توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 11410
پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۱۹
حجت‌الاسلام پناهیان در همایش خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت:
عرصه سیاست اصالتاً عرصه خدمتگزاری است/تلاش برای بقای قدرت انگیزه باطل در انسان ایجاد می‌کند
عرصه سیاست اصالتاً عرصه خدمتگزاری است/تلاش برای بقای قدرت انگیزه باطل در انسان ایجاد می‌کند
مشاور نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، اولین ویژگی مؤمنان در جامعه آرمانی را خدمتگزاری دانست و بر لزوم انتخاب افراد خدمتگزار و با تقوا در انتخابات آتی شوراها تأکید کرد.

به گزارش خط نیوز به نقل از فارس، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان که صبح امروز در همایش سراسری «خدمتگزاران، آبادانی و پیشرفت»‌ در مجتمع آدینه تهران سخن می‌گفت، اظهار داشت: در عرصه ورزش برخی تیم‌ها به تاکتیک و برخی تیم‌ها به قدرت بدنی و تکنیک برتر بازیکنانشان شناخته می‌شوند و برخی نیز به دلیل برخورداری از ترکیب این ویژگی‌ها شهره‌اند.

وی افزود: اگر بخواهیم گروه مؤمنان را بشناسیم باید از آنها تعریف درستی ارائه دهیم که البته هنوز نتوانسته‌ایم به این تعریف درست دست یابیم.

عضو شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار گفت:‌ در دوران دفاع مقدس گروه مؤمنان به مجاهدت و از خود گذشتگی در راه خدا شناخته می‌شدند و ایثارگری ویژگی برجسته رزمندگان شهادت‌طلب بود.

حجت‌الاسلام پناهیان افزود: پس از دوران دفاع مقدس نتوانستیم تعریف درستی از گروه مؤمنان در میان مردم رواج دهیم تا بر اساس آن قضاوت کنند و نه توانستیم این ویژگی برتر مؤمنان پیشرو را محل توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در جامعه آرمانی اولین ویژگی مؤمنان خدمت است، ادامه داد: مؤمنان انسان‌های خدوم هستند و قبل از ویژگی‌های دیگر باید ویژگی خدمتگزاری آنها در ذهن مردم خطور کند.

«اگر اولین ویژگی که در ذهن مردم از مؤمنان پیشرو ایجاد می‌شود خدمت باشد، موفق می‌شویم جامعه را به سلامت اداره کرده و به سوی سعادت رهنمون سازیم لذا مشکلات فراوانی در جامعه ایجاد خواهد شد.»

مشاور نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها گفت: عبادت، معنویت، صفای باطن و اخلاق ویژگی‌های برتری است به طور خاص از مؤمنان پیشرو انتظار می‌رود اما این ویژگی‌ها بیش از هرکسی برای صاحبان آن منشأ خیر است.

حجت‌الاسلام پناهیان افزود:‌ اگر نخستین ویژگی که از مؤمنان پیشرو در مردم متبادر می‌شود، عبادت و خلوص و صفای باطن باشد موجب سعادت جامعه نخواهد شد.

وی تصریح کرد: برای سعادتمند شدن جامعه باید اداره امور در هر سطحی به مؤمنان پیشرویی که ویژگی برترشان خدوم بودن آنهاست و از توان خدمت برخوردارند و در این راه مجاهدت می‌کنند، سپرده شود.

حجت‌الاسلام پناهیان از علم و معرفت و آگاهی به عنوان دیگر ویژگی مؤمنان پیشرو یاد کرد و گفت: مؤمنان معمولان انسانهای آگاه و فهیم هستند اما برخورداری از این صفات بدون داشتن روحیه خدمتگزاری کافی نیست و اگرچه آگاهی و عالم بودن یک ضرورت است اما باز جامعه را به سعادت و سلامت نخواهند رساند.

وی افزود: هرگاه مردم نام مؤمنان پیشرو را می‌شنوند باید اولین صفت که به ذهنشان خطور می‌کند خدمتگزاری مؤمنان باشد که دین و معرفت و بصیرت را سرمایه خدمت خود قرار می‌دهند و سودجو منفعت‌طلب نیستند.

