به گزارش خط نیوز، سخنان حاشیهساز عدهای در فضای انتخاباتی پیش رو، واکنشهای مختص به خود را حاصل کرده است. صحبتهای صریح دیروز رئیس محترم قوه قضاییه آشکارا در نقد اظهارات حاشیهسازی بود که این روزها فضای رسانه را آلوده خودکرده و درصدد تسری به فضای عمومی میباشد.
سالهاست که بصیرت و هوشیاری شخصیتهایی نظیر آیتالله آملی لاریجانی بر کمتر کسی پوشیده است و هر زمان و مکان که احساس ایجاد انحراف در مسیر انقلاب اسلامی صورت پذیرفته نقش اساسی خود را در خنثیسازی این توطئهها انجام دادهاند. چه درصحنه قضاوت و پیشگیری و مجازات مفسدین و چه درصحنه بیان و تنویر افکار عمومی، رئیس محترم دستگاه قضا را میتوان بهعنوان مدافع قاطع و صریح انقلاب و نظام اسلامی خطاب کرد که تا به امروز خللی در نوع رفتار و عملکرد وی ایجاد نشده است.
ازاینرو بر هر فرد پیگیر و دنبال کننده رسانههای داخلی پنهان نیست که اظهارات آیتالله آملی لاریجانی بهگونهای درصدد پاسخ به شبهات مطروحه در کلام هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که این روزها مصاحبههای زیادی از وی در رسانهها حاشیههای به خصوصی ایجاد کرده است.
برای تشخیص مصداقی بیانات رئیس محترم قوه قضاییه پیرامون شبهات مطروحه در مصاحبههای هاشمی، در این گزارش اشاراتی به گزارههای مرتبط باهم میشود.
اکبر هاشمی رفسنجانی این روزها موضوع انتخابات خبرگان رهبری را در دستور کار خود دارد و در این راستا با حاشیهسازیهای رسانهای درصدد ایجاد یک التهاب هست. موضوع نظارت بر رهبری یکی از موضوعات آشکار در اظهارات هاشمی است که بخش عمدهای از اظهارات آیتالله آملی لاریجانی نیز مختص به آن گردیده است.
اپیزود اول: نظارت بر رهبری و زیرمجموعههای آن
*هاشمی در گفتگویی گفته است:البته ازنظر من نباید اینگونه باشد و در خبرگان هم گفتم که اگر بخواهیم وظیفه خود را بهخوبی انجام بدهیم، همه کارهای کشور زیر نظر رهبری است و ما نباید از آنها غافل باشیم. رهبری قدرت مطلق کشور هستند، لذا ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند، و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود و اگر حسنی هم دارند، آن حسن را بزرگ و تشویق کنیم. این کار تابهحال میشد، اما قوانینی را که خودمان گذراندیم، محدود است. در آینده خبرگان دیگری میآید که باید ببینیم چهکار میکند.
**این بخش از بیانات روز گذشته آیتالله آملی لاریجانی اشاره به همین موضوع مطروحه فوق است: همه آحاد جامعه حق انتقاد از حاکمان رادارند و میتوانند بر اساس اصول شرعی، امربهمعروف و نهی از منکر کنند، اما نمیتوانند به ریاست جمهوری یا قوه قضاییه مراجعه کنند و بگویند میخواهیم مجموعه تحت امر شمارا نظارت کنیم! مکاتبات شمارا رسیدگی کنیم، اسناد مالی دستگاه را بررسی کنیم. اجازه اینگونه نظارتها به آحاد جامعه داده نشده بلکه این نظارت از طریق مجاری قانونی صورت میگیرد. حال سخن این است که آیا نظارت به این معنا که مستلزم تجویزهای خاصی است در مورد مجلس خبرگان نسبت به رهبری آمده است یا نه.
وی بابیان اینکه بنده گمانم این است موضوع فوق چنین نیست افزود: در عین اذعان به اختیار مجلس خبرگان در عزل و نصب رهبری در شرایط خاص، نظارت به معنای فوق در مورد آنان تجویز نشده است. غایت مطلبی که در اصل 107 و 111 آمده است، اثبات این اختیار است در موضوع خاص. و آن موضوع خاص عبارت است از تشخیص وجدان یا فقدان اوصاف در رهبری و تشخیص این امر غیر از نظارت کردن به معنای فوق است. نمیتوانند بروند خیمه بزنند در دفتر رهبری بگویند ما شبانهروز میخواهیم اینجا باشیم، مذاکرات شمارا گوش کنیم ببینیم آیا شما مدیریت دارید یا ندارید؟ ما که میگوییم چنین چیزی نمیشود.
