توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 52073
شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۳
اروپا تجارت ۳۸۰ میلیارد دلاری با آمریکا را قربانی تجارت ۶ میلیاردی با ایران می‎کند؟
نیازی نداریم خودمان را به برجام و غیربرجام گره بزنیم. الان وقت مذاکره با اروپا نیست باید اجازه داده شود حداقل ۵ طرح اقتصادی کلان اجرا شود تا شاهد کاهش اثرات تحریم باشیم.
اروپا تجارت ۳۸۰ میلیارد دلاری با آمریکا را قربانی تجارت ۶ میلیاردی با ایران می‎کند؟
به گزارش خط نیوز؛ باشگاه خبرنگاران پویا- اروپاییان در مذاکرات با ایران گفتند: اگر ایران قرارداد FATF را امضاء کند ما برجام را نگه میداریم. FATF ابزار جنگ اقتصادی است و دولت نباید همچون برجام دیگر دُم به تله بدهد. دولت تمام تخم مرغ ها و راهبردهای نداشته اش را در برجام جمع کرد و اکنون دل کندن از آن برای دولت دشوار شده است. تلاش برای ترمیم مسیر پر خطای گذشته به وسیله دلبستن به برجام اروپائی امکان پذیر نیست. براساس آمارها مجموع تجارت سالانه ایران با 3 قدرت اقتصادی اروپا یعنی آلمان، انگلستان و فرانسه کمتر از 5.9 میلیارد دلار بوده است در حالی که این سه کشور با آمریکا رقمی بر حدود 379 میلیارد دلار تجارت دوجانبه سالانه داشته‌اند. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد تجارت با ایران برای سه کشور اروپایی، معادل 1.6 درصد تجارت آنها با آمریکاست.

بنابراین اگر بتوانیم اندکی دلخوشی به روابط تجاری با شرکتهای کوچک اروپائی که با نظام مالی آمریکا تعامل پررنگی ندارند داشته باشیم اما واضح است که اروپا روابط تجاری با آمریکا را قربانی برجام نخواهد کرد و با وجود مناقشات صوری خود با آمریکا قطعا خط مشی و سیاستگذاری کلان خود را در جهت تحکیم روابط تنظیم خواهد کرد.

نیازی به این نداریم که خودمان را گره بزنیم به برجام و غیربرجام. الان وقت مذاکره با اروپا نیست باید اجازه داده شود حداقل 5 طرح اقتصادی کلان اجرا شود تا اثرات تحریم کاهش یابد.

در راستای گذر از برجام 7 پیشنهاد و راهکار اساسی به دولت، مجلس و نهادهای مردمی قابل ارائه است:

1. دولتمردان و سیاستمدارن باید تحریم ها را به باد سخره بگیرند و یکی از راههای دور زدن تحریم ها و همچنین مهار رکود و تورم و شکستن سلطه دلار از اقتصاد ایران انجام معاملات اقتصادی با کشورهای مختلف از طریق قراردادهای پولی دو جانبه و یا چند جانبه و روی آوردن به پیام‌ر‌سان مالی غیرمتمرکز به‌عنوان جایگزین پیام‌رسان‌های مالی متمرکز مانند سوئیفت است که متاسفانه در حال حاضر هیچ اقدام جدی از طرف دولت صورت نگرفته است.

2. نظام بانکی را بایستی از طریق وضع قوانین، استحاله اساسی کنیم و راه را بر منابع دلالی و سفته بازی ببندیم تا بانک ها منابع مالی را با کارمزد عادلانه اسلامی به بدنه تولید تزریق کنند و سود فعالیت های تجاری دلالی و توزیعی از این طریق کم شود.

3. جلوگیری از قاچاق و واردات کالاهایی که استعداد تولید علم و فناوری در داخل وجود دارد، گرفته شود و از طریق شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها به تولیدانبوه کالای ایرانی برسیم تا به تجاری سازی آن در بازارهای جهانی دست یابیم.

4. باید ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ناکارآمد دولت به ستاد فرماندهی پویای اقتصاد مقاومتی که صرفا دولتی نباشد منتقل شود تا با تشکیل نهادهای نظارتی و عملیاتی متشکل از دولت، بخش خصوصی و نهاد های مردمی و مجلس قوانینی وضع کند تا توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، فضای کسب و کار تولید را از این وضعیت فاجعه بار فعلی به کمترین زمان برسانند.

5. دولت باید در صورت تبلیغ و فروش هر نوع کالای خارجی که در داخل امکان تولید آن میباشد، جریمه اخذ کند.

6. تولیدکنندگان بایستی با توجه به جدول جهانی روشِ تولید کار خود را اصلاح کنند.

7. تشکیل اتحادیۀ معیشتیِ هیئت‌های مذهبی و مساجد؛ بهترین راهکار برای ادارۀ امور کشور از طرف نهادهای مردمی است برای اینکه دولت کوچک بشود باید مردم در ادارۀ زندگی خودشان قدرتمند بشوند.برای اینکه مردم قدرتمند شوند لازمه‌اش این است که «جمعی کار کنیم؛ فردی نمی‌شود» و اداره امور بنگاه های کوچک و متوسط در دست مردم قرار گیرد که این اقتصادی کردن مردم یکی از مولفه های مهم سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
Share/Save/Bookmark