عضو شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار گفت: اگر امروز جامعه ما از مؤمنین پیشرو برداشت خدمتگزاری ندارد معلوم می‌شود که یا مؤمنان به خوبی خدمت نکردند، یا جامعه خدمتگزاری آنها را به خوبی دریافت نکرده و یا مؤمنان فرصت خدمتگزاری نیافتند.

حجت‌الاسلام پناهیان افزود: اگر غیر مؤمنان خدمت کنند در کنار آن خطاهایی خواهند داشت که گاهی حتی کار را به خیانت منجر می‌کند و در خدمت‌رسانی آنها به دلیل عدم بهره‌مندی از یاری خداوند با آسیب‌ها و آفات زیاد و ناپایداری و نفوذهای نامطلوب همراه است.

مشاور نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، گفت: در اعطای مسئولیت‌ها باید در کنار مهارت و آگاهی و تجربه و توانایی جسمانی افراد صداقت و اخلاق را نیز در نظر بگیریم.

پناهیان گفت: همچنین در کنار این مؤلفه‌ها باید از کمک و عنایت پروردگار عالم غفلت نکنیم که تنها شامل کسانی می‌شود که اهل ایمان و تقوا هستند.

وی از حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری به عنوان دو الگوی برجسته که خداوند در رهبری آنها را یاری داد و از کارشان گره‌گشایی کرد، یاد کرد و گفت که مردم انتظار دارند اهل تقوا در اداره امور خدمتگزار ظاهر شوند.

وی خاطرنشان کرد که باید فضایی به وجود آید که وقتی مردم عرصه خدمت را مهیا می‌بینند، آن را به مؤمنان پیشرو بسپارند که در این صورت خود به خود فضای جامعه روی سلامت سیاسی پیش می‌رود.

عضو شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار، اظهار داشت: عرصه سیاست اصالتاً عرصه خدمتگزاری است نه قدرت‌بازی و باید برای سپردن کارها به افراد، خدمتگزاران را انتخاب کرد.

حجت‌الاسلام پناهیان با تأکید بر لزوم انتخاب افراد خدوم و با تقوا در انتخابات آتی شوراها تصریح کرد: برخی شورای شهر را سکوی اول حرکت سیاسی خودشان به مسئولیت‌های سیاسی برتر می‌دانند که این تصور رندانه، نابخردانه و غلط است و به سلامت جامعه لطمه می‌زند.

وی ادامه داد: کسی که به امید طی کردن مدارج بالاتر و عرصه سیاست وارد شورای شهر شود و آرزوی خدمت او را به این صحنه نکشانده، نمی‌تواند خدمات شایانی به مردم ارائه دهد.

مشاور نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، گفت: شورای شهر و مراکزی مانند آن در حقیقت یک فرصت خدمتگزاری برای مردم است و اگر این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که خدمتگزاری کار مؤمنان پیشروست، بیش از دیگران به مردم خدمت خواهند کرد.

پناهیان افزود:‌ مهم این است که بتوانیم تعریف دقیقی از خدمتگزاری به مردم ارائه دهیم و فرهنگ خدمت از سطوح پایین در جامعه نهادینه شود که در این صورت در رده‌های بالاتر کشور نیز شاهد اصلاح رفتاری و عملکردی خواهیم بود.

«وقتی یک طلبه یا امام جماعت مسجد در محدوده کار خود به دنبال الگوسازی و انجام خدمت با انگیزه و مخلصانه باشد، با عنایت خداوند می‌تواند حتی بیش از یک امام‌جمعه شهر منشاء خدمت باشد».

عضو شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار با بیان اینکه در مسئولیت‌ها حلوا خیرات نمی‌کنند، گفت: در حکومت دینی مؤمن پیشرو شبانه‌روز مشغول خدمت است و مسئولیت در چنین حکومتی سنگین است و اگر کسی با ادعای ایمان بیاید و ذهنیت مردم را نسبت به خدمتگزاری مؤمنان تخریب کند، ضربه جبران‌ناپذیری می‌زند.