وی افزود: قانون اساسی چنین مطلبی را ندارد و از آن روشنتر بحث زیرمجموعههای رهبری، فردا میگویند که ما سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی را میخواهیم برویم داخل آنها مستقر بشویم تا ببینیم چگونه اداره میشوند تا بعد بفهمیم که آیا عزل و نصب رهبری در آنجا درست بوده یا نبوده؟ ما میگوییم این سخنان درست نیست، غلط است، توقعات و توهماتی است که شما مطرح میکنید.
البته سر لفظ نظارت هم دعوا نداریم اگر نظارت شما همین است یعنی بر اساس تشخیص دادن اوصاف، اختیار عزل و نصب وجود دارد این را همه قبول دارند، ولکن در این صورت سر سخن برخی معلوم نیست که گفتهاند باید ببینیم خبرگان چه میکنند، مگر تابهحال خبرگان همین کار را نمیکردند، خب همین کار را میکردند، همین اختیارات را داشتند، همین تشخیصها را داشتند.
اپیزود دوم: علامه تراشی و تحریک افراد برای شرکت در انتخابات خبرگان
*آیتالله هاشمی رفسنجانی در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی که در اردیبهشت سال جاری برگزار شد اظهار داشته بود: علامه حجتالاسلاموالمسلمین حاج حسن آقا خمینی مجتهد نمونهای است که باهوش بالا بهخوبی مسائل را تحلیل میکند و درس خارج ایشان در قم موردتوجه است و ازجمله کارهای ایشان و برادرانشان سید یاسر و سید علی که تفاوت بین آنها نمیبینم این است که آثار امام و اسناد مربوط به ایشان را حفظ کنند.
**آیتالله آملی لاریجانی نیز با انتقاد از این الفاظ و صفات حوزوی که بدون هیچ پشتوانهای بر روی افراد نهاده میشود و از طرفی هم بیش از یک سال است که هاشمی به انحای مختلف درصدد تحریک افراد برای ورود به مجلس خبرگان است، دقیقاً خطاب به هاشمی تصریح کرد: انسان پشت این مطالب حرکتهای معناداری را احساس میکند. عدهای را که با خود همفکر هستند برای ورود به مجلس خبرگان تحریک میکنند البته اشکالی ندارد آزادی است ولی در حوزههای علمیه علامه تراشی هم میکنند آیا واقعاً شما تشخیصدهنده علامه هستید؟ کسانی که این حرفها را میزنند آیا قادر به فهم دقیق متون معمولی کتب حوزوی هستند؟ آیا میتوانند ظرایف کتابهایی مثل کفایه آخوند خراسانی و رسائل و مکاتب شیخ انصاری را فهم کنند؟ آیا تحقیقات محقق نائینی، محقق عراقی، و محقق اصفهانی را درمییابند با این وضع اینها علامه تشخیصدهنده میشوند؟ اینها بازیگری است،اینها استهزاء حوزههای علمیه است، اینها خندیدن به شعور مردم است.
در علوم دیگر این حرفها نیست، چه کسی جرأت میکند برود بگوید من علامه در ریاضیات را تشخیص میدهم؟ مگر اینکه ریاضیدان باشد، اینها بازیگری است، با زیرکی دارند توقعاتی در جامعه درست میکنند و من گمانم این است که یک عدهای راه افتادهاند جامعه را در مقطع انتخابات دوقطبی کنند تا از آرای یک عدهای استفاده یا سوءاستفاده کنند اینطور که ما بیاییم یک فضایی درست کنیم تا آراء جمع کنیم واقعاً خلاف شأن است حالا فرض کنیم آرایی هم اینگونه جمع کردید در نزد حقتعالی چه جوابی دارید نسبت به این حرفهای خلاف.البته مردم میفهمند، خادم را از غیر خادم تشخیص میدهند.
