است از من با نگرانی سوال کرد که آیا در اهواز امنیت جانی از سیل داریم؟ از استاندار خوزستان پرسیدم که در مناطق اصلی که سیل آمده است و زندگی مردم را تهدید می کند شما و مسئولان استانی از آن ها خواسته اید که روستا و شهر خود را ترک کنند اما آنان مقاومت می کنند دلیل آن چیست؟ او گفت: یکی امیدواری به اینکه میزان و شدت سیل به گونه ای نیست که آن ها باید زندگی و کاشانه خود را ترک کنند چرا که تجارب گذشته این را ثابت کرده است و نیز توانایی مردم محلی در ایجاد و استحکام سیل بندها می باشد و علت دوم در بی اعتمادی مردم است که هنوز خسارت های ناشی از سیل سال ۱۳۹۵ را از دولت نگرفته اند؟
6⃣- در مسیر جاده اهواز به اندیمشک که به دلیل آب گرفتگی جاده اصلی بسته بود و پلیس اجازه حرکت به خودرو های سبک را نمی داد و من و همراهانم که عازم خرم آباد بودیم به ناچار به اهواز برگشتیم. من دیدم که مردم در چند نقطه برای آنکه آب زندگی و مزارع آنها را تخریب نکند مسیر آب را منحرف کرده اند که موجب تشدید سیل در جاده اصلی شده است!؟ مدیریت افکار عمومی و ایجاد اعتماد خود یکی از اصلی ترین موضوعات در مدیریت بحران است که در گزارش بعدی به آن خواهم پرداخت.
7⃣- علاوه بر مدیریت افکار عمومی ما نیازمند "مدیریت بحران کارآمد، موثر، با اختیار و برخوردار از امکانات و تجهیزات پیشرفته نوین فنی و مهندس هستیم. سازمانی که مرجع اصلی در بحران ها و بلایای طبیعی باشد و همه او را به رسمیت بشناسند. الان جای چنین سازمانی بشدت خالی است. (ادامه دارد)
🔹🔹🔸🔹🔸
sapp.ir/dr_alidarabi
🔷➖🔶➖🔷➖🔶
www.instagram.com/dr_alidarabi
🔶➖🔷➖🔶➖🔷
Ble.im/dr_alidarabi
Share/Save/Bookmark