حجت‌الاسلام پناهیان با بیان اینکه در جامعه ایمانی و‌ آرمانی و موعود، وجود مقدس حضرت ولیعصر(عج) هم بر دشمنان اسلام و هم نسبت به یاران خودشان سخت‌گیرند، تأکید کرد: در حاکمیت دینی هرکسی نباید اصلاً جرأت کند وارد عرصه خدمت شود بلکه باید کسی وارد صحنه شود که دنبال خدمت و حاکمیت ارزش‌هاست.

وی ادامه داد: کسی که در مملکت امام زمان(عج) مسئولیتی را بر عهده می‌گیرد و نمی‌تواند آن را انجام دهد نمی‌تواند پاسخگوی امام زمان باشد و لذا ما باید در عرصه خدمتگزاری سخت‌گیرانه نگاه کنیم و سختی‌های این عرصه را به همدیگر متذکر شویم تا کسی به خاطر حب مقام و بر اساس هوای نفس وارد این عرصه نشود.

حجت‌الاسلام پناهیان گفت: در عرصه خدمتگزاری انسان باید همواره لبخند بزند و از پا نیافتد و خلوص خود را از دست ندهد و وقت خود را برای دفاع از خود و بقای قدرتش خراب نکند.

وی تصریح کرد: صرف یک مسئول برای دفاع از خودش یا در جهت تداوم قدرتش معلوم نیست که از نظر شرعی حلال باشد. بلکه ما وظیفه داریم کار خود را انجام دهیم و ایمان داشته باشیم که خداوند از مؤمنین دفاع می‌کند و کسی که وقت خدمت را صرف دفاع از خود می‌کند احتمالاً به خداوند اطمینان ندارد.

عضو شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار گفت: یک مسئول اگر بخواهد وقت خدمت را صرف دفاع از خود کند یا همواره نگران تداوم دوران مسئولیت کند وقت تدبیر برای اداره بهتر امور را از دست می‌دهد.

حجت‌الاسلام پناهیان افزود:‌ قطعاً‌ چنین کارهایی انرژی مسئولان را هدر می‌دهد و انگیزه‌های باطل را در انسان ایجاد می‌کند و او را به پیوندهای نامبارک و زدو بندهای پشت پرده سوق می‌دهد و در این صورت صلاحیت افراد دیگر را نادیده می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در عرصه خدمت باید بی‌تعلق وارد شد، متذکر شد: اگر مردم را بیش از پیش نسبت به اینکه کوچک‌ترین تعلق خاطر به دنیا داشتن و کم‌ترین در ایمان داشتن موجب می‌شود چه مهلکاتی برای جامعه پدید آید هوشیار کنیم، خدا شاهد است مسئولیت‌ها را جز به مؤمن‌ترین و با تقواترین افراد نخواهند سپرد.

حجت‌الاسلام پناهیان افزود:‌ تا کنون جامعه اینگونه اداره و هرجا آسیب‌ها کمتر بوده به خاطر حضور افراد جانفشان در عرصه بوده در غیر این صورت نمی‌شد از انقلاب صیانت کرد.

مشاور نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها در بخش پایانی سخنانش ابراز امیدواری کرد که روزی برسد در جامعه ما کسی به دلایلی غیر از خدمتگزاری فراوان که ناشی از تقوا و ایمان به خداست، رأی نیاورد.

حجت‌الاسلام پناهیان با تأکید بر اینکه جا انداختن این فرهنگ از انتخابات شوراها امکان‌پذیر است، تأکید کرد: اگر فرهنگ سیاسی جامعه اصلاح شود و رشد یابد در عرصه قدرت مشکل نخواهیم داشت، در جریان گردش قدرت نخبگان جامعه شاهد نزاع‌های بیهوده و مضر نخواهیم بود و مدیران جامعه به صادقانه‌ترین شکل به مردم خدمت خواهند کرد.
Share/Save/Bookmark