اپیزود دوم: طمع ریاست جمهوری مادامالعمر
*چندی بیش داریوش سجادی که اکنون بهعنوان مجری برخی از شبکههای ماهوارهای نیز فعالیت میکند، در سایت شخصی خود بابیان اینکه، خود او در سال 73 با مهاجرانی مصاحبه کرده بوده و مهاجرانی در همان مصاحبه طرح تمدید دوره ریاست جمهوری هاشمی را مطرح کرده است، فاش کرد که آقای هاشمی در طول دو سال (73 تا 75) هیچ واکنش منفی به این ایده نشان نداد و پسازآنکه حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب صراحتاً با این طرح مخالفت کرد، وی نیز نظر مخالفش را بیان کرد.
**آیتالله آملی لاریجانی نیز در بخشی از بیانات خود صریحاً به این موضوع اشاره داشته و بیان کردند: در همین کشور، کسانی بودند که بهشدت دنبال این بودند که ریاست جمهوری را برای برخی مادامالعمر کنند، اینها با مردم هستند؟ بحمدالله رهبری انسانی متدین، وارسته، متقی و باصلابتاند و به این حرفها هم کاری ندارند. راه خودشان را باصلابت و با قاطعیت میروند، بیش از ربع قرن این کشور را با درایت و طمأنینه از پیچهای خطرناک عبور دادهاند. شما بهجای حمایت، بهجای ترویج، بهجای تشویق مردم حرفهایی میزنید، حرفهای ناامیدکننده و تفرقهانگیز و بعد هم از این چه ثمرهای میخواهید بردارید!
اپیزود سوم: روزنامههای زنجیرهای و مصاحبههای کذایی
*رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه روزنامههای زنجیرهایشان هم که آن طوری عمل میکنند. مردم نیازهای واقعی دارند، گرفتاریهای واقعی دارند ، انتخابات هم شور خودش را میخواهد، یک امتحانی است، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی را تجلی اراده مردم دانست و اظهار کرد: بگذارید به نحو سالم آنکه مردم خدوم میدانند، اوصاف را در او میبینند بعد از تأیید شورای نگهبان به او رأی دهند، حالا هر کس که مردم اختیار کردند از صندوقها بیرون میآید و او هم متکفل وظایف خودش میشود و اینهمه بازیگری و جبهه درست کردن و مصاحبههای کذایی و در یک فضایی که تنشزاست اینها چه وجهی دارد؟
**این بخش از اظهارات رئیس قوه قضاییه نیز اشاره به مصاحبه چند روز گذشته هاشمی با روزنامه آرمان دارد که بهنوعی نظام را مورد تهدید قرار داده و برخی کارشناسان و صاحبنظران سیاسی نیز پرده از اهداف و مقصد این مصاحبه برداشتند. مهدی محمدی بهعنوان کارشناس برجسته مسائل سیاسی با اشاره به اینکه سراسر این مصاحبه تهدید نظام و مردم است، تصریح کرد: درصورتیکه فیالمثل شورای نگهیان انطور که آقای هاشمی میخواهد عمل نکند یا نتیجه انتخابات برخلاف میل ایشان باشد، ثبات و امنیت و آرامش کشور به هم خواهد ریخت و آن جه در منطقه رخ میدهد در ایران تکرار خواهد شد.
وی بابیان اینکه آقای هاشمی آشکارا درصدد سوریزاسیون ایران است میافزاید: این مصاحبه یک نقطه عطف در مبارزات انتخاباتی سال 94 است و میتوان آن را با نامه 19 خرداد 88 هاشمی به رهبری مقایسه کرد. هاشمی نیت درونی خود را برملا کرده و همگان را تهدید میکند که یا به میل وی رفتار میکنند یا ناامنی که در منطقه وجود دارد به ایران هم سرایت خواهد کرد. به این معنا آقای هاشمی بزرگترین همکار داعش در ایران است.
محمدی اظهار میدارد:تبدیل انتخابات به باجگیری سیاسی گام اول گذار از مبارزه سیاسی به کودتاست. امروز سال 88 نیست ولی هاشمی همچنان هشتاد و هشتی رفتار میکند. اکنون و با مشاهده آنچه در منطقه میگذرد برای مردم ایران، امنیت اگر نگوییم بیش از معیشت، حداقل بهاندازه معیشت اهمیت دارد. هاشمی صریحاً اعتراف کرده است که در صورت عدم تحقق اهدافش بدل به موتور محرکه ناامنی در ایران خواهد شد و تجربه 88 به ما میگوید چنین کارهایی از او برمیآید.من البته معتقدم اگر اهدافش محقق شود هم همین کار را خواهد کرد. این موتور را باید خاموش کرد.
منبع: راه دانا